Wikipédia:Kaviareň/Rôzne: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Riadok 161:
:::::::::::V pořádku jsou takové diskuse tehdy, pokud nejsou silově prosazovány oboustrannými reverty, nebo vynucovány arogancí. Problém je, že zpochybňována je absolutní minorita IPv6 úprav, ale z nich vzejde tím větší kravál. Osobně bych třeba zpochybnil právě tu stránku o vyšších primátech, kde je zbytečně vloženo mnoho zpola nepoužitelných systémů, ale řadu jiných editací podporuji. Zároveň nutno přiznat, že i z hlediska větších Wikipedií je Váš styl editování poměrně originální a pro běžného začínajícího editora neuchopitelný, protože vyjma vymezení pojmů podle pro mnohé nedostupné literatury se prakticky nesoustředíte na delší statě obsahu. Je to ok, ale nemůžete shazovat všechny editory, kteří Vaše množství literatury a smysl pro místy až pedantskou terminologii postrádají.
:::::::::::Ad sauropodi: problém je, že (nejen oni) jsou tzv. nejlepším, vzorovým článkem. Místo, aby se třeba vedla diskuse, jak s těmito hesly naložit, debatuje se většinou o okrajovostech, kde spíš jde o vlastní ego. Takže nováčkům ukazujeme 'takto to piš, je to nejlepší článek!' a pak bum, vyhodíme odtud i nejspíš studované PhD., protože nemají k dispozici 40 let starou encyklopedii??? -[[Redaktor:OJJ|'''<span style="font-variant:small-caps;color:#4F94CD;">OJJ</span>''']]<sup>[[Diskusia s redaktorom:OJJ|'''<span style="font-variant:small-caps;color:#458B00;">✉</span>''']]</sup> 15:16, 25. september 2022 (UTC)
:::::::::::: Ad vyšší primáty: Našiel ste si jeden z mála článkov, ktorý je spracovaný naozaj dôkladne. Je to dané tým, že sa bytostne týka nás ľudí. V ostatných článkoch ani zďaleka nie sú uvedené všetky termíny (aj keď vám sa zdá, že sú). Okrem toho očividne nemáte poňatia o rôznorodosti literatúry k téme primáty (aj pod vplyvom odfláknutých wikipédii ako je anglická a podobne, kde je prakticky každý článok o systéme cicavcoch chybný alebo aspoň zastarný, lenže to tam aj 10 rokov už dávno nikto nerieši). Vám sa zdá, že tam je toho príliš veľa, v skutočnosti je to len malý výber (!) toho, čo by tam mohlo byť; to je ten paradox. Každopádne je všetko graficky oddelené a máte tam ako luxus aj zhrnutie, takže to, čo vás nezaujíma, nemusíte čítať. A pokiaľ ide o biologické názvoslovie, tak ak nechápete, že ak nikde inde, tak práve tam platí, čím viac názvov je uvedených tým lepšie (aby každý našiel to čo hľadá a nie niečo iné, keďže len druhov je tuším 12 miliónv a naddruhových taxónov neviem koľko sto tisíc), tak naozaj netuším, čo k tomu mám ešte dodať.
:::::::::::: Ad sauropody: To je samozrejme pravda. Ale téma najlepšie články je úplna iná téma, ktorú treba riešiť v samostatnej diskusii. Keby to záviselo odo mňa, vôbec by niečo také ako najlepšie články ani neexistovalo (lebo tu prítomní nie sú schopní posúdiť, čo je obsahovo najlepší článok, sú schopní iba posúdiť, ktorý článok vyzerá ako najlepší a/alebo sa dobre číta). Takže z môjho pohľadu - zrušiť a hotovo. A tej 40 rokov starej encyklopédii vôbec nerozumiem, čo to má s týmto všetkým spoločné? Slovenské termíny nie sú iba v "40. rokov starej encyklopédii" (ak si myslel to). [[Špeciálne:Príspevky/2A02:AB04:3140:7400:65C2:7BB2:8132:6837|2A02:AB04:3140:7400:65C2:7BB2:8132:6837]] 16:02, 25. september 2022 (UTC)
 
K celej sekcii by som pridal ešte [https://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Alp%C3%ADnska_s%C3%BAstava&diff=prev&oldid=7441653&diffmode=source túto úpravu], kde použitie {{Šablóna|Bez riadkových referencií}} bolo označené za vandalizmus (pričom to opäť vandalizmus nie je; takže mal byť rovnakým spôsobom napomenutý tento redaktor, ako som bol od Teslatona vyššie napomenutý ja). Na to bolo upozornené [[Diskusia_s_redaktorom:2A02:AB04:3140:7400:1DFA:3A97:7841:653A#Alpínska_sústava|tu]], kde redaktor trval na označení vandlizmus. Čo je ďalší príklad toxického správania. [[Redaktor:KingisNitro|KingisNitro]] ([[Diskusia s redaktorom:KingisNitro|diskusia]]) 21:37, 24. september 2022 (UTC)