Otvoriť hlavné menu

Zoznam kultúrnych pamiatok v Banskej Bystrici (L – Ž)

Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Banská Bystrica v okrese Banská Bystrica, časť L-Ž.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Park mestský Nahrať súbor Park mestský Kráľa Janka ul.
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10781/0 Unifikovaný názov PO: park mestský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kukučínova ul. 5
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-105/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Porgespalota

Hámor Nahrať súbor Hámor Laskomerská ul. 2
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2710/0 Unifikovaný názov PO: hámor

Bližšie určenie; zaužívaný názov: medený - Medený hámor

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 1
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2425/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 3
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2426/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 5
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2427/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 7
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2428/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky pamätný Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Lazovná ul. 8
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-96/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Lazovná ul. 8
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-96/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Žiak-Somolický Izidor - 1863-1912,básnik,lit.prac

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 9
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2430/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný - Župný dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 10
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2431/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Lazovná ul. 11
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-95/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Botto Ján - Bottov dom

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Lazovná ul. 11
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-95/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Botto Ján - 1829-1881,básnik

Miesto pamätné Nahrať súbor Miesto pamätné Lazovná ul. 12
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-107/0 Unifikovaný názov PO: miesto pamätné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Križko Pavol - 1841-1902,archivár

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 13
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2433/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 14
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2434/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 15
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2435/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 16
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2436/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 17
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2437/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 18
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2438/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 19
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10024/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 20
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2439/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 21
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2440/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 22
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2441/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 23
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10025/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sienový,solitér

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 24
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2442/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 25
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10026/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 26
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2443/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 28
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2444/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lazovná ul. 30
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2445/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Cintorín Nahrať súbor Cintorín Lazovná ul. 46
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-112/0 Unifikovaný názov PO: cintorín

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v. - cintorín ev.a.v.

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/1 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vansová Terézia - 1857-1942,spisovatelka

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/2 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Grossmann B.L. - 1818-1890,nár.kult.p

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/3 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Libay Samuel - 1782-1869,zlatník

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/4 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zipser K.A. - 1783-1864,mineralóg,peda.

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/5 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Botto Ján - 1829-1881,básnik

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/6 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Matuška A. - 1910-1975,lit.kritik

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/7 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Figuš-Bystrý Viliam - 1875-1937,skladateľ

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Lazovná ul. 42
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-112/8 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Rázus Martin - 1888-1937,spisovatel,politik

Kostol Nahrať súbor Kostol Lazovná ul. 46
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-98/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Fara pamätná Nahrať súbor Fara pamätná Lazovná ul. 44
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-98/2 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v. - Pôsob.K.Kuzmányho

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Lazovná ul. 44
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-98/3 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kuzmány Karol - 1806-1866,spisovatel

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Moyzesa Št. nám. 0
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2320/1 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Bašta Nahrať súbor Bašta Moyzesa Št. nám. 0
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2320/4 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hranatá bašta

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 1
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2335/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 2
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2336/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 3
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2337/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 4
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2338/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 5
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2339/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 6
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2340/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 7
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2341/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Dom s visutou strechou

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 9
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2342/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 10
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2343/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 15
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2344/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 16
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2345/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesa Št. nám. 17
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-3001/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Farský majer

Brána opevnenia
Nahrať súbor
Brána opevnenia Moyzesa Št. nám. 26
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/1 Unifikovaný názov PO: brána opevnenia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: barbakánová

Veža barbakánu
Nahrať súbor
Veža barbakánu Moyzesa Št. nám. 26
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/2 Unifikovaný názov PO: veža barbakánu

Bližšie určenie; zaužívaný názov: mestská veža

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Moyzesa Št. nám. 0
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/3 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Bašta Nahrať súbor Bašta Moyzesa Št. nám. 18
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/4 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Farská bašta

Bašta Nahrať súbor Bašta Moyzesa Št. nám. 21
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/5 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pisárska bašta

Radnica Nahrať súbor Radnica Moyzesa Št. nám. 25
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/6 Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pretórium

Palác Nahrať súbor Palác Moyzesa Št. nám. 20
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/7 Unifikovaný názov PO: palác

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Matejov dom,Banícka bašta

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Moyzesa Št. nám. 28
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/8 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Nanebovzatia P.M. - Farský alebo nemecký

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Moyzesa Št. nám. 21
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2321/9 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Kríža - Slovenský kostol

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Moyzesa Št. nám. 47
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-110/1 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Egry János - 1824-1908,regenschóri

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Moyzesa Št. nám. 47
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-110/2 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Dekret-Matejovie Jozef - 1774-1841,les.hosp.

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Moyzesa Št. nám. 47
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-110/3 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Žiak-Somolický Izidor - 1863-1912,básnik,lit.prac

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Moyzesa Št. nám. 47
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-110/4 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Móry Ján - 1892-1978,skladateľ

Pomník Nahrať súbor Pomník Národná ul. 0
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-109/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Dekret-Matejovie, Jozef - 1774-1841,lesnícky hospodár

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Národná ul. 8
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2826/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Banka
Nahrať súbor
Banka Národná ul. 10
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10010/0 Unifikovaný názov PO: banka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Národná banka

Hotel pamätný Nahrať súbor Hotel pamätný Národná ul. 11
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-108/1 Unifikovaný názov PO: hotel pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Matica slovenská - Národný dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Národná ul. 11
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-108/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Matica slovenská

Internát pamätný Nahrať súbor Internát pamätný Národná ul. 12
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-104/1 Unifikovaný názov PO: internát pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV - Budova bývalej YMCY

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Národná ul. 12
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-104/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolucný NV

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Pod Urpínom ul. 1
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10034/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Nepomuckého

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Pod Urpínom ul. 13
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-3002/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - Thurzov dom

Dom spolkový Nahrať súbor Dom spolkový Robotnícka ul. 3
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-106/0 Unifikovaný názov PO: dom spolkový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dej.RH - Robotnícky dom

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Rudlovská cesta
KÚ: Banská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-2992/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Skutecký Dominik - 1849-1921,maliar

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Skuteckého Dominika ul. 1
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10027/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Škola Nahrať súbor Škola Skuteckého Dominika ul. 5
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10028/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Súd pamätný Nahrať súbor Súd pamätný Skuteckého Dominika ul. 7
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-102/1 Unifikovaný názov PO: súd pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pov. SNR - sedria

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Skuteckého Dominika ul. 7
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-102/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pov. SNR

Dom meštiansky pamätný Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Skuteckého Dominika ul. 10
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-101/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: býv.obchodná komora

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Skuteckého Dominika ul. 10
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-101/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SNR sídlo

Škola pamätná Nahrať súbor Škola pamätná Skuteckého Dominika ul. 11
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-100/1 Unifikovaný názov PO: škola pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pov. SNR

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Skuteckého Dominika ul. 11
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-100/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pov. SNR

Vila Nahrať súbor Vila Skuteckého Dominika ul. 12
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10029/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Vila Nahrať súbor Vila Skuteckého Dominika ul. 14
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10031/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Vila Nahrať súbor Vila Skuteckého Dominika ul. 13-15
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10030/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Vila Nahrať súbor Vila Skuteckého Dominika ul. 16
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10032/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Vila Nahrať súbor Vila Skuteckého Dominika ul. 22
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-10033/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe SNP nám. 0
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2328/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária - Mariánsky stĺp

Pomník Nahrať súbor Pomník SNP nám. 0
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2734/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sov.armáda

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 1
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2455/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Dom V.Mühlsteina

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 2
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2456/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 3
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2457/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 4
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2458/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Thurzov dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 5
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2459/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 6
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2460/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Šestka

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 7
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2461/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna SNP nám. 8
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2462/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová - Komorský dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 9
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2463/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 10
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2464/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 11
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2465/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 12
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2466/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 13
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2467/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 14
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2468/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 16
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2469/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Benického dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 17
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2470/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - U Wágnerov

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 18
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2471/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Palác biskupský pamätný Nahrať súbor Palác biskupský pamätný SNP nám. 19
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-97/1 Unifikovaný názov PO: palác biskupský pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Moyzes Štefan - Biskupský palác

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná SNP nám. 19
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-97/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Moyzes Štefan - 1797-1869, biskup

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 20
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2473/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný - Cisársky dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 21
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2474/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 22
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2475/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Ebnerov dom s arkádou

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 23
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2476/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Veža mestská Nahrať súbor Veža mestská SNP nám. 24
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2477/0 Unifikovaný názov PO: veža mestská

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zelená veža,hodinová veža

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 25
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2478/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Mestská väznica

Kostol
Nahrať súbor
Kostol SNP nám. 26
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2327/3 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Františka Xaverského - jezuitský,kapitulský

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 27
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-2479/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový - Oberhaus,Laugingerov dom

Škola Nahrať súbor Škola Štefánikovo nábr. 6
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-11297/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Základná umelecká škola

Budova administratívna pam. Nahrať súbor Budova administratívna pam. Švantnera Fr. ul. 9
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-103/1 Unifikovaný názov PO: budova administratívna pam.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: povereníctvo

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Švantnera Fr. ul. 9
KÚ: Banská Bystrica

Poloha
601-103/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: povereníctvo

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Jakubská cesta 54
KÚ: Kostiviarska

Poloha
601-55/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jakuba staršieho

Opevnenie kostola Nahrať súbor Opevnenie kostola Jakubská cesta 54
KÚ: Kostiviarska

Poloha
601-55/2 Unifikovaný názov PO: opevnenie kostola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Hrob Nahrať súbor Hrob
KÚ: Kremnicka

Poloha
601-152/1 Unifikovaný názov PO: hrob

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zavraždení obcania

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Kremnička

Poloha
601-152/2 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zavraždení občania

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Radvaň

Poloha
601-175/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Sládkovič A. - 1820-1872,básnik

Kostol Nahrať súbor Kostol Kalinčiakova ul.
KÚ: Radvaň

Poloha
601-71/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Narodenia P.M.

Zvonica Nahrať súbor Zvonica Kalinčiakova ul.
KÚ: Radvaň

Poloha
601-71/2 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový Kalinčiakova ul.
KÚ: Radvaň

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-71/3 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta i. Kalinčiakova ul.
KÚ: Radvaň

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-71/4 Unifikovaný názov PO: bašta i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta ii. Kalinčiakova ul.
KÚ: Radvaň

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-71/5 Unifikovaný názov PO: bašta ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Schodisko Nahrať súbor Schodisko Kalinčiakova ul.
KÚ: Radvaň

Poloha
601-71/7 Unifikovaný názov PO: schodisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kríž Kalinčiakova ul.
KÚ: Radvaň

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-71/8 Unifikovaný názov PO: kríž

Bližšie určenie; zaužívaný názov: liatina

Fara Nahrať súbor Fara Kalinčiakova ul. 2007
KÚ: Radvaň

Poloha
601-71/6 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.

Kaštiel Nahrať súbor Kaštiel Radvanská ul. 27
KÚ: Radvaň

Poloha
601-2709/1 Unifikovaný názov PO: kaštiel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Tihanyovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Radvanská ul. 0
KÚ: Radvaň

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-2709/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Pomník Nahrať súbor Pomník Sládkovičova ul.
KÚ: Radvaň

Poloha
601-172/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Sládkovič A. - 1820-1872,básnik

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Sládkovičova ul. 1
KÚ: Radvaň

Poloha
601-73/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Radvanský kaštiel

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Opevnenie kaštiela Sládkovičova ul. 1
KÚ: Radvaň

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-73/2 Unifikovaný názov PO: opevnenie kaštiela

Bližšie určenie; zaužívaný názov: múr hradbový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bastión Sládkovičova ul. 1
KÚ: Radvaň

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-73/3 Unifikovaný názov PO: bastión

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kruhový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Sládkovičova ul. 1
KÚ: Radvaň

Poloha
601-73/4 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Ľadovňa Sládkovičova ul. 1
KÚ: Radvaň

Poloha
601-73/5 Unifikovaný názov PO: ľadovňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina

Kaštiel Nahrať súbor Kaštiel Sládkovičova ul. 4
KÚ: Radvaň

Poloha
601-74/1 Unifikovaný názov PO: kaštiel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Bárczyovský kaštieľ

Brána opevnenia Nahrať súbor Brána opevnenia Sládkovičova ul. 2-4
KÚ: Radvaň

Poloha
601-74/2 Unifikovaný názov PO: brána opevnenia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vstupná - Furmanská krčma s pekárňou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Sládkovičova ul.
KÚ: Radvaň

Poloha
601-74/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Sládkovičova ul. 2092
KÚ: Radvaň

Poloha
601-11116/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Kostol Nahrať súbor Kostol Sásovská cesta 60
KÚ: Sásová

Poloha
601-75/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Antona a Pavla

Opevnenie kostola Nahrať súbor Opevnenie kostola Sásovská cesta 60
KÚ: Sásová

Poloha
601-75/2 Unifikovaný názov PO: opevnenie kostola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Senická cesta 57
KÚ: Senica

Poloha
601-176/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sov.armáda

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Senická cesta 57
KÚ: Senica

Poloha
601-176/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sov.armáda

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Uľanka

Poloha
601-2829/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SNP - Boj pokračuje v hor.

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    •   – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    •   – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
  Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing ( KML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty