Emil Øelund

Emil Øelund (* 5. február 1983, Kodaň, Dánsko) je dánsky gitarista a spevák. Je známy ako člen skupín Grumpynators a Taggy Tones a je bývalým členom skupiny Nekromantix.

Emil Øelund
Základné informácie
Popis umelca dánsky gitarista a spevák
Narodenie 5. február 1983 (38 rokov)
Kodaň, Dánsko
Pôsobenie gitarista, spevák
Žáner Rockabilly
heavy metal
hard rock
psychobilly
Hrá na nástroje Gitara
spev
Roky pôsob. 1994 – súčasnosť
Súvisiace
články
Grumpynators
Taggy Tones
Nekromantix

ŽivotopisUpraviť

Je jedným z detí Petra Mogensa Øelunda a Helle Øelundovej a bratom Jakoba Øelunda.[1][2] Navštevoval Hanssted Skole a Veste Borgerdyd Gymnasium (dnes Københavns åbne Gymnasium) v Kodani. Neskôr v štúdiu pokračoval na Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (dnes Prírodovedecká fakulta Kodanskej univerzity) vo Frederiksbergu v odbore potravinársky inžinier.

Medzi rokmi 1994 a 1995 pôsobil ako gitarista na turné v skupine Nekromantix. V roku 2003 sa pridal ku skupine Taggy Tones a v roku 2011 spolu s gitaristom Christianom Nørgaardom založili skupinu Grumpynators.

DiskografiaUpraviť

So skupinou Taggy TonesUpraviť

  • 2003: Rockin'

So skupinou GrumpynatorsUpraviť

  • 2011: Grumpynators (EP)
  • 2013: 666 RPM (EP)
  • 2015: Wonderland
  • 2017: City of Sin
  • 2020: Still Alive

ReferencieUpraviť

  1. Helle Øelund [online]. oelund.com, [cit. 2020-03-28]. Dostupné online.
  2. Peter Øelund [online]. oelund.com, [cit. 2020-03-28]. Dostupné online.

Externé odkazyUpraviť