DJ Quicksilver

Orhan Terzi (* 28. jún 1964, Trabzon, Turecko) je nemecký DJ a producent známy najmä pod umeleckým menom DJ Quicksilver.[1]

DJ Quicksilver
DJ Quicksilver
Základné informácie
Rodné meno Orhan Terzi
Narodenie 28. jún 1964 (56 rokov)
Trabzon, Turecko
Bydlisko Hattingen, Nemecko
Pôsobenie DJ, producent
Žáner Techno, House, Trance
Roky pôsob. 1995 – 2003
Webstránka djquicksilver.de

BiografiaUpraviť

1995 – 1996: Začiatky kariéryUpraviť

Začínal ako hudobný producent spoločne s Tomassom De Donatisom, kedy spoločne pracovali a vydali niekoľko skladieb pre niekoľko spevákov ako Avex Trax, Positiva, Telstar, Edel, Alphabet City, alebo Sub Terranean.

1997 – 1998: Prelom a úspechUpraviť

V roku 1997 vydal prvý album Quicksilver spoločne zo skladbou „Bellissima“. Po vydaní sa skladba umiestnila v rebríčkoch hitparád v Spojenom kráľovstve na #4 pozícii na niekoľko týždňov. V Európe dosiahla vysoký predaj čím Terzi dostal zlaté ocenenie za rok 1997. Album taktiež obsahoval aj niektoré známe skladby ako „Free“ alebo „Planet Love“.

1999 – 2003: Ostatné úspechyUpraviť

Vydal skladbu „Heart of Asia“ pod názvom „Watergate“ v roku 1999. V roku 2002 získal ECHO ocenenie Najlepší celosvetový tanečný akt singlom „Ameno“ z roku 2000. Celkovo vydal 3 albumy.

Ostatná spoluprácaUpraviť

Terzi taktiež spolupracoval ako remixér na skladbách od Ian van Dahla, Faithlessa, alebo skupiny The Verve a ich skladby „Bittersweet Symphony“.

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • 1997 Quicksilver – Dos Or Die Recordings, CD, MC
  • 1998 Escape 2 Planet Love – Dos Or Die Recordings, CD, MC
  • 2003 Clubfiles - The Album – Zeitgeist, CD

SingleUpraviť

  • 1995 „Bingo Bongo“
  • 1996 „I Have A Dream“
  • 1996 „Boing!“
  • 1996 „I Have A Dream / Bellissima“
  • 1997 „Free“
  • 1997 „Bellissima“
  • 1997 „Planet Love“
  • 1998 „Escape To Paradise“
  • 1998 „Timerider“
  • 1999 „Cosmophobia“
  • 1999 „Heart Of Asia (12")“
  • 2000 „Ameno“
  • 2001 „DJ Quicksilver & Shaggy - Boombastic“
  • 2002 „New Life“
  • 2002 „DJ Quicksilver & Base Unique - Always On My Mind“
  • 2002 „DJ Quicksilver & Base Unique - Voyage Voyage (12")“
  • 2003 „Clubfiles One“
  • 2003 „Fragma & DJ Quicksilver - Positiva 10/7 (10")“
  • 2003 „Equinoxe IV (12")“
  • 2013 „I'll Be Waiting“

ReferencieUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku DJ Quicksilver na anglickej Wikipédii.