Otvoriť hlavné menu

Penélope Cruzová (špa. Penélepe Cruz Sánchez; * 28. apríl 1974, Madrid, Španielsko) je španielska herečka. Študovala deväť rokov klasický balet na National Conservatory v Španielsku, stala sa však herečkou.

Penélope Cruzová
Penélope Cruz.jpg
Celé menoPenélepe Cruz Sánchez
Narodenie 28. apríl 1974 (45 rokov)
Madrid, Španielsko
Povolaniefilmová herečka
ManželJavier Bardem
Deti2
Oficiálna webstránkapenelope-cruz.com

FilmografiaUpraviť

  • La Belle Epoque (1992)
  • Open Your Eyes (Abre los ojos) (1997)
  • All The Pretty Horses (1999)
  • Woman On Top (2000)
  • Blow (2001)
  • Captain Corelli's Mandolin (2001)
  • Vanilla Sky (2001)
  • Fanfan la tulipe (2003)
  • Gothika (2003)
  • Head in the Clouds (2004)
  • Don't Move (2004)
  • Noel (2004)
  • Sahara (2005)
  • Chromophobia (2005)
  • Bandidas (2005)
  • Volver (2006)
  • The Loop (2006)
  • Elegy (2008)
  • Broken Embraces (2009)
  • Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
  • Twice Born (2012)
  • To Rome with Love (2012)
  • I'm So Excited! (2013)
  • The Counselor (2013)
  • Ma ma (2015)
  • Zoolander No. 2 (2016)
  • The Queen of Spain (2016)
  • The Brothers Grimsby (2016)
  • The Alchemist (2016)

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť