Ska2tonics

Ska2tonics je slovenská hudobná skupina z Bratislavy, hrajúca ska, skapunk a reggae.

Ska2tonics
Základné informácie
Pôvod Slovensko Bratislava, Slovensko
Žáner(-re) ska, reggae, ska punk
Pôsobenie 1999 – súčasnosť
Vydavateľstvá EMI, bez vydavateľa
Webstránka ska2tonics.sk
Členovia skupiny:
Vlado Konček, Ramon Esteves
Rasťo Peteraj, Juraj Lehuta
Katka Sapáková, Tomáš Giba
Rado Vraník, Braňo Zervan
Imrich Kamenár
Bývalí členovia
Maťo Patka, Tomáš Heretik,
Martin Macek, Roman Kaldrovitsch

VznikUpraviť

Vznik skupiny sa datuje na rok 1999. Vtedajšia zostava chcela pôvodne hrať punkovú hudbu, ale po personálnych zmenách sa rozhodla hrať ska. Po vydaní niekoľkých vlastných demo nahrávok, formácia v roku 2007 vydala prvý album. Niektoré pesničky sa z týchto demo nahrávok objavili na slovenských kompiláciach SKA Collection vol.1 a 2.

ČlenoviaUpraviť

  • Vlado Konček - gitara, spev
  • Ramon Esteves - basgitara, vokál
  • Rasťo Peteraj - gitara
  • Juraj Lehuta - bicie
  • Katka Sapáková Smyčková - tenor saxofón
  • Rado Vraník - alt saxofón
  • Braňo Zervan - alt saxofón, vokál
  • Imrich Kamenár - trombón

Bývalí členoviaUpraviť

  • Tomáš Giba - trúbka
  • Maťo Patka - bicie
  • Tomáš Heretik - gitara
  • Martin Macek - basgitara
  • Roman Kaldrovitsch - basgitara
  • Viktor Cotiofan - basgitara

DiskografiaUpraviť

  • 2003 - Demo 2003
  • 2004 - EP 2004
  • 2005 - Demo 2005
  • 2006 - Demo 2006
  • 2007 - Skatastrofa (EMI)
  • 2009 - Toto ti zachutí (EMI)
  • 2012 - Ska2tonics

OdkazyUpraviť