Otvoriť hlavné menu

Juraj Kemka

slovenský herec

Juraj Kemka (* 26. august 1975, Martin) je slovenský divadelný, filmový a dabingový herec.

Juraj Kemka
Juraj Kemka 2016-01 Kristalove kridlo 2015 a.jpg
Juraj Kemka, moderuje Krištáľové krídlo 2015
Narodenie 26. august 1975 (44 rokov)
Martin, Česko-Slovensko
PrezývkyĎuri
Povolanieherec
Roky pôsobenia2003 – súčasnosť
ManželkaAdriana Kemková 2010 – súčasnosť
Deti1
Ostatné ocenenia
DOSKY '98 (objav sezóny)

Študoval na VŠMU v Bratislave spoločne s Róbertom Jakabom, Mariánom Miezgom, Lukášom Latinákom. Pôsobí v divadle Astorka Korzo '90. Okrem účinkovania v divadle a televízii pôsobí aj v dabingu.

FilmografiaUpraviť

  • 2003: Útek do Budína
  • 2007: Rozhovor s nepriateľom
  • 2007: Ordinácia v ružovej záhrade (seriál)
  • 2008: Panelák (seriál)
  • 2009: Chuť leta
  • 2009: x=x+1
  • 2009: Partička (televízna relácia)
  • 2009: Nesmrteľní (seriál)
  • 2011: Legendy popu (televízna relácia)
  • 2012: Vo štvorici po Slovensku (cestovateľská relácia)
  • 2014: Kukátko (televízna relácia)
  • 2014: Divoké kone (rodinný romantický seriál)
  • 2014: Kredenc
  • 2018: Kuchyňa (Dalino, kuchár) (TV seriál)
  • 2018: Autoškola (TV seriál)

OceneniaUpraviť

DabingUpraviť

Okrem iných, nadaboval postavy Danny McCoy (Josh Duhamel) v seriáli Kasíno Las Vegas, detektív Danny Messer (Carmine Giovinazzo) v seriáli C.S.I. New York, potkan Remy v animovanom filme Ratatouille a herca Martina Freemana nadaboval v seriáli Sherlock a filme Hobit: Neočakávaná cesta. Často dabuje Bena Stilera (okrem iného v sérii filmov Fotor je lotor,...), Matta Damona (okrem iného v sérii filmov Dannyho jedenástka,...) a Owena Wilsona.[2]

ReferencieUpraviť

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Juraj Kemka

Externé odkazyUpraviť