Otvoriť hlavné menu

Norman Reedus (* 6. január 1969, Hollywood, Florida, USA) je americký herec a model. Preslávil sa stvárnením postavy Murphyho MacManusa vo filme Pokrvní bratia (1999) a v pokračovaní z roku 2009 The Boondock Saints II: All Saints Day.

Norman Reedus
Norman Reedus Gage Skidmore 2.jpg
Norman v roku 2014 v San Diego na Comic Con International
Celé menoNorman Mark Reedus
Narodenie 6. január 1969 (50 rokov)
Hollywood, Florida, USA
Roky pôsobenia1997-súčasnosť
PriateľkaHelena Christensen (19982003)
DetiMingus Lucien Reedus
Oficiálna webstránkaOficiálna stránka

Osobný životUpraviť

Narodil sa v Hollywoode, ale neskôr sa presťahoval do Los Angeles v Kalifornii. Má anglické, talianske, írske a škótske korene. Nejaký čas žil v aj Japonsku, Spojenom kráľovstve a Španielsku. Počas života sa venoval aj maliarstvu, sochárstvu a fotografovaniu.

V súčasnosti žije v New Yorku a s modelkou Helenou Christensen má syna Mingusa Luciena Reedusa, ktorý sa narodil 13. októbra 1999.

FilmografiaUpraviť

Rok Názov Postava
1997 Mimic Jeremy
1997 Six Ways to Sunday Harry Odum
1998 Davis Is Dead Larry
1998 I'm Losing You Toby
1998 Reach the Rock Danny
1998 Temný prístav mladý muž
1999 Floating Van
1999 Let the Devil Wear Black Brautigan
1999 8 MM Warren Anderson
1999 Pokrvní bratia Murphy MacManus
2000 The Beatnicks Lucien Carr
2000 Klebety Travis
2000 Oko za oko Jonathan Casey
2000 Sand Jack
2002 Luster Sextools Delivery Boy
2002 Blade 2 Scud
2002 Deuces Wild Marco
2003 Nobody Needs to Know Kurt
2003 Žeravé prachy Archie
2003 Octane Recovery Man
2003 Killer Queen
2004 Until the Night Robert
2004 Ôsama no kampô
2005 Pasca anjela temnoty Policajt Schmitz
2005 Takmer ako láska Ex na letisku
2005 The Notorious Bettie Page Billy Neal
2005 Majstri hrôzy Kirby
2006 13 Graves Norman
2006 Walls Henry Flesh
2006 Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka Derek Lord
2006 Vendeta Vincent Harris
2007 Americký gangster detektív Norman Reilly
2007 Moscow Chill Ray Perso
2008 Pomstiteľ Swain
2008 Red Canyon Mac
2008 Clown Lucien
2008 Cadillac Records Chess Records
2008 Echos of Extinction Eric Richards
2008 39
2009 Messengers 2: The Scarecrow John Rollins
2009 Pandorum Shepard
2009 Night of the Templar Henry
2009 The Boondock Saints II: All Saints Day Murphy MacManus
2010 As Blood Runs Deep Dennis Burrows
2010 The Conspirator Lewis Payne
2010 Meskada
2010 Ollie Klublershturf vs. the Nazis Barry
2010 8 Uhr 28 cudzinec
2010 Havaj 5.0 Anton Hess
2010 The Walking Dead Daryl Dixon
2011 The Soup Daryl Dixon
2012 Hello Herman Lax Morales
2012 Night of the Templar Henry Flesh
2013 Sunlight Jr. Justin
2013 Pawn Shop Chronicles Stanley
2014 Stretch Norman Reedus
2015 Air Bauer
2015 Triple Nine

Externé odkazyUpraviť