Otvoriť hlavné menu

Robert Carlyle (* 14. apríl 1961, Glasgow) je škótsky herec. Preslávil sa najmä rolou Begbieho, bitkára vo filme Trainspotting (1996) alebo filmom Do naha! (1997).

Robert Carlyle
Stargate Universe Comic Con 2009 Carlyle.jpg
Robert Carlyle na San Diego Comic-Con International 2009
Narodenie 14. apríl 1961 (58 rokov)
Glasgow, Škótsko

FilmografiaUpraviť

  • 1990Silent Scream, ako Big Woodsy
  • 1990 – Riff-Raff, ako Steve
  • 1992Tender Blue Eyes, ako Richard Fascetti
  • 1993Being Human, ako Prehistoric Shamen
  • 1994Priest, ako Graham
  • 1994 – Marooned, ako Peter
  • 1995Go Now, ako Nick Cameron
  • 1996Trainspotting, ako Begbie
  • 1996 – Carla's Song, ako George Lennox
  • 1997The Full Monty, ako Gaz
  • 1997 – Face, ako Ray
  • 1999Plunkett & Macleane, ako Plunkett
  • 1999 – Ravenous, ako Col. Ives
  • 1999 – The World Is Not Enough, ako Renard
  • 1999 – Angela's Ashes, ako Malachy (otec)
  • 2000The Beach, ako Daffy
  • 2000 – There's Only One Jimmy Grimble, ako Eric Wirral
  • 2001To End All Wars, ako Major Ian Campbell
  • 2001 – The 51st State/Formula 51, ako Felix DeSouza
  • 2002Once Upon a Time in Midlands, ako Jimmy
  • 2002 – Black and White, ako David O'Sullivan
  • 2004Dead Fish, ako Danny Devine
  • 2005The Mighty Celt, ako O
  • 2005 – Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing and Charm School, ako Frank Keane
  • 2006 – Eragon, ako Durza
  • 200728 Weeks Later, ako Don
  • 2007 – Flood, ako Robert Morrison
  • 2008Stone of Destiny, ako John MacCormick
  • 2008 – Summer, ako Shaun
  • 2008 – I Know You Know, ako Charlie
  • 2009The Tournament, ako Joseph Macavoy
  • 2009 – Stargate Universe, ako Dr. Nicholas Rush
  • 2012 – Once Upon a Time, ako Rumpelstiltskin - Martinko Klingáč, Mr. Gold

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť