Ramon

slovenský raper, spevák a textár
(Presmerované z Rakby)

Ramón Beňo (* 5. marec 1989, Nitra), známy najmä pod umeleckým menom Ramon (pôvodne Rakby), je slovenský raper, spevák a textár. V roku 2011 spolu s raperom Bacilom vydali spoločný album Abnormal. Z neho pochádzajú úspešné single ako „Ukáž mi“ a „365 dní“. Na začiatku roku 2013 vyšla skladba a klip L.A.S.K.A s Dominikou Mirgovou. Neskôr vydal sólový album Fresh. Medzi jeho najznámejšie single patrí „Nový rok“ a „Svet patrí nám“.

Ramon
Základné informácie
Rodné meno Ramón Beňo
Umelecké mená Ramon, Rakby
Narodenie 5. marec 1989 (30 rokov)
Nitra, Slovensko
Pôsobenie raper, spevák, textár
Žáner rap
Roky pôsob. 2007 - súčasnosť
Vydavateľstvá Bottleshop records
Top Records
Súvisiace
články
Bacil

DiskografiaUpraviť

Štúdiové albumyUpraviť

  • 2013 – Rakby – Fresh
  • 2016 – Ramon – Muzika

EPUpraviť

  • 2009 – Ticho pred búrkou

VideoklipyUpraviť

  • 2012 – Nový rok
  • 2013 – Svet patrí nám (feat. Sukowach)
  • 2013 – Čau Paťo
  • 2013 – Fresh
  • 2014 – Ranný bubák (feat. DJ Mikro)
  • 2014 – Pod papučou
  • 2014 – Dudy
  • 2015 - Obyčajný deň
  • 2016 – Prázdna