Kristen Bellová

americká herečka

Kristen Bellová (angl. Kristen Anne Bell; * 18. júl 1980, Detroit, Michigan, USA) je americká herečka, známa hlavne ako Veronica Mars z rovnomenného seriálu.

Kristen Bell
Kristen Bell Paris Fashion Week Spring Summer 2020 (cropped).jpg
Celé menoKristen Anne Bell
Narodenie 18. júl 1980 (40 rokov)
Detroit, Michigan, USA
Povolanieherečka, dabingová herečka, speváčka
Roky pôsobenia1992 – súčasnosť
ManželDax Shepard (2013 – súčasnosť)
Deti2

ŽivotopisUpraviť

Narodila sa v Detroite v štáte Michigan. Už ako malá snívala o hereckej dráhe, ale bola veľmi hanblivá a plachá. Veľkú zásluhu na odstránení týchto problémov, ktoré jej bránili k splneniu sna, mala jej matka. Rodina sa presťahovala do New Yorku, kde Kristen začala študovať na prestížnej univerzite Tisch School of the Arts, odbor muzikál.

V roku 2001 debutovala na Broadway v divadelnej hre The Adventures of Tom Sawyer. Kristen si uvedomila, že môže byť rovnako dobrá i vo filme, alebo v televízii a odišla do Los Angeles.

Skvelé výkony predviedla v televíznych filmoch The King and Queen of Moonlight Bay a Gracie's Choice (Sestra i matka). Pozornosť na seba upútala aj účinkovaním v seriáloch Everwood a Deadwood. Skutočný úspech prišiel so seriálom Veronica Marsová.

FilmografiaUpraviť

  • 1998 – Polish Wedding
  • 2001 – Pootie Tang
  • 2003 – The King and Queen of Moonlight Bay
  • 2003 – Everwood
  • 2004 – Gracie’s Choice
  • 2004 – Spartan
  • 2004 – Deadwood
  • 2004 – Veronica Mars
  • 2005 – Reefer Madness: The Movie Musical
  • 2005 – Deepwater
  • 2005 – The Receipt
  • 2006 – Fifty Pills
  • 2006 – Roman
  • 2006 – Pulse
  • 2006 – Heroes
  • 2007 – Gossip Girl
  • 2007 – Flatland: The Movie
  • 2008 – Forgetting Sarah Marshall
  • 2008 – Fanboys
  • 2009 – Couples Retreat
  • 2009 – Sheepish
  • 2009 – Serious Moonlight
  • 2009 – Astro Boy
  • 2010 – You Again
  • 2010 – When in Rome
  • 2010 – Burlesque
  • 2013Ľadové kráľovstvo

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť