Otvoriť hlavné menu

Chris Pratt (* 21. jún 1979[1], Virginia, Minnesota, USA) je americký herec známy najmä svojimi rolami v televíznych seriáloch (Parks and Recreation, Everwood). V roku 2013 získal jednu z hlavných rolí v pripravovanom snímku Jurský park 4 (2015).

Chris Pratt
americký herec
americký herec
Narodenie21. jún 1979 (40 rokov)
Virginia, Minnesota, USA
PodpisChris Pratt, podpis (z wikidata)
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Chris Pratt

9. júla 2009 sa na Bali oženil so známou herečkou Annou Farisovou. V auguste 2012 sa im narodil syn.

Obsah

Filmografia (výber)Upraviť

  • 2002–2006: Everwood (TVS)
  • 2002: The Extreme Team
  • 2005: Path of Destruction
  • 2006–2007: O.C. California
  • 2008: Wanted
  • 2009: Deep in the Valley
  • 2009: Bride Wars
  • 2009-2014: Parks and Recreation (TVS)
  • 2009: Jennifer’s Body
  • 2011: Take Me Home Tonight
  • 2011: Moneyball
  • 2011: What's your Number?
  • 2012: The Five-Year Engagement
  • 2012: Zero Dark Thirty
  • 2013: Movie 43
  • 2013: Her
  • 2013: Delivery Man
  • 2014: Guardians of the Galaxy
  • 2015: Jurassic World
  • 2016: "Passengers"
  • 2017: "Guardians of the Galaxy vol. 2"
  • 2018: "Avengers: Infinity War"
  • 2018: Jurassic World: Fallen Kingdom

ReferencieUpraviť

  1. Chris Pratt: Biography [online]. TVGuide.com, [cit. 2012-08-17]. Dostupné online. (anglicky)

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Chris Pratt

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Chris Pratt na českej Wikipédii.