Otvoriť hlavné menu

Amber Tamblynová

americká herečka

Amber Rose Tamblynová (* 14. máj 1983, Santa Monica, Kalifornia, USA) je americká herečka známa ako Joan Gyrardiová, hlavná predstaviteľka seriálu Joan z Arkádie (Joan of Arcadia).

Amber Tamblynová
americká herečka
americká herečka
Narodenie14. máj 1983 (36 rokov)
Santa Monica, USA
Odkazy
Webstránkaamtam.com
CommonsSpolupracuj na Commons Amber Tamblynová

ŽivotopisUpraviť

Otcom Amber je herec Russ Tamblyn, ktorý tiež účinkoval v seriáli Joan z Arkádie. Jej matka Bonnie Tamblynová je speváčkou a taktiež herečkou. Amber si aj napriek svojmu veku stihla zahrať už v množstve titulov, napr. seriál C.S.I. alebo veľmi kvalitná snímka Kruh (The Ring).

FilmografiaUpraviť

  • 1995 - Live Nude Girls
  • 2002 - Ďalších desať minút
  • 2002 - Kruh
  • 2005 - Safety Glass
  • 2005 - Sesterstvo putovných nohavíc
  • 2006 - Smrtiaca nenávisť 2
  • 2007 - Spiral
  • 2007 - Normal Adolescent Behavior
  • 2008 - Safety Glass
  • 2008 - Spring Breakdown - Premiéra v USA: 14.marca 2008