Martin Hronský

Martin Hronský (* 22. jún 1972, Hradec Králové) je slovenský herec.

Martin Hronský
Narodenie 22. jún 1972 (47 rokov)
Hradec Králové, Česko-Slovensko
Alma materVysoká škola múzických umení v Bratislave
Povolanieherec

Absolvoval VŠMU v Bratislave odbor divadelné herectvo v ročníku, ktorý viedol Martin Huba. Po skončení školy účinkoval 9 rokov v Divadle Slovenského národného povstania v Martine (dnes Slovenské komorné divadlo). V roku 1998/1999 študoval herectvo v HB Studio v New Yorku. Od roku 2004 účinkuje ako hosť v divadle Aréna, v činohre SND, divadle GUnaGU. Okrem divadla sa venuje dabingu.[1][2]

DivadloUpraviť

FilmografiaUpraviť

2018 Detektív Dušo (TV seriál)[4]
Mŕtvy muž v poli (E03)
Malá banková lúpež (E02)
Panenka Mária (E01)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)

DokumentárneUpraviť

2015 True Štúr

ReferencieUpraviť

  1. dabingFORUM.sk - Databáza - Herci, režiséri, zvukári, produkční a prekladatelia » Dabéri a režiséri - dostupné online
  2. MAC, don. Tlačová agentúra Slovenskej republiky - TASR.sk [online]. www.tasr.sk, 2019-12-17, [cit. 2019-12-17]. Dostupné online.
  3. TERAZ.SK. Divadlo Aréna uvádza premiéru inscenácie Tosca [online]. TERAZ.sk, 2018-05-24, [cit. 2019-12-17]. Dostupné online.
  4. www.csfd.cz, [cit. 2019-12-21]. Dostupné online.