Alphaville (hudobná skupina)

Alphaville je nemecká synthpopová skupina, založená v roku 1983. Jej líder je Marian Gold.

Alphaville
Alphaville na koncerte v roku 2005
Alphaville na koncerte v roku 2005
Základné informácie
Iné názvy: Forever Young
Pôvod Münster, Nemecko
Žáner(-re) New Wave
Synthpop
New Romantic
Pôsobenie 1982 – súčasnosť
Vydavateľstvá Warner Music, Atlantic Atlantic, A Different Drum, Metropolis Atlantic
Webstránka www.alphaville.de
Členovia skupiny:
Marian Gold
Martin Lister
David Goodes
Mattes Leon
Bývalí členovia
Frank Mertens
Bernhard Lloyd
Ricky Echolette

V roku 1983 kapelu založili Marian Gold, Bernhard Lloyd a Frank Mertens. Roku 1984 skupinu opustil Frank Mertens a nahradil ho Ricky Echolette. Pochádzajú z Berlína, ale spievajú po anglicky. Skupina je známa predovšetkým hitmi Big in Japan' a Forever Young. Do roku 2010 predala skupina viac ako 6 miliónov albumov.[1]

Členovia skupinyUpraviť

DiskografiaUpraviť

  • 1984 Forever Young
  • 1985 Afternoons in Utopia
  • 1988 The Singles Collection
  • 1989 The Breathtaking Blue
  • 1990 Songlines
  • 1992 Prostitute
  • 1997 Salvation
  • 1999 Visions of Dreamscapes
  • 2000 Stark Naked and Absolutely Live
  • 2001 Forever Pop
  • 2001 Little America
  • 2003 CrazyShow
  • 2005 Dreamscapes Revisited (MP3)

ReferencieUpraviť

  1. Alphaville Official Website [online]. [Cit. 2010-09-09]. Dostupné online.

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť