Otvoriť hlavné menu

Zoznam najlepších strelcov La Ligy

Najlepším strelcom La Ligy je Lionel Messi, ktorý drží rekord aj za najviac gólov v jednej sezóne (50). Telmo Zarra z Athletic Bilbao bol do roku 2014 najlepším strelcom. Taktiež sa stal šesťkrát najlepším strelcom sezóny spolu s Lionelom Messim. Ďalší traja hráči- Alfredo di Stéfano, Quini a Hugo Sánchez-sa stali päťkrát.

Najlepší strelci podľa sezónUpraviť

Vytlačený hráč, získal európsku zlatú kopačku.

Sezóna Hráč Klub Góly Zápasy Priemer
1930/1931   Bata Athletic Bilbao 27 17 1,59
1931/1932   Bata (2) Athletic Bilbao 13 18 0,72
1932/1933   Manuel Olivares Real Madrid 16 14 1,14
1933/1934   Isidro Lángara Real Oviedo 26 18 1,44
1934/1935   Isidro Lángara (2) Real Oviedo 27 22 1,23
1935/1936   Isidro Lángara (3) Real Oviedo 28 21 1,33
1939/1940   Víctor Unamuno Athletic Bilbao 20 22 0,91
1940/1941   Pruden Atlético Madrid 33 22 1,50
1941/1942   Mundo Valencia 27 25 1,08
1942/1943   Mariano Martín FC Barcelona 30 23 1,30
1943/1944   Mundo (2) Valencia 28 26 1,08
1944/1945   Telmo Zarra Athletic Bilbao 20 26 0,77
1945/1946   Telmo Zarra (2) Athletic Bilbao 24 18 1,33
1946/1947   Telmo Zarra (3) Athletic Bilbao 33 24 1,38
1947/1948   Pahiño Celta Vigo 20 22 0,91
1948/1949   César FC Barcelona 27 24 1,13
1949/1950   Telmo Zarra (4) Athletic Bilbao 24 26 0,92
1950/1951   Telmo Zarra (5) Athletic Bilbao 38 30 1,27
1951/1952   Pahiño (2) Real Madrid 28 27 1,04
1952/1953   Telmo Zarra (6) Athletic Bilbao 24 29 0,83
1953/1954   Alfredo di Stéfano Real Madrid 27 28 0,96
1954/1955   Juan Arza Sevilla 28 29 0,97
1955/1956   Alfredo di Stéfano (2) Real Madrid 24 30 0,80
1956/1957   Alfredo di Stéfano (3) Real Madrid 31 30 1,03
1957/1958   Ricardo Álos Valencia 19 29 0,66
  Manuel Badenes Real Valladolid 19 29 0,66
  Alfredo di Stéfano (4) Real Madrid 19 30 0,63
1958/1959   Alfredo di Stéfano (5) Real Madrid 23 28 0,82
1959/1960   Ferenc Puskás Real Madrid 26 30 0,87
1960/1961   Ferenc Puskás (2) Real Madrid 28 28 1,00
1961/1962   Juan Seminario Real Zaragoza 25 30 0,83
1962/1963   Ferenc Puskás (3) Real Madrid 26 30 0,87
1963/1964   Ferenc Puskás (4) Real Madrid 21 25 0,84
1964/1965   Cayetano Ré FC Barcelona 26 30 0,87
1965/1966   Luis Aragonés Atlético Madrid 18 28 0,64
1966/1967   Waldo Valencia 24 30 0,80
1967/1968   Fidel Uriarte Athletic Bilbao 22 24 0,92
1968/1969   Amancio Real Madrid 14 29 0,48
  José Eulogio Gárate Atlético Madrid 14 30 0,47
1969/1970   Amancio (2) Real Madrid 16 29 0,55
  Luis Aragonés (2) Atlético Madrid 16 30 0,53
  José Eulogio Gárate (2) Atlético Madrid 16 30 0,53
1970/1971   José Eulogio Gárate (3) Atlético Madrid 17 28 0,61
  Carles Rexach FC Barcelona 17 28 0,61
1971/1972   Enrique Porta Granada 20 31 0,65
1972/1973   Marianín Real Oviedo 19 32 0,59
1973/1974   Quini Sporting Gijón 20 34 0,59
1974/1975   Carlos Athletic Bilbao 19 32 0,59
1975/1976   Quini (2) Sporting Gijón 21 34 0,62
1976/1977   Mario Kempes Valencia 24 34 0,71
1977/1978   Mario Kempes (2) Valencia 28 34 0,82
1978/1979   Hans Krankl FC Barcelona 29 30 0,97
1979/1980   Quini (3) Sporting Gijón 24 34 0,71
1980/1981   Quini (4) FC Barcelona 20 30 0,67
1981/1982   Quini (5) FC Barcelona 27 32 0,84
1982/1983   Poli Rincón Real Betis 20 30 0,67
1983/1984   Jorge da Silva Real Valladolid 17 30 0,57
  Juanito Real Madrid 17 31 0,55
1984/1985   Hugo Sánchez Atlético Madrid 19 33 0,58
1985/1986   Hugo Sánchez (2) Real Madrid 22 33 0,67
1986/1987   Hugo Sánchez (3) Real Madrid 34 41 0,83
1987/1988   Hugo Sánchez (4) Real Madrid 29 36 0,81
1988/1989   Baltazar Atlético Madrid 35 36 0,97
1989/1990   Hugo Sánchez (5) Real Madrid 38 35 1,09
1990/1991   Emilio Butragueño Real Madrid 19 35 0,54
1991/1992   Manolo Atlético Madrid 27 36 0,75
1992/1993   Bebeto Deportivo 29 37 0,78
1993/1994   Romário FC Barcelona 30 33 0,91
1994/1995   Iván Zamorano Real Madrid 28 38 0,74
1995/1996   Juan Antonio Pizzi Tenerife 31 41 0,76
1996/1997   Ronaldo FC Barcelona 34 37 0,92
1997/1998   Christian Vieri Atlético Madrid 24 24 1,00
1998/1999   Raúl Real Madrid 25 37 0,68
1999/2000   Salva Ballesta Racing Santander 27 36 0,75
2000/2001   Raúl (2) Real Madrid 24 36 0,67
2001/2002   Diego Tristán Deportivo 20 35 0,57
2002/2003   Roy Makaay Deportivo 29 38 0,76
2003/2004   Ronaldo (2) Real Madrid 24 32 0,75
2004/2005   Diego Forlán Villarreal 25 38 0,66
  Samuel Eto‘o FC Barcelona 25 37 0,68
2005/2006   Samuel Eto‘o (2) FC Barcelona 26 34 0,76
2006/2007   Ruud van Nistelrooy Real Madrid 25 37 0,68
2007/2008   Daniel Güiza Mallorca 27 37 0,73
2008/2009   Diego Forlán (2) Atlético Madrid 32 33 0,97
2009/2010   Lionel Messi FC Barcelona 34 35 0,97
2010/2011   Cristiano Ronaldo Real Madrid 40 34 1,18
2011/2012   Lionel Messi (2) FC Barcelona 50 37 1,35
2012/2013   Lionel Messi (3) FC Barcelona 46 32 1,44
2013/2014   Cristiano Ronaldo (2) Real Madrid 31 30 1,03
2014/2015   Cristiano Ronaldo (3) Real Madrid 48 35 1,37
2015/2016   Luis Suárez FC Barcelona 40 35 1,11
2016/2017   Lionel Messi (4) FC Barcelona 37 34 1,09
2017/2018   Lionel Messi (5) FC Barcelona 34 36 0,94
2018/2019   Lionel Messi (6) FC Barcelona 36 34 1,06

Najlepší strelci celkovoUpraviť

K zápasom hraným 29. októbru 2019.

Vytlačený hráči sú stále v La Lige aktívny.

Poradie Národnosť Meno Roky Góly Zápasy Priemer
1   Argentína Lionel Messi 2004-súčasnosť 423 457 0,93
2   Porugalsko Cristiano Ronaldo 2009-2018 311 292 1,07
3   Španielsko Telmo Zarra 1940-1955 251 278 0,90
4   Mexiko Hugo Sánchez 1981-1994 234 347 0,67
5   Španielsko Raúl 1994-2010 228 550 0,41
6   Argentína Alfredo di Stéfano 1953-1966 227 329 0,69
7   Španielsko César Rodríguez 1939-1955 223 353 0,63
8   Španielsko Quini 1970-1987 219 448 0,49
9   Španielsko Pahiño 1943-1956 210 278 0,76
10   Španielsko Edmundo Suárez 1939-1950 195 231 0,84
11   Španielsko Santillana 1970-1988 186 461 0,40
12   Španielsko David Villa 2003-2014 185 352 0,53
13   Španielsko Juan Arza 1943-1959 182 349 0,52
14   Španielsko Guillermo Gorostiza 1929-1945 178 256 0,70
15   Kamerun Samuel Eto’o 1998-2009 162 280 0,58
16   Španielsko Luis Aragonés 1960-1974 160 360 0,44
17   Španielsko Aritz Aduriz 2002-súčasnosť 158 433 0,36
18   Maďarsko Ferenc Puskás 1958-1966 156 180 0,87
19   Francúzsko Karim Benzema 2009-súčasnosť 154 320 0,48
20   Španielsko Julio Salinas 1982-2000 152 417 0,36
21   Španielsko Adrián Escudero 1945-1958 150 287 0,52
22   Španielsko Daniel Ruiz 1974-1986 147 303 0,49
23   Španielsko Raúl Tamudo 1997-2013 146 407 0,36
24   Španielsko Silvestre Igoa 1941-1956 141 284 0,5
25   Španielsko Manuel Badenes 1946-1959 139 201 0,69
  Španielsko Juan Araújo 1945-1956 207 0,67
  Španielsko José Mari Bakero 1980-1997 483 0,29
28   Maďarsko Ladislav Kubala 1951-1965 138 215 0,64
  Francúzsko Antoine Griezmann 2009- 138 329 0,42
  Španielsko José Luis Panizo 1939-1955 138 325 0,42

Najlepší aktívni strelciUpraviť

K zápasom hraným 29. októbra 2019.

Hráči, ktorý hrajú v La Lige v sezóne 2019/2020.

Poradie Národnosť Meno Súčasný klub Góly Zápasy Priemer
1   Argentína Lionel Messi FC Barcelona 423 457 0,93
2   Španielsko Aritz Aduriz Athletic Bilbao 158 433 0,36
3   Francúzsko Karim Benzema Real Madrid 154 320 0,48
4   Francúzsko Antoine Griezmann FC Barcelona 138 330 0,42
5   Uruguaj Luis Suárez FC Barcelona 137 171 0,80
6   Španielsko Roberto Soldado Granada 111 249 0,45
7   Španielsko Iago Apas Celta Vigo 89 182 0,49
8   Španielsko Raúl García Athletic Bilbao 83 454 0,18
9   Wales Gareth Bale Real Madrid 80 158 0,51
10   Španielsko Joaquín Real Betis 67 522 0,13

Hráči s najviac hattrickmiUpraviť

Tri alebo viac gólov v jednom zápase.

Ku zápasom hraným 17. marca 2019.

Vytlačený hráči sú stále aktívny v La Lige.

V tomto zozname sú hráči s minimálne 10 hattrickmi.

Poradie Hráč Hattricky Posledný hattrick
1   Cristiano Ronaldo 34 18. marec 2018
2   Lionel Messi 33 17. marec 2019
3   Telmo Zarra 23 15. marec 1953
4   Alfredo di Stéfano 22 15. marec 1964
5   Mundo 19 4. marec 1951
6   César Rodríguez 15 19. október 1952
7   Isidro Lángara 13 15. december 1946
8   Ferenc Puskás 12 15. december 1963
9   Ladislav Kubala 11 19. marec 1961
  Pahiño 11 11. september 1955
  Manuel Badenes 11 29. marec 1958
12   Quini 10 7. október 1981
  Luis Suárez 28. október 2018

Pozri ajUpraviť