Mabel bol taliansky tanečný projekt, známy hitmi ako „Disco Disco“, „Bum Bum“ a „Don't Let Me Down“.[1] Hlavným lídrom skupiny bol Paolo Ferrali. Projekt dosiahol vysoké umiestnenie v rebríčku hitparád v Taliansku, Francúzsku, Nemecku, Rakúsku. Skupina od roku 2000 odohrala cez 100 živých predstavení v mnohých zahraničných diskotékach a kluboch. Taktiež podieľala na najprestížnejších televíznych vysielaniach staníc ako Viva Interaktiv, RTL2 a GIGA TV.

Mabel
Základné informácie
Pôvod Taliansko Fucecchio, Taliansko
Žáner(-re) Eurodance, Italo dance
Pôsobenie 1999 – 2002
Vydavateľstvá Omnisounds
Dee And Gee Records
Webstránka paoloferrali.com
Bývalí členovia
Paolo Ferrali
Alberto Bambini
Alessandro del Fabbro
Marco Talini
Michele Galeazzi
Paolo De Angelis

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • 2002 Destination – Omnisounds, CD

SingleUpraviť

  • 1999 „Disco Disco“
  • 2000 „Bum Bum“
  • 2000 „Don't Let Me Down“
  • 2001 „Space EP“
  • 2001 „Land Of Sex“
  • 2002 „Like A Dream“
  • 2001 „Living On My Own“
  • 2002 „The Shower“

ReferencieUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Mabel (group) na anglickej Wikipédii.