Colonia (hudobná skupina)

Colonia je chorvátske duo tanečnej hudby z Vinkovci v Chorvátsku, ktoré v roku 1996 založili Boris Đurđević, Tomislav Jelić a speváčka Indira Levak, ktorá odišla zo skupiny v roku 2017. Skupina vydala trinásť štúdiových albumov a viac ako 35 singlov.

Colonia
Colonia - Concert, Budva, 2-5-2015 02.jpg
Základné informácie
Pôvod Chorvátsko
Žáner(-re) Elektronická tanečná hudba
Pop
Pôsobenie 1996 – súčasnosť
Členovia skupiny:
Ivana Lovric (spev) (2017-súčasnosť)
Boris Đurđević (producent) (1996-súčasnosť)
Bývalí členovia
Indira Levak (spev) (1996-2017)
Tomislav Jelić (programátor) (1996-2014)

DiscografiaUpraviť

Štúdiové albumyUpraviť

  • 1997: Vatra i Led
  • 1999: Ritam ljubavi
  • 2000: Jača nego ikad
  • 2001: Milijun milja od nigdje
  • 2002: Izgubljeni svijet
  • 2003: Dolazi oluja
  • 2005: Najbolje od svega
  • 2006: Do kraja
  • 2008: Pod sretnom zvijezdom
  • 2010: X
  • 2013: Tvrđava
  • 2015: Feniks
  • 2018: Nova Era

KompilácieUpraviť

  • 2002: The Best of, Volume 1
  • 2005: Gold Edition
  • 2009: Special Dance edition
  • 2010: Retroactive Early Years

SingleUpraviť

Z albumu Vatra I Led (1997):

  • Nek’ Vatre Gore Sve
  • Sve Oko Mene Je Grijeh
  • Vatra I Led
  • Dio Nje
  • Red Light Zone

Z albumu Ritam Ljubavi (1999):

  • U Ritmu Ljubavi
  • Lady Blue
  • Ti
  • Njeno Ime Ne Zovi U Snu

Z albumu Jača Nego Ikad (2000):

  • Ljubav Ne Stanuje Tu
  • Sexy Body
  • Ti Da Bu Di Bu Da
  • Déjà Vu
  • Budi Mi Zbogom

Z albumu Milijun Milja Od Nigdje (2001):

  • Za Tvoje Snene Oči
  • Svijet Voli Pobjednike
  • Milijun Milja Od Nigdje
  • Nevjera

Z albumu Izgubljeni svijet (2002):

  • Oduzimaš Mi Dah (maxi)
  • Svjetla Grada (maxi)
  • Na Tvojoj Strani Postelje
  • A Little Bit Of Uh La La

Z albumu Dolazi Oluja (2003):

  • C’est La Vie
  • Plamen Od Ljubavi
  • Luda Za Tobom
  • Običan Dan (maxi)

Z albumu Najbolje Od Svega (2005):

  • Najbolje Od Svega
  • Nema Nade
  • Tako Sexy
  • So Sexy
  • Sad Te Ima Sad Te Nema
  • Varalico

Z albumu Do Kraja (2006):

  • Do Kraja
  • Fjaka
  • Pogledom Me Skini

Z albumu Pod Sretnom Zvijezdom (2008):

  • Mirno More (maxi)
  • Gukni Golube (feat. Slavonia Band)
  • Avantura zove me (maxi)
  • Lažu oči moje (maxi)

Z albumu X (2010):

  • Zavoli me u prolazu
  • Daj, daj
  • Nedodirljiva
  • Bijela zastava

Externé odkazyUpraviť

ReferencieUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článkov Colonia (music group) na anglickej Wikipédii a Colonia (Band) na nemeckej Wikipédii.