Otvoriť hlavné menu

Trevor Jones celým menom Trevor Alfred Charles Jones (* 23. marec 1949, Kapské Mesto, Južná Afrika) je juhoafrický skladateľ filmovej hudby.

Trevor Jones
juhoafrický skladateľ filmovej hudby
juhoafrický skladateľ filmovej hudby
Narodenie23. marec 1949 (70 rokov)
Kapské Mesto, Južná Afrika
Odkazy
Webstránkatrevorjonesfilmmusic.com

Vybraná filmografiaUpraviť

  • 2006 Chaos
  • 2004 Cesta okolo sveta za 80 dní (Around the World in 80 Days)
  • 2003 Liga výnimočných (The League of Extraordinary Gentlemen)
  • 2002 Crossroads
  • 2001 Z pekla (From Hell)
  • 2000 Trinásť dní (Thirteen Days)
  • 1999 Notting Hill
  • 1998 Hranice zúfalstva (Desperate Measures)
  • 1998 Merlin (TV)
  • 1998 Dark City
  • 1997 G.I. Jane
  • 1995 Richard III
  • 1995 Gulliverovecesty 1, Gulliverove cesty 2 (Gulliver's Travels, TV)
  • 1995 Skrýš
  • 1994 Bozk smrti (Kiss of Death)
  • 1993 Cliffhanger
  • 1993 V mene otca (In the Name of the Father)
  • 1992 CrissCross
  • 1992 Freejack
  • 1992 Posledný Mohykán The Last of the Mohicans)
  • 1992 Vlak smrti (Death Train, TV)
  • 1990 By Dawn's Early Light (TV)
  • 1990 Bad Influence
  • 1989 More lásky (Sea of Love)
  • 1988 Dominick a Eugene
  • 1988 Horiaca Mississippi (Mississippi Burning)
  • 1987 Anjelské srdce (Angel Heart)
  • 1986 Labyrint
  • 1985 Splašený vlak (Runaway Train)
  • 1982 The Dark Crystal
  • 1981 Excalibur
  • 1981 Time Bandits

LiteratúraUpraviť

  • Cooper, David, Christopher Fox & Ian Sapiro (eds.), CineMusic? Constructing the Film Score, Cambridge Scholars Publishing, 2008. Book page on publisher's website
  • Sapiro, Ian & David Cooper, "Spotting, Scoring, Soundtrack: The Evolution of Trevor Jones's Score for Sea of Love", 17-32 in CineMusic? Constructing the Film Score, edited by David Cooper, Christopher Fox & Ian Sapiro. Cambridge Scholars Publishing, 2008.

Externé odkazyUpraviť