Tony Shalhoub

americký herec

Tony Shalhoub (celým menom Anthony Marcus Shalhoub; * 9. október 1953, Green Bay, Wisconsin, USA) je americký herec a víťaz štyroch Emmy a Zlatého glóbusu. Známy je vďaka televíznemu seriálu Monk, kde hrá obsedantno-kompulzívneho detektíva Adriana Monka, ktorý vyrieši prípady s ktorými si nik nevie rady.

Tony Shalhoub
Tony Shalhoub (1).jpg
Tony Shalhoub ako Adrian Monk
Celé menoAnthony Marcus Shalhoub
Narodenie 9. október 1953 (69 rokov)
Green Bay, Wisconsin, USA
Roky pôsobenia1986 – 
ManželkaBrooke Adamsová (1992 – )
Cena Emmy
2003, 2005, 2006 Monk, 2019 "The Marvelous Mrs. Maisel"
Zlatý glóbus
2003 Monk

Vybraná filmografiaUpraviť

  • 1997Muži v čiernom (Jack Jeebs)
  • 1999Galaxy Quest (Fred Kwan)
  • 200113 duchov (Arthur Kriticos)
  • 2001Spy Kids (Alexander Minion)
  • 2002Muži v čiernom 2 (Jack Jeebs)
  • 2002 – 2010Monk (Adrian Monk) (TV komediálno-dramatický krimi seriál)
  • 2003Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams (Alexander Minion)
  • 2003Spy Kids 3-D: Game Over (Alexander Minion)
  • 2006Autá (Luigi) (hlas)
  • 2017: The Marvelous Mrs. Maisel (Abe Weissman)

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Tony Shalhoub