Sheila Escovedo (* 12. december 1957, Oakland, Kalifornia, Spojené štáty), známa predovšetkým ako Sheila E., je americká bubeníčka a perkusionistka, ktorá spolupracovala s umelcami ako Prince, George Duke a Ringo Starr. Jej hit „The Glamorous Life“ sa prebojoval na siedmu priečku amerického popového rebríčka Billboard.

Sheila E.
Sheila E. v roku 2008.
Sheila E. v roku 2008.
Základné informácie
Narodenie 12. december 1957 (63 rokov)
Oakland, Kalifornia, Spojené štáty
Žáner Latin jazz, pop, funk, R&B
Roky pôsob. 1974 – súčasnosť
Súvisiace
články
Prince, Ringo Starr & His All-Starr Band
Webstránka sheilae.com

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • 1984: The Glamorous Life (Warner Bros.) - US #27, R&B #7
  • 1985: Romance 1600 (Warner Bros.) - US #50, R&B #12
  • 1987: Sheila E. (Warner Bros.) - US #56, R&B #24
  • 1991: Sex Cymbal (Warner Bros.) - US #146, R&B #56

SingleUpraviť

  • 1984: „The Glamorous Life“ - US #7, Dance #1
  • 1984: „The Belle of St. Mark“ - US #34
  • 1985: „A Love Bizarre“ - US #11
  • 1987: „Hold Me“ - US #68

Externé odkazyUpraviť