Adacta je slovenská crustcorová hudobná skupina z Bratislavy. Skupina vznikla v roku 2000.[1][2][3][4]

Adacta
Základné informácie
Pôvod Slovensko, Bratislava
Žáner(-re) crustcore
Pôsobenie 2000 – súčasnosť
Členovia skupiny:
Gargamel, Kubo, Had, Čabator

V roku 2018 vydala skupina album Zlo. Krátko po vydaní absolvovala skupina turné v Brazílii. Album bol nominovaný v Radio Head Awards 2018 v kategórii Hard & Heavy.[3][5]

DiskografiaUpraviť

  • 2018 – Zlo
  • 2015 – Tma
  • 2010 – Amen
  • 2006 – Ad Maiorem Dei Gloriam
  • 2004 – Circullus Viciosus

ReferencieUpraviť

  1. Punk.cz - o punku u nás i ve světě [online]. punk.cz, [cit. 2021-01-30]. Dostupné online.
  2. Kids and Heroes Adacta: Nie sme ľudoví zabávači, politickí aktivisti ani žánroví puristi | Kids and Heroes [online]. kidsandheroes.com, 2020-01-01, [cit. 2021-01-30]. Dostupné online.
  3. a b Adacta (Gargamel, Had, Kubo) – ,,Výsledok je doteraz najlepší album“ [online]. metalmania-magazin.eu, 2018-06-15, [cit. 2021-01-30]. Dostupné online.
  4. Adacta hardcore-crust / Bratislava [online]. bandzone.cz, [cit. 2021-01-30]. Dostupné online.
  5. Nominácie Radio_Head Awards 2018 | Radio_Head Awards [online]. radiohlavy.sk, [cit. 2021-01-30]. Dostupné online.