Special D.

Special D. (* 16. september 1980, rodným menom Dennis Horstmann) je nemecký DJ a skladateľ, známy hlavne v Holandsku alebo v Severnej Amerike. Prezývku Special D získal odvodením „D“ z jeho mena Dennis.

Special D
Special D vo svojom štúdiu
Special D vo svojom štúdiu
Osobné informácie
Vlastné menoDennis Horstmann
Ďalšie menáSpecial D, Special D.igga
Dátum narodenia16. september 1980 (40 rokov)
Miesto narodeniaNemecko Hamburg, Nemecko
Tvorba
ČinnosťDJ, Hudobný producent
ŠtýlEuro-Trance, Eurodance
Aktívny2002 – súčasnosť
Webstránkamyspace.com/specialdrocks

V roku 2004 vyhral ocenenie Best Dance International v hudobnej súťaži na televíznej stanici TMF NL. V rovnakom roku vydal aj jeho jediný album pod názvom Reckless. Jeho najúspešnejšou skladbou je skladba „Come With Me“, ktorá sa v apríli 2004 umiestnila v rebríčku na 6. mieste v Spojenom kráľovstve a na 4. mieste v Írsku. Taktiež vydal ďalšie známe skladby ako „You“, „Here I Am“ alebo „Home Alone“.[1]

V roku 2008 vydal kompilačné CD ktoré obsahuje všetky jeho populárne a najúspešnejšie skladby za roky 2002 až 2005. Od roku 2009 sa venuje výhradne DJ–ingu.

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • 2004 Reckless – Kontor Records, CD, LP, 12“

SingleUpraviť

  • 2002 „Come With Me“
  • 2003 „Home Alone“
  • 2004 „You“
  • 2004 „Nothing I Won't Do“
  • 2004 „Reckless“
  • 2004 „Come With Me“
  • 2005 „Here I Am“

ReferencieUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Special D. na anglickej Wikipédii.