Otvoriť hlavné menu

Liza Minnelliová

americká speváčka a herečka

Liza May Minnelli (* 12. marec 1946, Los Angeles, Kalifornia, USA) je americká speváčka a herečka, držiteľka Oscara za najlepší ženský herecký výkon (za filmovú verziu muzikálu Kabaret z roku 1972).

Liza Minnelli
Liza Minnelli.jpg
Liza Minnelli (2008)
Celé menoLiza May Minnelli
Narodenie 12. marec 1946 (73 rokov)
Los Angeles, Kalifornia, USA
Povolanieherečka, speváčka
Roky pôsobenia1949 -
RodičiaJudy Garlandová, Vincent Minnelli
Cena Akadémie
Najlepšia herečka v hlavnej úlohe 1972
Kabaret
BAFTA Awards
Najlepšia herečka v hlavnej úlohe 1972
Kabaret
Cena Emmy
Najlepšie samostatné televízne vystúpenie 1973
Liza with a Z: A Concert for Television
Zlatý glóbus
Najlepšia herečka v minisérii / TV filme 1986
A Time to Live
Najlepšia herečka v hlavnej úlohe 1972
Kabaret

Je dcérou speváčky a herečky Judy Garlandovej a režiséra Vincenta Minnelliho.

Obsah

Filmografia (výber)Upraviť

1949: In the Good Old Summertime
1965: The Dangerous Christmas of Red Riding Hood (TV)
1967: Charlie Bubbles
1969: The Sterile Cuckoo
1970: Tell Me That You Love Me, Junie Moon
1972: Kabaret
1974: That’s Entertainment
1975: Lucky Lady
1976: A Matter of Time
1976: Silent Movie
1977: New York, New York
1981: Arthur
1983: King of Comedy
1984: The Muppets Take Manhattan
1985: That’s Dancing!
1985: A Time to Live (TV)
1987: Rent-a-Cop
1988: Sam Found Out: A Triple Play (TV)
1988: (Arthur 2: On the Rocks
1991: Stepping Out
1994: A Century of Cinema
1994: Parallel Lives (TV)
1995: The West Side Waltz (TV)
1999: Jackie’s Back! (TV)
2006: The OH in Ohio
2010: Ultrasuede: In Search of Halston
2010: Sex and the City 2

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Liza Minnelli na českej Wikipédii.