Otvoriť hlavné menu

Dan Spătaru (* 2. október 1939, Aliman, Rumunsko – † 8. september 2004 Bukurešť, Rumunsko) bol rumunský herec a spevák.[1][2] Prvú pieseň Trecea fanfara militară napísal roku 1969 a táto sa rýchlo stala hitom. Zomrel na infarkt a je pochovaný na cintoríne Bellu v Bukurešti.

Dan Spătaru
Základné informácie
Narodenie 2. október 1939
Aliman, Rumunsko
Úmrtie 8. september 2004 (64 rokov)
Bukurešť, Rumunsko
Pôsobenie Spevák
Žáner Easy listening, Soc-pop
Roky pôsob. 1964-2004

DiskografiaUpraviť

  • Best of (1996)
  • Drumurile tinereţii (2002)
  • Pe drumul meu (2005)
  • Raza mea de soare (2005)
  • In memoriam vol. 1 (2007)
  • In memoriam vol. 2 (2007)

DVD - Momente de aur (2009)

Najväčšie hityUpraviť

  • Trecea fanfara militară[2]
  • De vrei să ştii ce înseamnă
  • Dragu mi-i de ţara mea
  • Drum bun
  • Drumurile (pravdepodobne jeho najväčší hit)
  • În rândul patru
  • Măicuţă, îţi mulţumesc
  • Nimic nu e prea mult
  • Nu vreau să plângi
  • Prietene
  • Să cântăm, chitara mea
  • Spune-mi, mama ce mai face
  • Spune-mi unde, spune-mi cine
  • Ţărăncuţă, ţărăncuţă
  • Te-am iubit, Mario
  • Te-aşteaptă un om


DuetyUpraviť

ReferencieUpraviť

  1. Dan Spataru [online]. www.imdb.com, [cit. 2014-11-19]. Dostupné online. (anglicky)
  2. a b Dan Spătaru [online]. www.discogs.com, [cit. 2014-11-19]. Dostupné online.
  • Texty piesní na stránke [1]