Ferdinand Pelikán (filozof)

Ferdinand Pelikán (5. jún 1885, Praha5. septembra 1952, Praha) bol český filozof a univerzitný profesor.

Ferdinand Pelikán
Filozofia
Filozofia
Biografické údaje
Narodenie5. jún 1885
Praha, Česko
Úmrtie5. september 1952 (67 rokov)
Praha
Dielo

BibliografiaUpraviť

Ferdinand Pelikán napísal[1]:

  • 1915 Entstehung und Entwicklung des Kontingentismus
  • 1926 Logika I. Elementární část
  • 1929 Fikcionalism novověké filosofie zvláště u Humea a Kanta
  • 1932 Současná filosofie u Slovanus.
  • 1932 Portréty filosofů XX. věku

LiteratúraUpraviť

  • H. Bergson, Vývoj tvořivý. Praha: Jan Laichter 1919, přeložil Ferdinand Pelikán
  • RICHTER, Angela. [s.l.] : LIT Verlag, 2003. ISBN 978-3-8258-6761-4. S. 94. (po nemecky)

ReferenceUpraviť

  1. Ferdinand Pelikán – Knihy [online]. [Cit. 2018-07-07]. Dostupné online.