Otvoriť hlavné menu

Jeffrey Scott Buckley (* 17. november 1966, Anaheim, Kalifornia, USA – † 29. máj 1997, Memphis, Tennessee) bol americký spevák a gitarista, ktorého preslávil jedinečný hlas s rozsahom takmer štyri oktávy.

Jeff Buckley
Jeff Buckley
Základné informácie
Popis umelca americký gitarista a spevák
Narodenie 17. november 1966
Anaheim, Kalifornia, USA
Úmrtie 29. máj 1997 (30 rokov)
Memphis, Tennessee, USA
Žáner Alternatívny rock, Folk
Roky pôsob. 1991–1997
Webstránka jeffbuckley.com

Buckley bol po vydaní debutového albumu Grace kritikmi považovaný za jedného z najnádejnejších umelcov svojej generácie. Na úspech debutového albumu však nenadviazal, keďže sa tesne pred nahrávaním druhého albumu v roku 1997 nešťastnou náhodou utopil. Jeho tvorba je dodnes vysoko cenená hudobníkmi i kritikmi.

DiskografiaUpraviť

  • 1993 - Live at Sin-é
  • 1994 - Grace
  • 1995 - Live from the Bataclan
  • 1998 - Sketches for My Sweetheart the Drunk
  • 2000 - Mystery White Boy
  • 2001 - Live a L'Olympia
  • 2002 - Songs To No One 1991-1992
  • 2002 - The Grace EPs
  • 2003 - Live at Sin-é (Legacy Edition)
  • 2004 - Grace (Legacy Edition)

Externé odkazyUpraviť