Zhi-Vago bola nemecká dream house hudobná skupina dvoch producentov, Claudia Mangioneho a Gottfrieda Engelsa.[1] Ich najúspešnejším hitom bol hit „Celebrate (The Love)“ z roku 1996, ktorý sa umiestnil v rebríčkoch hitparád vo Francúzsku a Švajčiarsku v TOP 10.[2] Vydali taktiež skladby ako „Dreamer“, alebo „Teardrops from Heaven“ či coververziu na skladbu „With or Without You“ od skupiny U2.

Zhi-Vago
Základné informácie
Pôvod Nemecko Nemecko
Žáner(-re) Dream house
Pôsobenie 1996 – 2002
Vydavateľstvá Dance Street, House Nation

DiskografiaUpraviť

SingleUpraviť

  • 1996 „Celebrate (The Love)“
  • 1996 „Dreamer“
  • 1996 „With or Without You“
  • 1997 „Teardrops from Heaven“
  • 2000 „On My Mind“
  • 2002 „Celebrate 2002“

ReferencieUpraviť

  1. Eurohitmusic.fr Retrieved June 7, 2009
  2. "Celebrate (the Love)", in various singles charts Lescharts.com Retrieved June 7, 2009

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Zhi-Vago na anglickej Wikipédii.