Otvoriť hlavné menu

Leoš Mareš (* 27. apríl 1976, Beroun, Česko) je český moderátor, herec a spevák.

Leoš Mareš
český moderátor, herec a spevák
Leoš Mareš
Narodenie27. apríl 1976 (43 rokov)
Beroun, Česko
Zamestnaniemoderátor a spevák
Alma materFakulta ekonomická Západočeské univerzity
RodičiaIvo Mareš, Lenka Marešová
ManželkaMonika Marešová (2018–), Monika Marešová (2008–2017)
DetiMatěj Mareš, Jakub Mareš
Odkazy
Webstránkaleosmares.cz
CommonsSpolupracuj na Commons Leoš Mareš

KariéraUpraviť

Od roku 1998 uvádza Ranní show Evropy 2 s Patrikom Hezuckým. Moderoval tiež zábavnu show Talentmania, spevácku súťaž Česko Slovenská Superstar, tretiu sériu Česko hledá Superstar, súťaž Big Brother, hitparádu Eso, X Factor, Hlas Česko Slovenska, či slávnostné vyhlásenie ankety Český slavík a Ceny Anděl 2012 a 2014. Leoš Mareš usadol tiež do poroty v show Česko Slovensko má talent, v ktorej vystriedal herca Martina Dejdara.

Jeho prvý odmoderovaný príspevok bol v relácii Prásk – drby ze showbyznysu. Nahral tiež štyri albumy, na ktorých sa okrem iného nachádzajú aj duety s Martinou Balogovou či Terezou Kerndlovou. Sám seba nepovažuje za speváka.[1] Dňa 11. januára 2010 bol vymenovaný šéfredaktorom týždenníka Spy, kde pôsobil len dva týždne.[2]

V roku 2015 mal svoju vlastnú talk show a zúčastnil sa s Katarínou Štumpfovou súťaže Českej televízie s názvom StarDance ...když hvězdy tančí, kde došiel do 8. kola.

Zahral si tiež vo filmoch. V roku 2003 vo filme Jak básníci neztrácejí naději a v roku 2016 vo filme Jak básníci čekají na zázrak, teda v piatej a šiestej časti série. V roku 2017 sa objavil v ďalších dvoch celovečerných filmoch, prvý je koprodukčná romantická komédia Všechno nebo nic režisérky Marty Ferencovej a druhým je hudobný film Dušana Rapoša s názvom Muzzikanti, kde vytvoril spoločne s Patrikom Hezuckým dvojicu príslušníkov Polície.

Osobný životUpraviť

Študoval na Gymnáziu Joachima Barranda v Beroune a pokračoval na ZČU (pobočka v Chebe), štúdium ale nedokončil. V mladosti sa venoval tancu v rámci tanečnej skupiny R. A. K. v Beroune. Dňa 12. júla 2008 si vzal Moniku Poslušnú, s ktorou má synov Jakuba a Matěja. S manželkou sa ale rozviedol a v roku 2018 sa oženil s Monikou Koblížkovou, ktorá prijala priezvisko Marešová.

DiskografiaUpraviť

  • 2001: Tři slova – Universal Music, CD
  • 2002: Minuty se vlečou – Universal Music, CD [3]
  • 2003: Nejlepší nápad – Universal Music, CD
  • 2005: Komplet 2001 – 2005 – Universal Music, CD
  • 2008: Největší hity – Universal Music, CD (edice Zlaté hity)
  • 2017: DVANÁCTPOMALÝCH PĚTRYCHLÝCH JEDNANOVÁ

ReferencieUpraviť

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Leoš Mareš

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Leoš Mareš na českej Wikipédii.