The Seekers

The Seekers je austrálska hudobná skupina hrajúca folkrock. Tvoria ju Judith Durhamová, Guy Athol, Keith Potger a Bruce Woodley. Kapela bola založená v roku 1962 v Melbourne, oficiálne ukončila činnosť v roku 1968, ale príležitostne vystupuje dodnes. Ako prví austrálski hudobníci sa The Seekers presadili do svetových hitparád, v roku 1968 dostali cenu Australian of the Year. Ich najväčším hitom bola skladba „The Carnival Is Over“ na melódiu ruskej ľudovej piesne „Stenka Razin“, ktorá je doteraz medzi tridsiatkou najpredávanejších skladieb všetkých čias v Spojenom kráľovstve.

The Seekers
The Seekers.png
Základné informácie
Pôvod Austrália Melbourne, Austrália
Žáner(-re) Folk rock, Folk, Pop
Pôsobenie 1962 - 1967, 1975 - 1988, 1992-
Vydavateľstvá W&G, EMI, Columbia, Astor, Decca
Členovia skupiny:
Athol Guy
Keith Potger
Bruce Woodley
Judith Durhamová
Bývalí členovia
Ken Ray
Louisa Wisseling
Buddy England
Peter Robinson
Julie Anthony
Karen Knowles

Po rozpade skupiny založil jej spevák Keith Potger v Spojenom kráľovstve skupinu The New Seekers, ktorá naďalej hrala niektoré piesne The Seekers.

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • Introducing the Seekers (1963)
  • The Seekers (1964)
  • Hide & Seekers (1964)
  • A World of Our Own (1965)
  • The Seekers Sing Their Big Hits (1965)
  • Come the Day (1966)
  • Seekers Seen in Green (1967)
  • The Seekers' Greatest Hits (1968)
  • The Seekers Live at the Talk of the Town (1968)
  • The Seekers Again — 1968 BBC Farewell Spectacular
  • The Best of the Seekers (1968)
  • The Seekers (1975)
  • Giving and Taking (1976)
  • Live On (1989)
  • Future Road (1997)
  • Morningtown Ride to Christmas (2001)
  • Night of Nights... Live! (2002)
  • The Silver Jubilee Album
  • 25 Year Reunion ... Live in Concert

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku The Seekers na anglickej Wikipédii.