Leoš Mareš

Leoš Mareš (* 27. apríl 1976, Beroun, Česko) je český moderátor, herec a spevák.

Leoš Mareš
český moderátor, herec a spevák
Leoš Mareš
Narodenie27. apríl 1976 (46 rokov)
Beroun, Česko
Zamestnaniemoderátor a spevák
RodičiaIvo Mareš, Lenka Marešová
ManželkaMonika Poslušná (2008 – 2017)
Monika Koblížková (2018 – )
DetiMatěj Mareš, Jakub Mareš, Alex Marešová
Odkazy
Webstránkaleosmares.cz
CommonsSpolupracuj na Commons Leoš Mareš

KariéraUpraviť

Od roku 1998 uvádza Ranní show Evropy 2 s Patrikom Hezuckým. Moderoval tiež zábavnú show Talentmania, spevácku súťaž Česko Slovenská Superstar, tretiu sériu Česko hledá Superstar, súťaž Big Brother, hitparádu Eso, X Factor, Hlas Česko Slovenska, či slávnostné vyhlásenie ankety Český slavík a Ceny Anděl 2012 a 2014. Leoš Mareš usadol tiež do poroty v show Česko Slovensko má talent, v ktorej vystriedal herca Martina Dejdara.

Jeho prvý odmoderovaný príspevok bol v relácii Prásk – drby ze showbyznysu. Nahral tiež štyri albumy, na ktorých sa okrem iného nachádzajú aj duety s Martinou Balogovou či Terezou Kerndlovou. Sám seba nepovažuje za speváka.[1] Dňa 11. januára 2010 bol vymenovaný šéfredaktorom týždenníka Spy, kde pôsobil len dva týždne.[2]

V roku 2015 mal svoju vlastnú talk show a zúčastnil sa s Katarínou Štumpfovou súťaže Českej televízie s názvom StarDance ...když hvězdy tančí, kde došiel do 8. kola.

Zahral si tiež vo filmoch. V roku 2003 vo filme Jak básníci neztrácejí naději a v roku 2016 vo filme Jak básníci čekají na zázrak, teda v piatej a šiestej časti série. V roku 2017 sa objavil v ďalších dvoch celovečerných filmoch, prvý je koprodukčná romantická komédia Všechno nebo nic režisérky Marty Ferencovej a druhým je hudobný film Dušana Rapoša s názvom Muzzikanti, kde vytvoril spoločne s Patrikom Hezuckým dvojicu príslušníkov Polície.

Osobný životUpraviť

Študoval na Gymnáziu Joachima Barranda v Beroune a pokračoval na ZČU (pobočka v Chebe), štúdium ale nedokončil. V mladosti sa venoval tancu v rámci tanečnej skupiny R. A. K. v Beroune. Dňa 12. júla 2008 si vzal Moniku Poslušnú, s ktorou má synov Jakuba a Matěja. S manželkou sa ale rozviedol a v roku 2018 sa oženil s Monikou Koblížkovou, ktorá prijala priezvisko Marešová.

DiskografiaUpraviť

  • 2001: Tři slova – Universal Music, CD
  • 2002: Minuty se vlečou – Universal Music, CD [3]
  • 2003: Nejlepší nápad – Universal Music, CD
  • 2005: Komplet 2001 – 2005 – Universal Music, CD
  • 2008: Největší hity – Universal Music, CD (edice Zlaté hity)
  • 2017: DVANÁCTPOMALÝCH PĚTRYCHLÝCH JEDNANOVÁ

ReferencieUpraviť

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Leoš Mareš

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Leoš Mareš na českej Wikipédii.