Kevin Kline

americký herec

Kevin Delaney Kline[1] (* 24. október 1947, St. Louis, Missouri, USA) je americký herec.

Kevin Kline
KevinKlineSept2013TIFF.jpg
Kevin Kline (2013)
Celé menoKevin Delaney Kline
Narodenie 24. október 1947 (75 rokov)
St. Louis, Missouri, USA
Povolanieherec
Roky pôsobenia1970 - súčasnosť

Študoval na Juilliard School a vo svojich hereckých začiatkoch cestoval s putovným divadlom po celých Spojených štátoch. Koncom sedemdesiatych rokov sa začal venovať hraniu vo filmoch. Od roku 1989 je jeho manželkou herečka Phoebe Cates.

Filmografia (výber)Upraviť

  • Sophiina voľba (1982)
  • Piráti z Penzance (1983)
  • Cry Freedom (1987)
  • Ryba menom Wanda (1988)
  • Francúzsky bozk (1995)
  • Svadba naruby (1997)
  • Wild Wild West (1999)
  • Klub vyvolených (2002)
  • Určite, možno (2008)
  • Hlavne nezáväzne (2011)
  • Last Vegas (2013)

ReferencieUpraviť

  1. Kevin Kline. In: BAUER, Patricia. Encyclopædia Britannica [online]. Encyclopædia Britannica, [cit. 2022-09-03]. Dostupné online. (po anglicky)

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Kevin Kline

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Kevin Kline na českej Wikipédii.