Ramon

slovenský raper, spevák a textár

Ramón Beňo (* 5. marec 1989, Nitra), známy najmä pod umeleckým menom Ramon (pôvodne Rakby), je slovenský raper, spevák a textár. V roku 2011 spolu s raperom Bacilom vydali spoločný album Abnormal. Z neho pochádzajú úspešné single ako „Ukáž mi“ a „365 dní“. Na začiatku roku 2013 vyšla skladba a klip L.A.S.K.A s Dominikou Mirgovou. Neskôr vydal sólový album Fresh. Medzi jeho najznámejšie single patrí „Nový rok“ a „Svet patrí nám“.

Ramon
Základné informácie
Rodné meno Ramón Beňo
Umelecké mená Ramon, Rakby
Narodenie 5. marec 1989 (34 rokov)
Nitra, Slovensko
Pôsobenie raper, spevák, textár
Žáner rap
Roky pôsob. 2007 – 2016
Vydavateľstvá Bottleshop records
Top Records
Súvisiace
články
Bacil

Diskografia upraviť

Štúdiové albumy upraviť

  • 2013: Rakby – Fresh
  • 2016: Ramon – Muzika

EP upraviť

  • 2009: Ticho pred búrkou

Videoklipy upraviť

  • 2012: „Nový rok“
  • 2013: „Svet patrí nám“ (feat. Sukowach)
  • 2013: „Čau Paťo“
  • 2013: „Fresh“
  • 2014: „Ranný bubák“ (feat. DJ Mikro)
  • 2014: „Pod papučou“
  • 2014: „Dudy“
  • 2015: „Obyčajný deň“
  • 2016: „Prázdna“

Externé odkazy upraviť