Zoznam štatistických lídrov NHL

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam štatistických lídrov National Hockey League (NHL).

Vo väčšine z týchto rekordov dominujú kanadskí hráči, vzhľadom k tradičnej popularite hokeja v Kanade. V minulosti pochádzala väčšina NHL hráčov z Kanady, a dokonca dnes približne polovica zo všetkých hráčov NHL pochádza z Kanady. Na rozlíšenie hráčov z iných národov je použitá vlajka umiestnená vedľa hráčov narodených mimo Kanady na základe ich miesta narodenia, kanadská vlajka (Kanada) nebude zobrazená vedľa kanadských narodených hráčov, aby sa zabránilo vizuálnemu neporiadku.

KorčuliariUpraviť

Uvedené štatistiky zahŕňajú sezónu 2010/2011 a play off 2011.

All-time leaders (korčuliari)Upraviť

Aktívni hráči (počas sezóny 2010–11) sú v zozname uvedení tučne.

ZákladnáUpraviť

Rank Name Team(s) GP Pts PPG
1 Wayne Gretzky EDM, LAK, STL, NYR 1487 2857 1.92
2 Mark Messier EDM, NYR, VAN, NYR 1756 1887 1.07
3 Jaromir Jagr PIT,WAH,NYR,PIH,DAL BOS,NJD,FLP 1767 1888 1.05
4 Gordie Howe DET, HFD 1606 1857 1.04
5 Ron Frencis HFD,PIT,CAR,TOR 1731 1798 1.31
6 Marcel Dionne DET.LAK,NYR 1348 1771
7 Steve Yzerman DET 1514 1755 1.88
8 Mario Lemieux QUE/COL 1378 1641 1.19
9 Joe Sakic PIT, WSH, NYR, PHI 1273 1599 1.26
10 Phil Esposito CHI, BOS, NYR 1282 1590 1.24
11 Ray Bourque BOS, COL 1612 1579 0.98
12 Mark Recchi PIT, PHI, MTL, PHI, PIT, CAR, PIT, ATL, TBL, BOS 1652 1533 0.93
13 Paul Coffey EDM, PIT, LAK, DET, HFD, PHI, CHI, CAR, BOS 1409 1531 1.09
14   Stan Mikita[1] CHI 1394 1467 1.05
15 Bryan Trottier[2] NYI, PIT 1279 1425 1.11
16 Adam Oates DET, STL, BOS, WSH, PHI, ANA, EDM 1337 1420 1.06
17 Doug Gilmour STL, CGY, TOR, NJD, CHI, BUF, MTL, TOR 1474 1414 0.96
18 Dale Hawerchuk WPG, BUF, STL, PHI 1188 1409 1.19
19   Jari Kurri EDM, LAK, NYR, ANA, COL 1251 1398 1.12
20 Luc Robitaille LAK, PIT, NYR, DET, LAK 1431 1394 0.97
21 Brett Hull[3] CGY, STL, DAL, DET, PHX 1269 1391 1.10
22   Mike Modano MNS/DAL, DET 1499 1374 0.92
23 Johnny Bucyk DET, BOS 1540 1369 0.89
24 Brendan Shanahan NJD, STL, HFD, DET, NYR, NJD 1524 1354 0.89
25 Guy Lafleur MTL, NYR, QUE 1127 1353 1.20
26   Mats Sundin QUE, TOR, VAN 1346 1349 1.00
27   Teemu Selanne WPG, ANA, SJS, COL, ANA 1259 1340 1.06
28 Dave Andreychuk BUF, TOR, NJD, BOS, COL, TBL 1639 1338 0.82
28 Denis Savard CHI, MTL, TBL 1196 1338 1.12
30 Mike Gartner WSH, MNS, NYR, TOR, PHX 1432 1335 0.93
31 Pierre Turgeon BUF, NYI, MTL, STL, DAL, COL 1294 1327 1.03
32 Gilbert Perreault BUF 1191 1326 1.11
33 Alex Delvecchio DET 1549 1281 0.83
34 Al MacInnis CGY, STL 1416 1274 0.90
35 Jean Ratelle NYR, BOS 1281 1267 0.99
36   Peter Stastny[4] QUE, NJD, STL 977 1239 1.27
37   Phil Housley BUF, WPG, STL, CGY, NJD, WSH, CHI, TOR 1495 1232 0.82
38 Norm Ullman DET, TOR 1410 1229 0.87
39 Jean Beliveau MTL 1125 1219 1.08
40 Larry Murphy LAK, WSH, MNS, PIT, TOR, DET 1615 1216 0.75
40   Jeremy Roenick CHI, PHX, PHI, LAK, PHX, SJS 1363 1216 0.89
42 Bobby Clarke PHI 1144 1210 1.06
43 Bernie Nicholls LAK, NYR, EDM, NJD, CHI, SJS 1127 1209 1.07
44 Vincent Damphousse TOR, EDM, MTL, SJS, COL 1378 1205 0.87
45 Dino Ciccarelli MNS, WSH, DET, TBL, FLA 1232 1200 0.97
46 Rod Brind’Amour STL, PHI, CAR 1484 1184 0.80
47   Sergei Fedorov DET, ANA, CBJ, WSH 1248 1179 0.94
48 Bobby Hull CHI, WPG, HFD 1063 1170 1.10
49 Michel Goulet QUE, CHI 1089 1152 1.06
50 Bernie Federko STL, DET 1000 1130 1.13
Základná časť - Body na zápasUpraviť
Minimum 500 bodov
  1. Wayne Gretzky, 1 921
  2. Mario Lemieux, 1 883
  3. Mike Bossy, 1 497
  4. Bobby Orr, 1 393
  5. Sidney Crosby, 1 388
  6. Marcel Dionne, 1 314
  7.   Alexander Ovečkin, 1 293
  8.   Peter Stastny,[4] 1 268
  9.   Jaromir Jagr, 1 256
  10.   Peter Forsberg, 1 250
  11.   Kent Nilsson, 1 240
  12. Phil Esposito, 1 240
  13. Guy Lafleur, 1 202
  14. Joe Sakic, 1 191
  15. Dale Hawerchuk, 1 186
  16.   Pat LaFontaine, 1 171
  17. Steve Yzerman, 1 159
  18. Eric Lindros, 1 138
  19. Bernie Federko, 1 130
  20. Denis Savard, 1 119
  21.   Jari Kurri, 1 117
  22. Bryan Trottier,[2] 1 114
  23. Gilbert Perreault, 1 113
  24.   Pavel Bure, 1 110
  25. Bobby Hull, 1 101

Základná časť - GólyUpraviť

  1. Wayne Gretzky, 894
  2. Gordie Howe, 801
  3. Brett Hull,[3] 741
  4. Marcel Dionne, 731
  • 5.Jaromir jagr,730
  • 6.phil Esposito,717
  1.   Mike Modano, 561
  1.   Sergei Fedorov, 483
Základná časť - Góly na zápasUpraviť
Minimum 200 gólov
  1. Mike Bossy, 0.762
  2. Cy Denneny, 0.756
  3. Mario Lemieux, 0.754
  4. Babe Dye, 0.742
  5.   Alexander Ovečkin, 0.634
  6.   Pavel Bure, 0.623
  7. Wayne Gretzky, 0.601
  8. Brett Hull,[3] 0.584
  9. Bobby Hull, 0.574
  10. Tim Kerr, 0.565
  11. Rick Martin, 0.561
  12. Phil Esposito, 0.559
  13. Maurice Richard, 0.556
  14. Cam Neely, 0.544
  15. Marcel Dionne, 0.542
  16.   Pat LaFontaine, 0.541
  17.   Ilya Kovalchuk, 0.526
  18. Sidney Crosby, 0.522
  19.   Jaromir Jagr, 0.507
  20.   Teemu Selanne, 0.506
  21. Rick Vaive, 0.5034
  22. Michel Goulet, 0.5032
  23. Nels Stewart, 0.498
  24. Guy Lafleur, 0.497
  25. Mike Gartner, 0.494
Základná časť - Góly v presilových hráchUpraviť
  1. Dave Andreychuk, 274
  2. Brett Hull,[3] 265
  3. Phil Esposito, 249
  4. Luc Robitaille, 247
  5. Brendan Shanahan, 237
  6. Mario Lemieux, 236
      Teemu Selanne, 236
  7. Marcel Dionne, 234
  8. Dino Ciccarelli, 232
  9. Mike Gartner, 217
  10. Joe Nieuwendyk, 215
  11.   Keith Tkachuk, 212
  12. Joe Sakic, 205
  13. Wayne Gretzky, 204
  14. Steve Yzerman, 202
  15. Mark Recchi, 200
  16. Brian Bellows, 198
  17. Pierre Turgeon, 190
  18. Ron Francis, 188
  19. Pat Verbeek, 186
  20.   Jeremy Roenick, 184
  21. Dale Hawerchuk, 182
  22. Mike Bossy, 181
      Jaromir Jagr, 181
  23. Mark Messier, 179
Základná časť - Góly v oslabeniachUpraviť
  1. Wayne Gretzky, 73
  2. Mark Messier, 63
  3. Steve Yzerman, 50
  4. Mario Lemieux, 49
  5. Butch Goring, 40
  6. Dave Poulin, 39
  7.   Jari Kurri, 37
  8.   Sergei Fedorov, 36
  9. Theoren Fleury, 35
    Dirk Graham, 35
  10.   Pavel Bure, 34
    Derek Sanderson, 34
  11.   Brian Rolston,33
    Marián Hossa,33

  12. Bobby Clarke, 32
    Joe Sakic, 32
  1. Bill Barber, 31
      Mats Sundin, 31
  2. Russ Courtnall, 29
    Craig MacTavish, 29
      Mike Modano, 29
      Esa Tikkanen, 29
Základná časť - Víťazné gólyUpraviť
  1. Phil Esposito, 118
  2.   Jaromir Jagr, 112
  3. Brett Hull,[3] 110
  4. Brendan Shanahan, 109
  5.   Teemu Selanne, 102
  6. Guy Lafleur, 97
  7.   Mats Sundin, 96
  8. Steve Yzerman, 94
  9.   Sergei Fedorov, 93
    Joe Nieuwendyk, 93
  10. Mark Messier, 92
      Mike Modano, 92
      Jeremy Roenick, 92
  11. Wayne Gretzky, 91
    Mark Recchi, 91
  12. Mike Gartner, 90
  13. Luc Robitaille, 89
  14. Joe Sakic, 86
    Pierre Turgeon, 86
  15. Glenn Anderson, 85
  16. Mike Bossy, 82
  17. Gilbert Perreault, 81
  18. Ron Francis, 79
  19.   Peter Bondra,[5] 78
    Vincent Damphousse, 78
      Steve Thomas,[6] 78
Základná časť - Góly v predĺženíUpraviť
  1.   Patrik Elias, 15
      Sergei Fedorov, 15
      Jaromir Jagr, 15
      Mats Sundin, 15
  2.   Olli Jokinen, 12
    Scott Niedermayer, 12
    Brendan Shanahan, 12
  3. Theoren Fleury, 11
    Glen Murray, 11
    Pierre Turgeon, 11
  4. Brendan Morrison, 10
      Steve Thomas,[6] 10
  5.   Pavol Demitra, 9
      Bill Guerin, 9
      Milan Hejduk, 9
      Mike Modano, 9
      Teemu Selanne, 9
  6. Rod Brind’Amour, 8
      Valeri Bure, 8
      Ilya Kovalchuk, 8
    Marc Savard, 8
    Joe Thornton, 8
      Keith Tkachuk, 8

Základná časť - asistencieUpraviť

  1. Wayne Gretzky, 1,963
  2. Ron Francis, 1,249
  3. Mark Messier, 1,193
  4. Ray Bourque, 1,169
  5. Paul Coffey, 1,135
  6. Jaromir Jagr,1,088
  7. Adam Oates,1,079
  8. Steve Yzerman,1,063
  9. Gordie Howe,1,049
  10. Marcel Dionne,1,040
  11. mario Lemieux,1,033
  12. Joe Sakic,1,016
  13. Doug Gilmour,964
  14. Mark Recchi,956
  15. Al MacInnis, 934
  16. Larry Murphy, 929
  17.   Stan Mikita,[1] 926
  18. Bryan Trottier,[2] 901
  19.   Phil Housley, 894
  20. Dale Hawerchuk, 891
  21. Phil Esposito, 873
  22. Denis Savard, 865
  23.   Nicklas Lidstrom, 855
  24. Bobby Clarke, 852
  25. Alex Delvecchio, 825
  26. Gilbert Perreault, 814
  27. Johnny Bucyk, 813
      Mike Modano, 813
  28. Pierre Turgeon, 812
  29.   Jari Kurri, 797
  30. Guy Lafleur, 793
  31.   Peter Šťastný,[4] 789
  32.   Mats Sundin, 785
  33.   Brian Leetch, 781
  34. Jean Ratelle, 776
  35. Vincent Damphousse, 773
  36.   Chris Chelios, 763
  37. Bernie Federko, 761
  38.   Doug Weight, 755
  39. Larry Robinson, 750
  40. Denis Potvin, 742
  41. Norm Ullman, 739
  42. Bernie Nicholls, 734
  43. Rod Brind’Amour, 732
  44. Luc Robitaille, 726
  45. Jean Beliveau, 712
    Scott Stevens, 712
  46.   Jeremy Roenick, 703
      Teemu Selanne, 703
  47. Dave Andreychuk, 698
    Brendan Shanahan, 698
Základná časť - Asistencie na zápasUpraviť
Minimum 300 asistencií
  1. Wayne Gretzky, 1.320
  2. Mario Lemieux, 1.129
  3. Bobby Orr, 0.982
  4.   Peter Forsberg, 0.898
  5. Sidney Crosby, 0.867
  6.   Peter Šťastný,[4] 0.808
  7. Adam Oates, 0.807
  8. Paul Coffey, 0.805
  9. Marcel Dionne, 0.771
  10.   Kent Nilsson, 0.763
  11. Bernie Federko, 0.761
  12. Dale Hawerchuk, 0.750
  13.   Jaromir Jagr, 0.749
  14. Bobby Clarke, 0.745
  15.   Craig Janney, 0.741
  16. Joe Sakic, 0.737
  17. Mike Bossy, 0.735
  18. Ray Bourque, 0.725
  19. Denis Savard, 0.723
  20. Ron Francis, 0.722
  21. Bryan Trottier,[2] 0.705
  22. Guy Lafleur, 0.704
  23. Steve Yzerman, 0.702
  24. Denis Potvin, 0.700
  25. Joe Thornton, 0.698

Základná časť - odohrané zápasyUpraviť

  1. Gordie Howe, 1,767
  2. Mark Messier, 1,756
  3. Ron Francis, 1,731
  4. Mark Recchi, 1,652
  5.   Chris Chelios, 1,651
  6. Dave Andreychuk, 1,639
  7. Scott Stevens, 1,635
  8. Larry Murphy, 1,615
  9. Ray Bourque, 1,612
  10. Alex Delvecchio, 1,549
  11. Johnny Bucyk, 1,540
  12. Brendan Shanahan, 1,524
  13. Steve Yzerman, 1,514
  14.   Mike Modano, 1,499
  15.   Phil Housley, 1,495
  16.   Nicklas Lidstrom, 1,494
  17. Wayne Gretzky, 1,487
  18. Rod Brind’Amour, 1,484
  19. Doug Gilmour, 1,474
  20. Glen Wesley, 1,457
  21. Tim Horton, 1,446
  22. Mike Gartner, 1,432
  23. Scott Mellanby, 1,431
    Luc Robitaille, 1,431
  24. Pat Verbeek, 1,424
  25. Luke Richardson, 1,417

Základná časť - Trestné minútyUpraviť

  1. Tiger Williams, 3,966
  2. Dale Hunter, 3,565
  3. Tie Domi, 3,515
  4. Marty McSorley, 3,381
  5. Bob Probert, 3,300
  6. Rob Ray, 3,207
  7. Craig Berube, 3,149
  8. Tim Hunter, 3,146
  9.   Chris Nilan, 3,043
  10. Rick Tocchet, 2,972
  11. Pat Verbeek, 2,905
  12.   Chris Chelios, 2,891
  13. Dave Manson, 2,792
  14. Scott Stevens, 2,785
  15.   Donald Brashear, 2,634
  16.   Willi Plett,[7] 2,572
  17. Gino Odjick, 2,567
  18. Matthew Barnaby, 2,562
  19. Gary Roberts, 2,560
  20. Joe Kocur, 2,519
  21. Ken Daneyko, 2,516
  22. Brendan Shanahan, 2,489
  23. Scott Mellanby, 2,479
  24. Basil McRae, 2,457
  25.   Ulf Samuelsson, 2,453

Základná časť - Plus-mínusUpraviť

  1. Larry Robinson, +730
  2. Bobby Orr, +597
  3. Ray Bourque, +528
  4. Wayne Gretzky, +518
  5. Bobby Clarke, +506
  6. Denis Potvin, +460
    Serge Savard, +460
  7. Guy Lafleur, +453
  8. Bryan Trottier,[2] +452
  9. Brad McCrimmon, +444
  10.   Nicklas Lidstrom, +429
  11.   Mark Howe,[8] +400
  12. Steve Shutt, +393
    Scott Stevens, +393
  13. Mike Bossy, +381
  14. Al MacInnis, +373
  15. Brad Park, +358
  16. Dallas Smith, +355
  17.   Chris Chelios, +350
  18. Jacques Lemaire, +349
  19. Guy Lapointe, +329
  20. Craig Ramsay, +328
  21. Bill Hajt, +321
  22. Bill Barber, +316
  23. Brian Propp, +310

Základná časť - Strely na bránuUpraviť

  1. Ray Bourque, 6,206
  2. Marcel Dionne, 5,366
  3. Al MacInnis, 5,157
  4. Mike Gartner, 5,090
  5. Wayne Gretzky, 5,089
  6. Brendan Shanahan, 5,086
  7. Brett Hull,[3] 4,876
  8. Joe Sakic, 4,621
  9. Steve Yzerman, 4,602
  10.   Jaromir Jagr, 4,596
  11. Phil Esposito, 4,595
  12. Dave Andreychuk, 4,556
  13. Paul Coffey, 4,385
  14.   Mike Modano, 4,273
  15. Mark Messier, 4,219
  16.   Teemu Selanne, 4,123
  17.   Mats Sundin, 4,015
  18.   Sergei Fedorov, 3,985
  19. Luc Robitaille, 3,961
  20. Rob Blake, 3,896
  21. Mark Recchi, 3,820
  22. Darryl Sittler, 3,812
  23.   Phil Housley, 3,808
  24. Ron Francis, 3,754
    Dale Hawerchuk, 3,754
  25.   Nicklas Lidstrom, 3,727
Základná časť - Percentuálna úspešnosť streľbyUpraviť
Minimum 800 striel
  1. Craig Simpson, 23.66 %
  2. Charlie Simmer, 22.34 %
  3.   Paul MacLean,[9] 21.41 %
  4. Mike Bossy, 21.18 %
  5. Yvon Lambert, 19.85 %
  6. Rick Middleton, 19.69 %
  7. Blaine Stoughton, 19.52 %
  8. Darryl Sutter, 19.42 %
  9. Rob Brown, 19.41 %
  10. Mike Ridley, 19.30 %
  11. Steve Vickers, 19.28 %
  12.   Kent Nilsson, 19.21 %
  13. Tom McCarthy, 19.16 %
  14.   Jari Kurri, 19.13 %
  15. John Bucyk, 19.09 %
  16. Mario Lemieux, 18.99 %
  17.   Peter Šťastný,[4] 18.96 %
  18. Ray Ferraro, 18.85 %
  19. Mark Hunter, 18.783 %
  20. Alex Tanguay, 18.781 %

Play-off - BodyUpraviť

  1. Wayne Gretzky, 382
  2. Mark Messier, 295
  3.   Jari Kurri, 233
  4. Glenn Anderson, 214
  5. Paul Coffey, 196
  6. Brett Hull,[3] 190
  7. Doug Gilmour, 188
    Joe Sakic, 188
  8. Steve Yzerman, 185
  9. Bryan Trottier,[2] 184
  10.   Nicklas Lidstrom, 183
  11.   Jaromir Jagr, 199
  12. Ray Bourque, 180
  13. Jean Beliveau, 176
      Sergei Fedorov, 176
  14. Denis Savard, 175
  15. Mario Lemieux, 172
  16.   Peter Forsberg, 171
  17. Denis Potvin, 164
  18. Mike Bossy, 160
    Gordie Howe, 160
    Al MacInnis, 160
    Bobby Smith, 160
  19. Claude Lemieux, 157
  20. Adam Oates, 156
Play-off - Body na zápasUpraviť
Minimum 50 bodov
  1. Wayne Gretzky, 1.837
  2. Mario Lemieux, 1.607
  3. Barry Pederson, 1.529
  4.   Alexander Ovechkin, 1.351
  5. Sidney Crosby, 1.323
  6. Mark Messier, 1.250
  7. Bobby Orr, 1.243
  8. Mike Bossy, 1.240
  9.   Evgeni Malkin, 1.177
  10.   Jari Kurri, 1.165
  11. Gilbert Perreault, 1.144
  12.   Peter Forsberg, 1.133
  13.   Peter Šťastný,[4] 1.129
  14. Bernie Federko, 1.110
  15.   Pavel Bure, 1.094
  16. Joe Sakic, 1.093
  17. Jean Beliveau, 1.086
  18. Bobby Hull, 1.084
  19. Martin St. Louis, 1.079
  20. Eric Lindros, 1.075
  21.   Jaromir Jagr, 1.071
  22. Toe Blake, 1.069
  23. Ken Linseman, 1.062
  24. Phil Esposito, 1.054
  25. Guy Lafleur, 1.047

Play-off - GólyUpraviť

  1. Wayne Gretzky, 122
  2. Mark Messier, 109
  3.   Jari Kurri, 106
  4. Brett Hull,[3] 103
  5. Glenn Anderson, 93
  6. Mike Bossy, 85
  7. Joe Sakic, 84
  8. Maurice Richard, 82
  9. Claude Lemieux, 80
  10. Jean Beliveau, 79
  11.   Jaromir Jagr, 78
  12. Mario Lemieux, 76
  13. Dino Ciccarelli, 73
  14.   Esa Tikkanen, 72
  15. Bryan Trottier,[2] 71
  16. Steve Yzerman, 70
  17. Gordie Howe, 68
  18. Denis Savard, 66
  19. Joe Nieuwendyk, 66
  20.   Peter Forsberg, 64
  21. Bobby Smith, 64
  22. Brian Propp, 64
  23. Yvan Cournoyer, 64
  24. Bobby Hull, 62
  25. Phil Esposito, 61
    Jacques Lemaire, 61
    Mark Recchi, 61
Play-off - Góly na zápasUpraviť
Minimum 20 gólov
  1. Mario Lemieux, 0.710
  2.   Alexander Ovechkin, 0.676
  3. Mike Bossy, 0.659
  4. Barry Pederson, 0.647
  5. Maurice Richard, 0.617
  6. Cam Neely, 0.613
  7. Wayne Gretzky, 0.587
  8.   Pavel Bure, 0.547
  9. Craig Simpson, 0.537
  10.   Jari Kurri, 0.530
  11. Martin St. Louis, 0.524
  12. Bobby Hull, 0.521
  13. Gordie Drillon, 0.520
  14. Jarome Iginla, 0.519
  15. Dino Ciccarelli, 0.518
  16. Brett Hull,[3] 0.510
  17. Steve Shutt, 0.505
  18. Reggie Leach, 0.500
    Rick Vaive, 0.500
  19. Tim Kerr, 0.494
Play-off - Góly v presilových hráchUpraviť
  1. Brett Hull,[3] 38
  2. Mike Bossy, 35
  3. Dino Ciccarelli, 34
    Wayne Gretzky, 34
  4.   Nicklas Lidstrom, 30
  5. Mario Lemieux, 29
  6. Denis Potvin, 28
  7. Brian Propp, 27
    Joe Sakic, 27
    Steve Yzerman, 27
  8. Mark Messier, 26
  9.   Jari Kurri, 25
    Cam Neely, 25
  10.   Jaromir Jagr, 24
    Al MacInnis, 24
      Mike Modano, 24
    Denis Savard, 24
    Bobby Smith, 24
  11. Brian Bellows, 23
    Joe Nieuwendyk, 23
Play-off - Góly v oslabeniachUpraviť
  1. Mark Messier, 14
  2. Wayne Gretzky, 11
  3.   Jari Kurri, 10
  4.   Hakan Loob, 8
    Ed Westfall, 8
  5. Mario Lemieux, 7
  6. Guy Carbonneau, 6
    Paul Coffey, 6
    Dave Poulin, 6
      Wayne Presley, 6
      Brian Rolston, 6
    Derek Sanderson, 6
  7. Bill Barber, 5
    Bob Bourne, 5
      Sergei Fedorov, 5
    Lorne Henning, 5
      Anders Kallur, 5
    Kirk Maltby, 5
      Kelly Miller, 5
Play-off - Víťazné gólyUpraviť
  1. Brett Hull,[3] 24
    Wayne Gretzky, 24
  2. Claude Lemieux, 19
    Joe Sakic, 19
  3. Glenn Anderson, 17
    Mike Bossy, 17
      Chris Drury, 17
  4.   Jaromir Jagr, 15
      Mike Modano, 15
  5.   Peter Forsberg, 14
      Jari Kurri, 14
    Guy Lafleur, 14
  6. Dino Ciccarelli, 13
    Doug Gilmour, 13
    Patrick Marleau, 13
    Joe Nieuwendyk, 13
    Stephane Richer, 13
    Bobby Smith, 13
Play-off - Góly v predĺženíUpraviť
  1. Joe Sakic, 8
  2. Maurice Richard, 6
  3. Glenn Anderson, 5
  4.   Chris Drury, 4
    Wayne Gretzky, 4
    Dale Hunter, 4
      Jaromir Jagr, 4
      Jamie Langenbrunner, 4
    Kirk Muller, 4
    Joe Murphy, 4
      Bob Nystrom, 4
    Stephane Richer, 4
      Jeremy Roenick, 4
      Esa Tikkanen, 4
  5. Greg Adams, 3
    Alexandre Burrows, 3
    Mike Bossy, 3
    Dino Ciccarelli, 3
    Bobby Clarke, 3
      Peter Forsberg, 3
    Danny Gare, 3
    Mike Gartner, 3
    Martin Gelinas, 3
    Doug Gilmour, 3
    Mel Hill, 3
    Brett Hull, 3
    Jacques Lemaire, 3
    Claude Lemieux, 3
    Lanny McDonald, 3
    Brenden Morrow, 3
      Ken Morrow, 3
      Joe Pavelski, 3
    Steve Payne, 3
    Rene Robert, 3
    Devin Setoguchi, 3
    Cory Stillman, 3
    Martin St. Louis, 3
      Petr Sykora, 3
      Niclas Wallin, 3
      Scott Young, 3

Play-off - AsistencieUpraviť

  1. Wayne Gretzky, 260
  2. Mark Messier, 186
  3. Ray Bourque, 139
  4. Paul Coffey, 137
  5.   Nicklas Lidstrom, 129
  6. Doug Gilmour, 128
  7.   Jari Kurri, 127
  8.   Sergei Fedorov, 124
  9. Glenn Anderson, 121
    Al MacInnis, 121
  10. Larry Robinson, 116
  11. Larry Murphy, 115
    Steve Yzerman, 115
  12. Adam Oates, 114
  13.   Chris Chelios, 113
    Bryan Trottier,[2] 113
  14. Denis Savard, 109
  15. Denis Potvin, 108
  16.   Peter Forsberg, 107
  17.   Jaromir Jagr, 121
    Joe Sakic, 104
  18. Jean Beliveau, 97
    Ron Francis, 97
  19. Mario Lemieux, 96
    Bobby Smith, 96

Play-off - Odohrané zápasyUpraviť

  1.   Chris Chelios, 266
  2.   Nicklas Lidstrom, 258
  3. Mark Messier, 236
  4. Claude Lemieux, 234
  5. Scott Stevens, 233
  6. Guy Carbonneau, 231
  7. Larry Robinson, 227
  8. Glenn Anderson, 225
  9. Kris Draper, 222
  10. Bryan Trottier,[2] 221
  11. Mike Keane, 220
  12. Larry Murphy, 215
  13. Ray Bourque, 214
    Kevin Lowe, 214
  14. Wayne Gretzky, 208
  15. Brett Hull,[3] 202
    Scott Niedermayer, 202
  16.   Jari Kurri, 200
  17. Steve Yzerman, 196
  18. Paul Coffey, 194

Play-off - Trestné minútyUpraviť

  1. Dale Hunter, 729
  2.   Chris Nilan, 541
  3. Claude Lemieux, 529
  4. Rick Tocchet, 471
  5.   Willi Plett,[7] 466
  6. Tiger Williams, 455
  7. Glenn Anderson, 442
  8. Tim Hunter, 426
  9.   Chris Chelios, 423
  10. Dave Schultz, 412
  11. Duane Sutter, 405
  12. Scott Stevens, 402
  13. Jim Peplinski, 382
    Al Secord, 382
  14. Marty McSorley, 374
  15. Andre Dupont, 352
  16. Basil McRae, 349
  17. Dave Manson, 343
  18. Terry O'Reilly, 335
  19. Gary Roberts, 332

Play-off - Plus-mínusUpraviť

  1. Charlie Huddy, +82
  2.   Jari Kurri, +73
  3. Randy Gregg, +71
  4. Wayne Gretzky, +67
  5. Glenn Anderson, +63
  6.   Nicklas Lidstrom, +61
  7. Paul Coffey, +56
  8.   Peter Forsberg, +54
      Mark Howe,[8] +54
  9.   Steve Smith,[10] +49
  10.   Chris Chelios, +48
    Scott Stevens, +48
  11. Claude Lemieux, +42
    Mark Messier, +42
      Brian Rafalski, +42
  12.   Henrik Zetterberg, +41
  13. Chris Pronger, +40
  14.   Sergei Fedorov, +38
      Jaromir Jagr, +38
    Kevin Lowe, +38

Play-off - Strely na bránuUpraviť

  1. Brett Hull,[3] 803
  2. Claude Lemieux, 730
  3. Al MacInnis, 664
  4. Ray Bourque, 648
  5.   Nicklas Lidstrom, 642
  6. Brendan Shanahan, 622
  7.   Sergei Fedorov, 603
  8.   Chris Chelios, 587
  9. Steve Yzerman, 585
  10. Joe Sakic, 582
  11.   Jaromir Jagr, 578
  12. Mark Messier, 569
  13. Wayne Gretzky, 549
  14. Paul Coffey, 536
  15.   Mike Modano, 507
  16. Scott Stevens, 473
  17.   Jari Kurri, 469
  18. Larry Murphy, 468
  19. Glenn Anderson, 451
  20.   Steve Thomas,[6] 444
Play-off - Percentuálna úspešnosť streľbyUpraviť
Minimum 80 striel
  1. Craig Simpson, 33.64 %
  2. Ken Linseman, 23.21 %
  3. Tim Kerr, 20.33 %
  4. Bernie Federko, 20.20 %
  5. Martin St. Louis, 20.00 %
  6. Cam Neely, 19.59 %
  7.   Jari Kurri, 19.40 %
  8. Ray Ferraro, 19.27 %
  9.   Paul MacLean,[9] 19.10 %
  10. Mario Lemieux, 18.91 %
  11. Kevin Dineen, 18.85 %
  12.   Peter Stastny,[4] 18.58 %
  13.   Thomas Vanek, 18.29 %
  14.   Peter Forsberg, 18.13 %
  15. Rick Vaive, 17.83 %

Aktívni lídri (korčuliari)Upraviť

Základná časť - Body (aktívni)Upraviť

  1.   Jaromir Jagr 1750
  2.   Teemu Selanne, 1,340
  3.   Nicklas Lidstrom, 1,108
  4.   Daniel Alfredsson, 1023
  5. Jarome Iginla, 1006
  6. Joe Thornton, 1001
  7. Ray Whitney, 926
  8. Jason Arnott, 904
  9.   Marian Hossa, 827
  10.   Patrik Elias, 816
  11. Vincent Lecavalier, 793
  12. Martin St. Louis, 778
  13. Patrick Marleau, 766
  14. Ryan Smyth, 760
  15.   Milan Hejduk, 757
  16. Shane Doan, 738
      Saku Koivu, 738
  17.   Brian Rolston, 737
  18. Brad Richards, 716
  19. Todd Bertuzzi, 713
  20.   Sergei Gonchar, 711
  21. Andrew Brunette, 706
    Marc Savard, 706
  22.   Ilya Kovalchuk, 702
  23. Dany Heatley, 689
Základná časť - Body na zápas (aktívni)Upraviť
Minimum 500 bodov
  1. Sidney Crosby, 1.388
  2.   Alexander Ovechkin, 1.293
  3.   Jaromir Jagr, 1.256
  4.   Teemu Selanne, 1.064
  5.   Dany Heatley,[11] 1.030
  6. Jason Spezza, 1.011
  7. Joe Thornton, 1.006
  8.   Ilya Kovalchuk, 1.000
  9.   Pavel Datsyuk, 0.983
  10.   Daniel Alfredsson, 0.969
  11.   Henrik Zetterberg, 0.947
  12. Brad Richards, 0.927
  13.   Marian Hossa, 0.922
  14. Martin St. Louis, 0.911
  15. Jarome Iginla, 0.910
  16. Eric Staal, 0.900
  17.   Marián Gáborík, 0.892
  18. Marc Savard, 0.875
  19.   Patrik Elias, 0.8491
  20. Vincent Lecavalier, 0.8490
  21. Alex Tanguay, 0.839
  22.   Milan Hejduk, 0.832
  23.   Daniel Sedin, 0.827

Základná časť - Góly (aktívni)Upraviť

  1.   Jaromir Jagr, 705
  2.   Teemu Selanne, 637
  3. Jarome Iginla, 484
  4. Jason Arnott, 400
  5.   Daniel Alfredsson, 389
  6.   Marian Hossa, 464
  7.   Ilya Kovalchuk, 369
  8.   Milan Hejduk, 357
    Patrick Marleau, 357
  9. Ryan Smyth, 355
  10. Vincent Lecavalier, 351
  11. Ray Whitney, 341
  12.   Patrik Elias, 335
      Brian Rolston, 335
  13. Dany Heatley, 325
  14. Joe Thornton, 306
  15.   Alexander Ovechkin, 301
  16. Martin St. Louis, 298
  17. Shane Doan, 296
Základná časť - Góly na zápas (aktívni)Upraviť
Minimum 200 gólov
  1.   Alexander Ovechkin, 0.634
  2.   Ilya Kovalchuk, 0.526
  3. Sidney Crosby, 0.522
  4.   Jaromir Jagr, 0.507
  5.   Teemu Selanne, 0.506
  6.   Dany Heatley,[11] 0.486
  7.   Marian Gaborik, 0.442
  8. Jarome Iginla, 0.4376
  9. Rick Nash, 0.4375
  10.   Thomas Vanek, 0.435
  11.   Marian Hossa, 0.433
  12. Eric Staal, 0.404
  13.   Henrik Zetterberg, 0.3925
  14.   Milan Hejduk, 0.3923
  15. Simon Gagne, 0.380
  16. Vincent Lecavalier, 0.376
  17.   Daniel Alfredsson, 0.368
  18. Daniel Briere, 0.355
  19. Martin St. Louis, 0.3489
  20.   Patrik Elias, 0.3486
  21. Patrick Marleau, 0.345
  22. Jason Arnott, 0.341
  23.   Brian Gionta, 0.339
  24.   Martin Havlat, 0.337
  25.   Pavel Datsyuk, 0.334
Základná časť - Góly v presilových hrách (aktívni)Upraviť
  1.   Teemu Selanne, 236
  2.   Jaromir Jagr, 181
  3. Jarome Iginla, 151
  4. Ryan Smyth, 150
  5. Jason Arnott, 139
  6.   Milan Hejduk, 132
  7.   Dany Heatley,[11] 128
      Nicklas Lidstrom, 128
  8.   Ilya Kovalchuk, 126
  9.   Daniel Alfredsson, 121
  10.   Marian Hossa, 113
  11.   Tomas Holmstrom, 112
  12. Andrew Brunette, 110
  13. Joe Thornton, 109
  14. Patrick Marleau, 108
  15. Todd Bertuzzi, 104
  16. Vincent Lecavalier, 102
  17.   Alex Ovechkin, 98
Základná časť - Góly v oslabení (aktívni)Upraviť
  1.   Brian Rolston, 33
  2. Martin St. Louis, 28
  3.   Radek Dvorak, 23
      Marian Hossa, 33
    Mike Richards, 23
  4.   Daniel Alfredsson, 22
  5.   Mike Grier, 20
    Steve Sullivan, 20
  6. John Madden, 18
      Marco Sturm, 18
  7.   Craig Conroy, 17
    Ethan Moreau, 17
    Antoine Vermette, 17
  8.   Michal Handzus, 16
  9.   Jamie Langenbrunner, 15
    Patrick Sharp, 15
Základná časť - Víťazné góly (aktívni)Upraviť
  1.   Jaromir Jagr, 112
  2.   Teemu Selanne, 102
  3. Jarome Iginla, 76
  4.   Patrik Elias, 75
  5.   Brian Rolston, 70
  6. Patrick Marleau, 68
  7.   Daniel Alfredsson, 63
  8. Jason Arnott, 61
  9.   Marian Hossa, 60
  10.   Dany Heatley,[11] 58
      Milan Hejduk, 58
  11.   Jamie Langenbrunner, 55
    Vincent Lecavalier, 55
    Martin St. Louis, 55
  12. Shane Doan, 54
      Daniel Sedin, 54
  13.   Alexander Ovechkin, 52
  14.   Marian Gaborik, 51
    Ryan Smyth, 51
Základná časť - Góly v predĺžení (aktívni)Upraviť
  1.   Patrik Elias, 15
  2.   Olli Jokinen, 12
  3. Brendan Morrison, 10
  4.   Milan Hejduk, 9
      Teemu Selanne, 9
  5.   Ilya Kovalchuk, 8
    Marc Savard, 8
    Joe Thornton, 8
  6. Daniel Briere, 7
      Marian Hossa, 7
      Tomas Kaberle, 7
      Saku Koivu, 7
      Alexander Ovechkin, 7
      Daniel Sedin, 7

Základná časť - Asistencie (aktívni)Upraviť

  1.   Jaromir Jagr, 1050
  2.   Nicklas Lidstrom, 855
  3.   Teemu Selanne, 703
  4. Joe Thornton, 695
  5.   Daniel Alfredsson, 634
  6. Ray Whitney, 585
  7. Chris Pronger, 530
  8. Jarome Iginla, 522
  9.   Saku Koivu, 513
  10.   Henrik Sedin, 509
  11.   Scott Gomez, 508
  12. Jason Arnott, 504
  13.   Sergei Gonchar, 502
  14. Marc Savard, 499
  15. Brad Richards, 496
  16.   Patrik Elias, 481
  17. Martin St. Louis, 480
  18.   Roman Hamrlik, 471
  19. Alex Tanguay, 461
  20.   Vinny Prospal, 453
  21. Andrew Brunette, 450
  22.   Tomas Kaberle, 445
  23. Shane Doan, 442
    Vincent Lecavalier, 442
Základná časť - Asistencie na zápas (aktívní)Upraviť
Minimum 300 asistencii
  1. Sidney Crosby, 0.867
  2.   Jaromir Jagr, 0.749
  3. Joe Thornton, 0.698
  4.   Alexander Ovechkin, 0.659
  5.   Pavel Datsyuk, 0.650
  6. Jason Spezza, 0.646
  7. Brad Richards, 0.642
  8.   Henrik Sedin, 0.628
  9. Marc Savard, 0.618
  10.   Daniel Alfredsson, 0.600
  11.   Scott Gomez, 0.588
  12.   Nicklas Lidstrom, 0.572
  13. Alex Tanguay, 0.564
  14. Martin St. Louis, 0.562
  15.   Teemu Selanne, 0.558
  16.   Henrik Zetterberg, 0.555
  17.   Saku Koivu, 0.547
  18.   Dany Heatley,[11] 0.544
  19. Mike Ribeiro, 0.516
  20.   Daniel Sedin, 0.511
  21. Ray Whitney, 0.510
  22.   Patrik Elias, 0.501
  23.   Tomas Kaberle, 0.493
  24.   Marian Hossa, 0.489
  25.   Martin Havlat, 0.488

Základná časť - Odohrané zápasy (aktívni)Upraviť

  1.   Nicklas Lidstrom, 1,494
  2.   Roman Hamrlik, 1,311
  3.   Jaromir Jagr, 1,273
  4.   Teemu Selanne, 1,259
  5.   Brian Rolston, 1,186
  6. Sean O'Donnell, 1,173
  7. Jason Arnott, 1,172
  8. Chris Pronger, 1,154
  9. Ray Whitney, 1,147
  10. Bryan McCabe, 1,135
  11. Shane Doan, 1,119
  12.   Radek Dvorak, 1,118
  13. Jarome Iginla, 1,106
  14. Ryan Smyth, 1,069
  15.   Mike Grier, 1,060
  16.   Sergei Gonchar, 1,058
  17.   Daniel Alfredsson, 1,056
  18.   Jamie Langenbrunner, 1,035
    Patrick Marleau, 1,035

Základná časť - Trestné minúty (aktívni)Upraviť

  1. Ian Laperrière, 1,956
  2. Sean O'Donnell, 1,786
  3. Bryan McCabe, 1,732
  4. Chris Neil, 1,683
  5. Chris Pronger, 1,580
  6. Sean Avery, 1,512
  7. Jody Shelley, 1,474
  8. Ed Jovanovski, 1,421
  9.   Zdeno Chara, 1,385
  10. Todd Bertuzzi, 1,372
  11.   Roman Hamrlik, 1,366
  12. Steve Staios, 1,269
  13. Jason Arnott, 1,216

Základná časť - Plus-mínus (aktívni)Upraviť

  1.   Nicklas Lidstrom, +429
  2.   Jaromir Jagr, +275
  3.   Patrik Elias, +194
  4.   Pavel Datsyuk, +187
  5. Chris Pronger, +182
  6.   Henrik Sedin, +158
  7. Alex Tanguay, +155
  8.   Daniel Sedin, +146
  9.   Marian Hossa, +145
  10.   Daniel Alfredsson, +136
  11. Joe Thornton, +135
  12. Simon Gagne, +131
  13.   Henrik Zetterberg, +130
  14.   Milan Hejduk, +120
  15.   Zdeno Chara, +116
  16. Brenden Morrow, +109
  17. Steve Sullivan, +108
  18.   Sami Salo, +107
  19.   Teemu Selanne, +98
  20. Mike Knuble, +95

Základná časť - Strely na bránku (aktívni)Upraviť

  1.   Jaromir Jagr, 4,596
  2.   Teemu Selanne, 4,123
  3.   Nicklas Lidstrom, 3,727
  4.   Brian Rolston, 3,685
  5. Jarome Iginla, 3,641
  6. Jason Arnott, 3,318
  7. Ryan Smyth, 3,041
  8.   Daniel Alfredsson, 3,028
  9.   Marian Hossa, 3,019
  10.   Roman Hamrlik, 2,923
  11. Shane Doan, 2,920
  12. Vincent Lecavalier, 2,898
  13.   Patrik Elias, 2,754
      Olli Jokinen, 2,754
  14. Ray Whitney, 2,669
  15. Chris Pronger, 2,587
  16. Jason Blake, 2,537
  17.   Ilya Kovalchuk, 2,534
  18.   Alexander Ovechkin, 2,526
  19.   Sergei Gonchar, 2,515
Základná časť - Percentuálna úspešnosť streľby (aktívni)Upraviť
Minimum 800 striel
  1. Alex Tanguay, 18.78 %
  2. Andrew Brunette, 17.77 %
  3.   Mark Parrish, 17.32 %
  4.   Tomas Holmstrom, 16.67 %
  5. Brenden Morrow, 15.66 %
  6.   Thomas Vanek, 15.55 %
  7.   Teemu Selanne, 15.45 %
  8. Sidney Crosby, 15.38 %
  9. Daniel Briere, 15.30 %
  10.   Dany Heatley,[11] 15.29 %

Play-off - Body (aktívni)Upraviť

  1.   Nicklas Lidstrom, 183
  2.   Jaromir Jagr, 181
  3. Chris Pronger, 121
  4.   Patrik Elias, 117
  5.   Scott Gomez, 99
      Henrik Zetterberg, 99
  6.   Marian Hossa, 152
  7. Daniel Briere, 96
  8.   Tomas Holmstrom, 95
  9.   Pavel Datsyuk, 91
  10.   Daniel Alfredsson, 88
    Patrick Marleau, 88
  11.   Jamie Langenbrunner, 86
  12. Sidney Crosby, 82
    Joe Thornton, 82

Play-off - Góly (aktívni)Upraviť

  1.   Jaromir Jagr, 77
  2.   Nicklas Lidstrom, 54
  3. Patrick Marleau, 52
  4.   Henrik Zetterberg, 49
  5.   Daniel Alfredsson, 45
      Tomas Holmstrom, 45
  6. Daniel Briere, 42
  7.   Teemu Selanne, 41
  8.   Patrik Elias, 40
  9.   Johan Franzen, 37
    Simon Gagne, 37
  10.   Marian Hossa, 52
Pla-yoff - Góly na zápas (aktívni)Upraviť
Minimum 20 gólov
  1.   Alexander Ovechkin, 0.676
  2. Martin St. Louis, 0.524
  3. Jarome Iginla, 0.518
  4. Sidney Crosby, 0.484
  5.   Henrik Zetterberg, 0.471
  6.   Evgeni Malkin, 0.468
  7.   Johan Franzen, 0.466
  8.   Jaromir Jagr, 0.456
  9.   Patrick Kane, 0.444
  10. Daniel Briere, 0.433
Play-off - Góly v presilových hrách (aktívni)Upraviť
  1.   Nicklas Lidstrom, 30
  2.   Jaromir Jagr, 24
  3.   Daniel Alfredsson, 21
  4. Patrick Marleau, 20
  5. Daniel Briere, 19
      Patrik Elias, 19
  6.   Tomas Holmstrom, 18
      Henrik Zetterberg, 18
  7.   Teemu Selanne, 17
  8.   Evgeni Malkin, 16
  9. Jason Arnott, 15
  10.   Milan Hejduk, 14
Play-off - Góly v oslabeniach (aktívni)Upraviť
  1.   Brian Rolston, 6
  2. John Madden, 4
    Patrick Marleau, 4
  3. Dave Bolland, 3
    Daniel Cleary, 3
    Mike Fisher, 3
    Jarome Iginla, 3
      David Legwand, 3
      Nicklas Lidstrom, 3
    Rob Niedermayer, 3
    Mike Richards, 3
    Martin St. Louis, 3
Play-off - Víťazné góly (aktívni)Upraviť
  1.   Jaromir Jagr, 15
  2. Patrick Marleau, 13
  3. Daniel Briere, 12
      Jamie Langenbrunner, 12
  4.   Daniel Alfredsson, 11
      Johan Franzen, 11
      Nicklas Lidstrom, 11
  5.   Teemu Selanne, 10
Play-off - Góly v predĺžení (aktívni)Upraviť
  1.   Jamie Langenbrunner, 4
  2. Alexandre Burrows, 3
    Brenden Morrow, 3
      Joe Pavelski, 3
    Devin Setoguchi, 3
    Martin St. Louis, 3

Play-off - Asistencie (aktívni)Upraviť

  1.   Nicklas Lidstrom, 129
  2.   Jaromir Jagr, 104
  3. Chris Pronger, 95
  4.   Patrik Elias, 77
  5.   Scott Gomez, 70
  6. Joe Thornton, 64
  7.   Marian Hossa, 97
  8.   Pavel Datsyuk, 59
      Sergei Gonchar, 59
  9. Daniel Briere, 54
  10.   Jamie Langenbrunner, 53
  11. Sidney Crosby, 52
  12.   Tomas Holmstrom, 50
      Henrik Zetterberg, 50

Play-off - Odohrané zápasy (aktívni)Upraviť

  1.   Nicklas Lidstrom, 258
  2.   Tomas Holmstrom, 175
  3. Chris Pronger, 173
  4.   Jaromir Jagr, 169
  5.   Scott Gomez, 140
  6.   Patrik Elias, 138
  7.   Jamie Langenbrunner, 137
  8. John Madden, 134

Play-off - Trestné minúty (aktívni)Upraviť

  1. Chris Pronger, 326
  2.   Tomas Holmstrom, 160
  3.   Jaromir Jagr, 149
  4. Ben Eager, 148
  5. Todd Bertuzzi, 146
  6.   Zdeno Chara, 144
  7. Chris Neil, 131
  8. Milan Lucic, 129
    Sean O'Donnell, 129

Play-off - Plus-mínus (aktívni)Upraviť

  1.   Nicklas Lidstrom, +61
  2.   Henrik Zetterberg, +41
  3. Chris Pronger, +40
  4.   Jaromir Jagr, +38
  5.   Johan Franzen, +36
  6.   Tomas Holmstrom, +33
  7.   Pavel Datsyuk, +32
  8. Patrice Bergeron, +27
      Zdeno Chára, +27
      Niklas Kronwall, +27
  9. Daniel Cleary, +26
  10. Milan Lucic, +23
  11. Sidney Crosby, +22
  12. Sean O'Donnell, +20

Play-off - Strely na bránku (aktívni)Upraviť

  1.   Nicklas Lidstrom, 616
  2.   Jaromir Jagr, 578
  3.   Marian Hossa, 424
  4. Chris Pronger, 401
  5.   Patrik Elias, 387
  6.   Henrik Zetterberg, 377
  7.   Scott Gomez, 360
  8.   Daniel Alfredsson, 325
  9.   Jamie Langenbrunner, 322
  10. John Madden, 313
Play-off - Percentuálna úspešnosť striel (aktívni)Upraviť
Minimum 80 striel
  1. Martin St. Louis, 20.00 %
  2.   Thomas Vanek, 18.29 %
  3. Michael Cammalleri, 17.00 %
  4.   Patrick Kane, 16.67 %
  5.   David Krejci, 16.52 %
  6.   Dustin Byfuglien, 16.47 %
  7. Patrick Marleau, 15.81 %
  8.   Tomas Holmstrom, 15.68 %
  9. Scott Hartnell, 16.13 %
  10. Maxime Talbot, 15.56 %
  11. Jarome Iginla, 15.47 %

BrankáriUpraviť

Historické štatistiky (Brankári)Upraviť

Základná časť - VýhryUpraviť

  1. Martin Brodeur, 625
  2. Patrick Roy, 551
  3. Ed Belfour, 484
  4. Curtis Joseph, 454
  5. Terry Sawchuk, 447
  6. Jacques Plante, 437
  7. Tony Esposito, 423
  8. Glenn Hall, 407
  9. Grant Fuhr, 403
  10. Chris Osgood, 401
  11.   Dominik Hasek, 389
  12. Mike Vernon, 385
  13.   John Vanbiesbrouck, 374
  14. Andy Moog, 372
  15.   Tom Barrasso, 369
  16. Rogatien Vachon, 355
  17. Gump Worsley, 335
  18. Harry Lumley, 330
  19. Sean Burke, 324
  20.   Nikolai Khabibulin, 316
  21. Roberto Luongo, 308
  22. Billy Smith, 305
  23.   Olaf Kolzig,[12] 303
  24. Turk Broda, 302
  25.   Mike Richter, 301

Základná časť - Čisté kontoUpraviť

  1. Martin Brodeur, 116
  2. Terry Sawchuk, 103
  3. George Hainsworth, 94
  4. Glenn Hall, 84
  5. Jacques Plante, 82
  6. Alex Connell, 81
      Dominik Hasek, 81
    Tiny Thompson, 81
  7. Ed Belfour, 76
    Tony Esposito, 76
  8. Lorne Chabot, 72
  9. Harry Lumley, 71
  10. Roy Worters, 67
  11. Patrick Roy, 66
  12. Turk Broda, 62
  13. Clint Benedict, 58
    John Ross Roach, 58
  14. Roberto Luongo, 55
  15. Ed Giacomin, 54
    Bernie Parent, 54
  16. Curtis Joseph, 51
    Dave Kerr, 51
    Rogatien Vachon, 51
  17.   Evgeni Nabokov,[13] 50
    Chris Osgood, 50

Základná časť - Výhry po predĺženíUpraviť

  1. Roberto Luongo, 49
  2. Martin Brodeur, 45
    Jean-Sébastien Giguère, 45
      Nikolai Khabibulin, 45
  3. Ed Belfour, 44
  4.   Evgeni Nabokov,[13] 41
  5.   Miikka Kiprusoff, 40
  6. Curtis Joseph, 39
      Olaf Kolzig,[12] 39
      Tomas Vokoun, 39
  7. Sean Burke, 38
  8. Chris Osgood, 36
    Dwayne Roloson, 36
  9.   Henrik Lundqvist, 34
    José Theodore, 34
  10.   Dominik Hasek, 32
    Patrick Lalime, 32
  11. Jeff Hackett, 30
  12. Patrick Roy, 29
    Marty Turco, 29


Základná časť - Priemerný počet inkasovaných gólovUpraviť

Minimum 250 odohraných zápasov
  1. Alex Connell, 1.912
  2. George Hainsworth, 1.933
  3.   Chuck Gardiner,[14] 2.024
  4. Lorne Chabot, 2.039
  5. Tiny Thompson, 2.077
  6. Dave Kerr, 2.149
  7.   Dominik Hasek, 2.202
  8. Martin Brodeur, 2.221
  9. Ken Dryden, 2.235
  10. Roy Worters, 2.273
  11.   Roman Turek, 2.306
  12. Clint Benedict, 2.315
  13.   Henrik Lundqvist, 2.318
  14. Marty Turco, 2.346
  15. Gerry McNeil, 2.355
  16. Bill Durnan, 2.356
  17. Jacques Plante, 2.379
  18.   Evgeni Nabokov,[13] 2.390
  19. Manny Legace, 2.410
  20.   Niklas Backstrom, 2.420
  21. John Ross Roach, 2.456
  22.   Cristobal Huet, 2.457
  23.   Miikka Kiprusoff, 2.465
  24. Chris Osgood, 2.492
  25. Glenn Hall, 2.493
  26. Ed Belfour, 2.496

Základná časť - Percentuálna úspešnosť zákrokovUpraviť

Minimum 250 odohraných zápasov
  1.   Dominik Hasek, .9223
  2.   Tim Thomas, .9215
  3. Roberto Luongo, .9193
  4.   Henrik Lundqvist, .9184
  5.   Niklas Backstrom, .9175
  6.   Tomas Vokoun, .9168
  7.   Ilya Bryzgalov, .9156
  8.   Ryan Miller, .9145
  9.   Cristobal Huet, .9134
  10. Martin Brodeur, .9133
  11. Jean-Sébastien Giguère, .91263
  12.   Kari Lehtonen, .91262
  13.   Miikka Kiprusoff, .91258
  14.   Evgeni Nabokov,[13] .9123
  15. Manny Fernandez, .9120
  16. Manny Legace, .9116
  17. Chris Mason, .9111
  18. Martin Biron, .9108
  19. Patrick Roy, .9102
  20. Marty Turco, .91002
  21. Dwayne Roloson, .90996
  22. Cam Ward, .9095
  23.   Guy Hebert, .9092
  24. José Theodore, .9088
  25. Marc-Andre Fleury, .9084
  26.   Mike Dunham, .9076

Play-off - VýhryUpraviť

  1. Patrick Roy, 151
  2. Martin Brodeur, 99
  3. Grant Fuhr, 92
  4. Ed Belfour, 88
    Billy Smith, 88
  5. Ken Dryden, 80
  6. Mike Vernon, 77
  7. Chris Osgood, 74
  8. Jacques Plante, 71
  9. Andy Moog, 68
  10.   Dominik Hasek, 65
  11. Curtis Joseph, 63
  12.   Tom Barrasso, 61
  13. Turk Broda, 60
  14. Terry Sawchuk, 54
  15. Gerry Cheevers, 53
  16. Glenn Hall, 49
  17. Ron Hextall, 47
  18. Tony Esposito, 45
  19. Marc-Andre Fleury, 41
      Mike Richter, 41

Play-off - Čisté kontoUpraviť

  1. Martin Brodeur, 23
    Patrick Roy, 23
  2. Curtis Joseph, 16
  3. Chris Osgood, 15
  4. Ed Belfour, 14
      Dominik Hasek, 14
    Jacques Plante, 14
  5. Turk Broda, 13
  6. Terry Sawchuk, 12
  7. Ken Dryden, 10
  8. Clint Benedict, 9
      Mike Richter, 9
  9. Gerry Cheevers, 8
    George Hainsworth, 8
    Dave Kerr, 8
    Felix Potvin, 8
  10. Harry Lumley, 7
      Evgeni Nabokov, 7
    John Ross Roach, 7
    Tiny Thompson, 7

Play-off - Výhry po predĺženíUpraviť

  1. Ed Belfour, 20
  2. Martin Brodeur, 18
  3. Patrick Roy, 17
  4. Curtis Joseph, 14
  5. Mike Vernon, 13
  6.   Dominik Hasek, 12
    Andy Moog, 12
      John Vanbiesbrouck, 12
  7. Kelly Hrudey, 10
  8.   Jon Casey, 9
    Ronald Hextall, 9
  9. Grant Fuhr, 8
    Kirk McLean, 8
  10.   Tom Barrasso, 7
      Olaf Kolzig,[12] 7
      Mike Richter, 7
  11.   Nikolai Khabibulin, 6
    Trevor Kidd, 6
    Chris Osgood, 6

Aktívni lídri (brankári)Upraviť

Základná časť - Výhry (aktívni)Upraviť

  1. Martin Brodeur, 625
  2.   Nikolai Khabibulin, 316
  3. Roberto Luongo, 308
  4.   Evgeni Nabokov,[13] 293
  5.   Miikka Kiprusoff, 276
  6. Marty Turco, 273
  7.   Tomas Vokoun, 262
  8. José Theodore, 260
  9. Jean-Sébastien Giguère, 231
  10.   Ryan Miller, 221
  11. Martin Biron, 216
  12. Dwayne Roloson, 214
  13.   Henrik Lundqvist, 213

Základná časť - Čisté konto (aktívni)Upraviť

  1. Martin Brodeur, 116
  2. Roberto Luongo, 55
  3.   Evgeni Nabokov,[13] 50
  4.   Tomas Vokoun, 44
  5.   Nikolai Khabibulin, 43
  6. Marty Turco, 41
  7.   Miikka Kiprusoff, 40
  8.   Henrik Lundqvist, 35
  9. Jean-Sébastien Giguère, 34
  10. José Theodore, 30
  11. Dwayne Roloson, 28
  12. Martin Biron, 26
      Tim Thomas, 26

Základná časť - Výhry po predĺžení (aktívni)Upraviť

  1. Roberto Luongo, 49
  2. Martin Brodeur, 45
    Jean-Sébastien Giguère, 45
      Nikolai Khabibulin, 45
  3.   Evgeni Nabokov,[13] 41
  4.   Miikka Kiprusoff, 40
  5.   Tomas Vokoun, 39
  6. Dwayne Roloson, 36
  7.   Henrik Lundqvist, 34
    José Theodore, 34
  8. Marty Turco, 29
  9. Martin Biron, 28
  10.   Tim Thomas, 27

Základná časť - Priemerný počet inkasovaných gólov (active)Upraviť

Minimum 250 odohraných zápasov
  1. Martin Brodeur, 2.210
  2. Marty Turco, 2.308
  3.   Henrik Lundqvist, 2.327
  4.   Evgeni Nabokov,[13] 2.389
  5.   Miikka Kiprusoff, 2.439
  6. Jean-Sébastien Giguère, 2.516
  7. Chris Mason, 2.541
  8.   Ilya Bryzgalov, 2.546
  9.   Tomas Vokoun, 2.558
  10.   Ryan Miller, 2.567
  11. Roberto Luongo, 2.569

Základná časť - Percentuálna úspešnosť zákrokov (aktívni)Upraviť

Minimum 250 odohraných zápasov
  1. Roberto Luongo, .9185
  2.   Tim Thomas, .9177
  3.   Henrik Lundqvist, .9175
  4.   Tomas Vokoun, .9163
  5.   Ryan Miller, .9142
  6.   Ilya Bryzgalov, .9140
  7. Martin Brodeur, .9137
  8.   Miikka Kiprusoff, .9136
    Chris Mason, .9136
  9. Jean-Sébastien Giguère, .9134
  10.   Evgeni Nabokov,[13] .9123
  11. Marty Turco, .9108
  12. Martin Biron, .9105

Play-off - Výhry (aktívni)Upraviť

  1. Martin Brodeur, 99
  2. Marc-Andre Fleury, 41
  3.   Evgeni Nabokov,[13] 40
  4.   Nikolai Khabibulin, 39
  5. Jean-Sébastien Giguère, 33
  6. Roberto Luongo, 32
  7. Dwayne Roloson, 28
  8.   Tim Thomas, 26
  9.   Miikka Kiprusoff, 25
      Ryan Miller, 25
  10.   Antti Niemi, 24
  11. Cam Ward, 23
  12.   Brian Boucher, 21
    Marty Turco, 21

Play-off - Čisté konto (aktívni)Upraviť

  1. Martin Brodeur, 23
  2.   Evgeni Nabokov,[13] 7
  3. Jean-Sébastien Giguère, 6
      Nikolai Khabibulin, 6
      Miikka Kiprusoff, 6
  4. Marc-Andre Fleury, 5
    Roberto Luongo, 5
      Tim Thomas, 5
  5. Marty Turco, 4
    Cam Ward, 4
  6.   Ilya Bryzgalov, 3
    Ray Emery, 3
      Brent Johnson, 3
    Michael Leighton, 3
      Henrik Lundqvist, 3
      Ryan Miller, 3
    Carey Price, 3

Play-off - Výhry po predĺžení (aktívni)Upraviť

  1. Martin Brodeur, 18
  2.   Nikolai Khabibulin, 6
  3. José Theodore, 5
  4.   Evgeni Nabokov,[13] 4

TréneriUpraviť

Historické štatistiky (tréneri)Upraviť

Základná časť - Počet zápasovUpraviť

  1. Scotty Bowman, 2,141
  2. Al Arbour, 1,607
  3. Dick Irvin, Sr., 1,449
  4. Pat Quinn, 1,400
  5. Mike Keenan, 1,386
  6. Ron Wilson,[15] 1,337
  7. Jacques Lemaire, 1,262
    Jacques Martin, 1,262
  8. Bryan Murray, 1,239
  9. Marc Crawford, 1,151
  10. Billy Reay, 1,102
  11. Joel Quenneville, 1,081
  12. Lindy Ruff, 1,066
  13. Paul Maurice, 1,059
  14. Ken Hitchcock, 1,041
  15. Brian Sutter, 1,028
  16. Pat Burns, 1,019
  17. Jacques Demers, 1,007
  18. Roger Neilson, 1,000
  19. Barry Trotz, 984

Základná časť - VýhryUpraviť

  1. Scotty Bowman, 1,244
  2. Al Arbour, 782
  3. Dick Irvin, Sr., 692
  4. Pat Quinn, 684
  5. Mike Keenan, 672
  6. Bryan Murray, 620
  7. Ron Wilson,[15] 619
  8. Jacques Lemaire, 617
  9. Jacques Martin, 600
  10. Joel Quenneville, 579
  11. Marc Crawford, 549
  12. Billy Reay, 542
  13. Ken Hitchcock, 533
  14. Lindy Ruff, 526
  15. Pat Burns, 501
  16. Toe Blake, 500
  17. Glen Sather, 497
  18. Terry Murray, 486
  19. Roger Neilson, 460
  20. Barry Trotz, 455

Základná časť - Percentuálna úspešnosťUpraviť

Minimum 200 odtrénovaných zápasov
  1. Tom Johnson, .738
  2. Todd McLellan, .681
  3. Bruce Boudreau, .679
  4. Scotty Bowman, .657
  5. Claude Ruel, .648
  6. Mike Babcock, .641
  7. Toe Blake, .634
  8. Floyd Smith, .626
  9. Dave Tippett, .620
  10. Fred Shero, .612
  11. Gerry Cheevers, .604
    Dave Lewis, .604
  12. Joel Quenneville, .603
  13. Glen Sather, .602
  14. Don Cherry, .601
  15. Randy Carlyle, .599
    Tommy Ivan, .599
  16. Claude Julien, .596
  17. Brent Sutter, .593
  18. Jimmy Skinner, .591

Play-off - Odtrénované zápasyUpraviť

  1. Scotty Bowman, 353
  2. Al Arbour, 209
  3. Dick Irvin, 188
  4. Pat Quinn, 183
  5. Mike Keenan, 173
  6. Pat Burns, 149
  7. Joel Quenneville, 133
  8. Glen Sather, 127
  9. Ken Hitchcock, 121
  10. Toe Blake, 119
  11. Jacques Lemaire, 117
    Billy Reay, 117
  12. Mike Babcock, 112
    Bryan Murray, 112
  13. Jacques Martin, 111

Play-off - VýhryUpraviť

  1. Scotty Bowman, 223
  2. Al Arbour, 123
  3. Dick Irvin, 100
  4. Mike Keenan, 96
  5. Pat Quinn, 94
  6. Glen Sather, 89
  7. Toe Blake, 82
  8. Pat Burns, 78
  9. Mike Babcock, 70
    Joel Quenneville, 70
  10. Ken Hitchcock, 66
  11. Fred Shero, 63
  12. Jacques Lemaire, 61
  13. Billy Reay, 57
    Lindy Ruff, 57

Play-off - Percentuálna úspešnosťUpraviť

Minimum 25 odtrénovaný zápasov
  1. Glen Sather, .705
  2. Toe Blake, .689
  3. Claude Ruel, .667
  4. Scotty Bowman, .632
  5. Mike Babcock, .625
    Jean Perron, .625
  6. Hap Day, .613
  7. Tommy Gorman, .600
  8. Larry Robinson, .596
  9.   Dan Bylsma, .591
  10. Al Arbour, .589
  11. Bob Hartley, .583
  12. Randy Carlyle, .581
  13. Mike Milbury, .575
  14. Fred Shero, .573

Stanley CupsUpraviť

  1. Scotty Bowman, 9
  2. Toe Blake, 8
  3. Hap Day, 5
  4. Al Arbour, 4
    Punch Imlach, 4
    Dick Irvin, Sr., 4
    Glen Sather, 4
  5. Jack Adams, 3
    Pete Green, 3
    Tommy Ivan, 3

PoznámkyUpraviť

  1. a b c Stan Mikita sa narodil počas 2. svetovej vojny na území prvej slovenskej republiky, v súčasnosti Slovensko. Jeho rodina sa presťahovala do Kanady, keď bol ešte malý chlapec, a reprezentoval Kanadu na medzinárodnej úrovni.
  2. a b c d e f g h i j Bryan Trottier sa narodil v Kanade, a reprezentoval tak Kanadu a Spojené štáty medzinárodne.
  3. a b c d e f g h i j k l m Brett Hull sa narodil v Kanade ale reprezentoval medzinárodne Spojené štáty.
  4. a b c d e f g Peter Stastny sa narodil v Česko-Slovensku, v dnešné Slovensko. Hrával medzinárodne za tri krajiny (v poradí): Česko-Slovensko, Kanada, a Slovensko.
  5. a b Peter Bondra sa narodil v Ukrajine v Sovietskom zväze. Avšak, jeho rodina sa presťahovala do Česko-Slovenska (teraz Slovensko) keď bol ešte malý chlapec, a medzinárodne reprezentoval Slovensko.
  6. a b c Steve Thomas sa narodil v Anglicku, Veľká Británia ale medzinárodne reprezentoval Kanadu.
  7. a b Willi Plett sa narodil v Paraguaji, ale ako chlapec sa presťahoval do Kanady.
  8. a b Mark Howe sa narodil v Spojených štátoch, a reprezentoval tak USA a Kandau.
  9. a b Paul MacLean sa narodil vo Francúzsku ale presťahoval sa do Kanady. Medzinárodne reprezentoval Kanadu.
  10. Steve Smith sa narodil v Škótsku, Veľká Británia, ale medzinárodne reprezentoval Kanadu.
  11. a b c d e f Dany Heatley sa narodil v Nemecku kanadským rodičom, a reprezentuje Kanadu.
  12. a b c Olaf Kölzig sa narodil v Juhoafrická republika, ale medzinárodne reprezentoval Nemecko.
  13. a b c d e f g h i j k l Evgeni Nabokov sa narodil v ZSSR, a reprezentoval Kazachstan. Avšak, teraz reprezentuje Rusko internationally.
  14. Chuck Gardiner sa narodil v Škótsku, Spojené kráľovstvo, ale prisťahoval sa do Kanady ako malý chlapec.
  15. a b Ron Wilson sa narodil v Kanade, ale medzinárodne trénoval USA.

ZdrojeUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of NHL statistical leaders na anglickej Wikipédii.