Otvoriť hlavné menu

Scott Ian Rosenfeld (* 31. december 1963, Queens, New York, USA), známy ako Scott Ian, je americký hudobník, skladateľ a zakladajúci člen americkej thrash metalovej skupiny Anthrax, v ktorej pôsobí od roku 1981.

Scott Ian
Scott Ian na festivale Nova Rock v roku 2014
Scott Ian na festivale Nova Rock v roku 2014
Základné informácie
Rodné meno Scott Ian Rosenfeld
Umelecké mená Scott Ian
Narodenie 31. december 1963 (55 rokov)
Queens, New York, USA
Pôsobenie hudobník, skladateľ
Žáner Heavy metal
thrash metal
crossover thrash
groove metal
hardcore punk
Hrá na nástroje Gitara
basgitara
spev
bicie
Roky pôsob. 1981 – súčasnosť
Súvisiace
články
Anthrax
Stormtroopers of Death
Damnocracy
Pearl
The Damned Things
Webstránka anthrax.com

DiskografiaUpraviť

Štúdiové albumyUpraviť

  • Fistful of Metal (1984)
  • Spreading the Disease (1985)
  • Among the Living (1987)
  • State of Euphoria (1988)
  • Persistence of Time (1990)
  • Sound of White Noise (1993)
  • Stomp 442 (1995)
  • Volume 8: The Threat Is Real (1998)
  • We've Come for You All (2003)
  • Worship Music (2011)

Koncertné albumyUpraviť

  • The Island Years (1994)
  • Music of Mass Destruction (2004)
  • Alive 2 (2005)

KompilácieUpraviť

  • Fistful of Anthrax (1987)
  • Attack of the Killer B's (1991)
  • Moshers: 1986–1991 (1998)
  • Return of The Killer A's (1999)
  • Madhouse – The Very Best of Anthrax (2001)
  • The Collection (2002)
  • Universal Masters Collection (2002)
  • The Greater of Two Evils (2004)
  • Anthrology: No Hit Wonders (1985-1991) (2005)

SingleUpraviť

  • „Armed and Dangerous“ (1985)
  • „I'm the Man“ (1987)
  • „Penikufesin“ (1989)
  • „Free B's“ (1991)
  • „Inside Out“ (1999)
  • „Summer 2003“ (2003)

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Scott Ian na českej Wikipédii.