Otvoriť hlavné menu

JoJo

americká speváčka, skladateľka a herečka

Joanna Lovesque celým menom Joanna Noëlle Levesque[1], skôr známa pod umeleckým menom JoJo (* 20. december 1990, Brattleboro, Vermont, USA) je americká pop/R&B speváčka, skladateľka a herečka. Po skončení v súťaži America's Most Talented Kids, si ju všimol Vincent Herbert - hudobný producent, ktorý jej navrhol aby to skúsila na konkurze do Blackgorund Records. V júni roku 2004 vydala prvý debutový album. v 13-tich rokoch sa stala najmladšou sólovou speváčkou, ktorej pieseň Leave (Get Out) sa dostala na prvé miesto v Spojených štátoch. Pieseň sa umiestnila na 12. priečke Billboard Hot 100.

JoJo
Jojo in 2011.jpg
Základné informácie
Rodné meno Joanna Noëlle Levesque
Umelecké mená JoJo
Narodenie 20. december 1990 (28 rokov)
Brattleboro, Vermont, USA
Pôsobenie speváčka-skladateľka, herečka
Žáner R&B
pop
Roky pôsob. 1998 – súčasnosť
Vydavateľstvá Universal Records
Webstránka twitter.com

FilmografiaUpraviť

  • 2013G.B.F.
  • 2010Hawaii 5.0 (TV seriál)
  • 2008Pravdivá spoveď hollywoodskej hviezdičky (TV film)
  • 2006Panna Aquamarine
  • 2006Rodinná dovolenka a iné nešťastia
  • 2002American Dreams (TV seriál)
  • 2002Developing Sheldon
  • 2001The Bernie Mac Show (TV seriál)

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému JoJo

ReferencieUpraviť

  1. During a fanquiz on the podcast Shane and Friends JoJo says her real Name is Joanna Noëlle Levesque and is mad about the false Wikipedia informations.

Externé odkazyUpraviť