ESPÉ, skratka pre spoločenstvo Silné Posolstvo, je slovenská kresťanská hudobná skupina zo Sliača, ktorá funguje od roku 2003.[1] Kapela od svojho založenia prešla od rockovej gospelovej kapely svojou víziou ku worship štýlu.[2]

ESPÉ
Základné informácie
Pôvod Slovensko Sliač, Slovensko
Žáner(-re) Gospel, kresťanská hudba, CCM
Pôsobenie 2003 - súčasnosť
Webstránka espe.sk
Členovia skupiny:
Július Slovák
Martin Heneš
Dávid Slavkovský
Daniel Launer
Ivan Petro
František Borovský

Je skupinou priateľov s hlbokými vzťahmi, ktorí milujú Boha. Spolu nielen hrajú, ale stretávajú sa takmer každý deň, rozprávajú spolu o tom, čo žijú a vedia o sebe takmer všetko. Práve ich vzťahy spôsobujú hlbokú jednotu aj počas vedenia chvál, keď sa ich osobné pomazanie zjednocuje do jedného hlasu uctievajúceho Boha. Lídrom kapely je Julo Slovák, ktorý skladá väčšinu piesní a túži sa v uctievaní Božej prítomnosti hýbať stále ďalej. Kapela ESPÉ vychádza zo Spoločenstva SP, ktoré je jej domovom a duchovnou rodinou. Túžime vidieť rodiny, spoločenstvá, mestá a národy premenené Božou láskou skrze autentickú chválu kamkoľvek ideme.[3]

ZostavaUpraviť

DiskografiaUpraviť

Štúdiové albumyUpraviť

  • Chcem počuť tvoj hlas (2005)
  • On (2007)
  • Nekonečný (2009)
  • Nestačí (2011)
  • Nová vášeň (2013)
  • Za horizont (2014)
  • Celým srdcom (2017)
  • V hlave ťa mám (2018)
  • Zdvihni svoj hlas (2019)

Koncertné albumyUpraviť

  • Enter the Godzone (2010) (live CD+DVD)
  • Zmena atmosféry (2016) (live DVD)
  • Nový level (2017) (live DVD)
  • Godzone Tour 2019 (live CD)

ReferencieUpraviť

  1. http://espe.spolocenstvosp.sk/about.html
  2. http://bandzone.cz/espe?at=info
  3. ESPÉ [online]. [Cit. 2020-06-04]. Dostupné online.