Otvoriť hlavné menu

Ralph Waite (* 22. jún 1928, White Plains, New York, USA – † 13. február 2014, Palm Desert, Kalifornia)[1] bol americký herec a režisér.

Ralph Waite
americký herec a režisér
americký herec a režisér
Narodenie22. jún 1928
White Plains, New York, USA
Úmrtie13. február 2014 (85 rokov)
Palm Desert, Kalifornia, USA
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Ralph Waite

Jeho najznámejšou úlohou bol Jon Walton starší v seriáli The Waltons televízie CBS, kde si vyskúšal aj réžiu.[2]

Filmografia (výber)Upraviť

  • Frajer Luke (1967)
  • Malé životné etudy (1970)
  • Strážca zákona (1971)
  • Grissomova banda (1971)
  • Jazda siedmich statočných (1972)
  • Waltonovci / Waltons, The (TVS, 1972)
  • Kid Blue (1973)
  • Korene (TVS, 1977)
  • Osobný strážca (1992)
  • Slnečná krajina (2002)
  • NCIS (TVS, 2003 - 2013)
  • Silver City (2004)

ReferencieUpraviť

  1. Spiegel online
  2. Biografia, The New York Times z 2010 (prístup 14. februára 2014).

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Ralph Waite

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Ralph Waite na českej Wikipédii.