Otvoriť hlavné menu

Roni Size (* 29. október 1969, Bristol, Anglicko),[1] vlastným menom Ryan Owen Granville Williams, je britský hudobný producent a DJ, ktorý sa dostal do povedomia verejnosti v roku 1997 ako zakladateľ a vedúci drum and bassového kolektívu Reprazent. V tom istom roku získal cenu Mercury Prize za album New Forms.

Roni Size
Osobné informácie
Vlastné menoRyan Owen Granville Williams
Dátum narodenia29. október 1969 (49 rokov)
Miesto narodeniaBristol, Anglicko
Tvorba
ČinnosťHudobný producent
ŠtýlDrum and bass
Aktívny1988-súčasnosť
Súvisiace článkyReprazent
Breakbeat Era
VydavateľstvoFull Cycle Records
Dope Dragon Records
V.records

V roku 2008 Size obnovil kolektív Reprazent s vydaním deluxe edície albumu New Forms vydavateľstvom Universal.

Obsah

DiskografiaUpraviť

  • Music Box (1993)
  • Witchcraft (1994) ft. Krust
  • Fashion (1995)
  • Square Off (1996)
  • New Forms (1997)
  • Snapshot (1999)
  • 26 Bass (1999)
  • Ultra-Obscene (1999) with DJ Die pod aliasom "Breakbeat Era"
  • Through the Eyes (2000)
  • In the Mode (2000)
  • Sound Advice (2002)
  • Playtime (2002)
  • Touching Down (2002)
  • Snapshot 3 (2003)
  • Out of Breath (2004)
  • Return to V (2004)
  • Touching Down, Vol. 2 (2005)
  • Friends (2006)
  • New Forms² (2008)
  • Kops & Robbers (2009)
  • Out of Order (2010)
  • Size Matters (2014)

ReferencieUpraviť

  1. STRONG, Martin C.. The Great Rock Discography. Edinburgh : Mojo Books, 2000. (5th.) ISBN 1-84195-017-3. S. 886–887.

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Roni Size na anglickej Wikipédii.