Milčo Leviev (* 19. december 1937, Plovdiv, Bulharsko) je americký džezový hudobník, skladateľ, klavirista a pedagóg bulharského pôvodu.

Milčo Leviev
americký džezový hudobník, skladateľ, klavirista a pedagóg bulharského pôvodu
Narodenie19. december 1937 (82 rokov)
Plovdiv, Bulharsko

Žije a pracuje v Los Angeles. Jeho hudobný štýl má charakter improvizácie, v ktorom sa navzájom prelínajú melódie typické pre improvizačný štýl s harmóniou bulharských nepravidelných taktov a melódií.

Diskografia (výber)Edit

  • Billy Cobham: Total Eclipse (Atlantic)
  • Free Flight: The Jazz/Classic Union (Palo Alto, 1982)
  • Roy Haynes: Vistalita (Galxy, 1977)
  • Miltscho Lewiew: Blues For The Fisherman; True Blues (Mole, 1980) a Art Pepper, Tony Dumas, Carl Burnett
  • Art Pepper Quintet: Laurie´s Choice (Fresh Sound)
  • Miltscho Lewiew/Theodosii Spassov Trio Gourbet Mohabet (Live) 1990
  • Jazzensemble des Hessischen Rundfunks: Atmosphering Condition Permitting (ECM 1967-93)[1]

Filmografia (výber)Edit

  • 1965: Горещо пладне
  • 1967: Отклонение
  • 1968: Опасен полет
  • 1968: Малки тайни
  • 1969: Иконостасът
  • 2001: Писмо до Америка

ReferencieEdit

  1. Lewiew spielte mit dem Titel Manipulation a Emil Mangelsdorff, Albert Mangelsdorff, Heinz Sauer, Christof Lauer u.a., aufgenommen 5. február 1992

LiteratúraEdit

  • Carlo Bohländer u. a.: Reclams Jazzführer. Stuttgart, Reclam, 1991
  • Ian Carr u. a., Rough Guide Jazz. Stuttgart 1999. ISBN 3-476-01584-X
  • Wolf Kampmann Reclams Jazzlexikon Stuttgart 2003; ISBN 3-15-010528-5

Externé odkazyEdit

ZdrojEdit

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Miltscho Lewiew na nemeckej Wikipédii.