Diskusia:Problém obedujúcich filozofov

Navrhujem zmeniť čínske paličky späť na vidličky. Totiž keby tam boli paličky, tak ich filozof drží jednou rukou a druhú by mal voľnú, čiže by chcel vziať ďalšie (proces by potreboval ďalšie zdroje). Keď má však v každej ruke vidličku, už nepotrebuje nič ďalšie (proces má všetky zdroje) a môže jesť (proces môže bežať) - hoci to jedenie by v skutočnosti vyzeralo dosť divne :) MisoH@diskprís 11:08, 14 jún 2005 (UTC)

Suhlasim, je to tiez poznam s vidlickami a aj na inych wiki je to tak (aj na obrazku). --Maros 11:12, 14 jún 2005 (UTC)
Nemam nic proti, v pripade, ze uvediete zdroj. Ja to mam tiez len zo skoly. Akurat nesuhlasim s tvojim zdovodnenim ze by si chcel vziat dalsie palicky, to nie je podstatou problemu a zalezi na tom, ako sa to definuje. Rovnako by si mohol chciet zobrat viac vidliciek. Tak to potom treba pridat do definicie ak je to nahodou nejasne. helix84 14:56, 14 jún 2005 (UTC)

Ja som to myslel tak, že pokiaľ má voľné ruky, bude si brať "príbor" (paličky, vidličky...). Vo verzii s vidličkami chytí do každej ruky jednu a môže jesť. Ale to nie je podstatné... MisoH@diskprís 16:20, 14 jún 2005 (UTC)

Práve som na Internete našiel verziu s paličkami, a keď sa nad tým zamyslím, asi je to logickejšie -> s jednou paličkou sa jesť nedá, no s jednou vidličkou áno. Nechajme tam teda paličky. MisoH@diskprís 16:25, 14 jún 2005 (UTC)

No, podstatné to je, preto treba uviesť, že podmienkou je, že na jedenie potrebuje dva kusy príboru. Inak mi je jedno akého, ak nájdeš originálny zdroj, uveď podľa toho helix84 16:31, 14 jún 2005 (UTC)
Späť na stránku „Problém obedujúcich filozofov“.