Larry Linville

americký herec

Larry Linville (* 29. september 1939, Ojai, Kalifornia, USA – † 10. apríl 2000, New York, New York, USA) bol americký herec a komik, ktorý sa preslávil predovšetkým svojou rolou majora Franka Kuniksichta Burnsa v americkom komediálnom seriáli M*A*S*H (1972 - 1983).

Larry Linville
americký herec
Larry Linville
Narodenie29. september 1939
Ojai, Kalifornia, USA
Úmrtie10. apríl 2000 (60 rokov)
New York, New York, USA
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Larry Linville

Po ukončení štúdia leteckého inžinierstva odišiel v roku 1959 do Londýna, kde študoval herectvo. Potom začal hrať v rôznych divadlách.
Jeho prvá filmová rola bola vo filme M.D. Marcus Welby (1969). Najväčšia sláva sa dostavila so seriálom M*A*S*H.

Zomrel 10. apríla 2000 v newyorskej nemocnici na zápal pľúc po operácii rakoviny pľúc.

FilmografiaUpraviť

  • M.D. Marcus Welby (1969)
  • Vanished (1971)
  • Kotcha (1971)
  • The Stepmother (1972)
  • The Night Stalker (1972)
  • M*A*S*H (TVS, 1972 - 1977)
  • Grandpa Goes to Washington (1978)
  • A Christmas for Boomer (1979)
  • Checking In (1981)
  • The Girl, the Gold Watch & amp; Dynamite (1981)
  • Herbie, the Love Bug (1982)
  • Night Partners (1983)
  • To je vražda, napísala (1985-1995)
  • Paper Dolls " (1985) -
  • Pozemšťanky sú povoľné (1988)
  • Milión k jednej' (1994)
  • Crazy for You ' (1999)
  • West From North Goes South ' (2000)

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Larry Linville na českej Wikipédii.