Traky (hudobná skupina)

Hudobná skupina

Traky je hudobná skupina, ktorá vznikla v roku 2009 v obci Čaňa (Košice-okolie). 1. apríla 2009 bola aj prvá skúška. Na hudbe sa podieľajú prevažne všetci z kapely, texty piesní väčšinou píše Milan Hricišin, no k niektorým skladbám už napísal text aj Erik Miľo.[1] Koncerty majú po celom Slovensku a vystupovali aj v Maďarsku či v Česku.[2] Označovaní sú ako úsmevno-zábavná alebo humorno-zábavná skupina či kapela

Traky
Základné informácie
Pôvod Slovensko Čaňa, Slovensko
Žáner(-re) folk, moderný folk, folkpop
Pôsobenie 2009 – súčasnosť
Vydavateľstvá Traky
Webstránka traky.sk
Členovia skupiny
Erik Miľo
Damián Hricišin
Ľubomír Lakatoš
Lukáš Bittó
Damián Rakaš
Daniel Falat
Kristián Poľaček
Bývalí členovia
Matej Ivan

Medzi ich najznámejšie skladby patria skladby ako Ja od mala... (Šicke sme tu kamaráci), Fyzola, Slovania' (spolupráca s poľskou kapelou TerazMy) či skladba Taký život sa mi páči, na ktorej spolupracovali aj rómsky muzikanti Sendreiovci.

Aktuálnou novinkou je skladba ŽIVOT, na ktorej kapela spolupracovala s viacerými známymi hudobníkmi ako napr. Mário ,,Gapa,, Garbera (IMT Smile), Pavol Balčák (Heľenine oči) či všestranný bassgitarista Braňo Valanský, ktorý pôsobil vo viacerých popredných hudobných formáciách známych nielen na Slovensku.

Kapela Upraviť

Kapelu tvoria:

Diskografia Upraviť

  • 2012: Na Valal Stačí, CD
  • 2016. Šicke sme tu kamaraci - Traky 2 - Štúdio Klakson 2675 001-2, CD

Videoklipy Upraviť

  • 2013: „Ja od mala...“ - réžia, kamera: Radomír Kreheľ
  • 2015: „Fyzola“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2015: „Poznám dievča“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2015: „Je nám tu dobre“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2015: „Zuzka“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2016: „Mama“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2016: „Krajina zázrakov (Slovensko)“ - réžia: Oliver Takáč[3]
  • 2016: „Šťastné a veselé“ - réžia: Oliver Takáč
  • 2017: „Slovania/Slowianie“ ft. TerazMy (PL) réžia: Nawrotka TV,
  • 2017: „Fejsbuk“ - réžia: Milan Antol; účinkujúci herci: Milka Zimková, Stanislav Pitoňák, Eugen Libezňuk (film Čiara)
  • 2018: „Taký život sa mi páči“ ft. Sendreiovci - réžia: Franky Stružák (Vidia Production)
  • 2019: „Mal som Radku kamarátku“ Vidia Production
  • 2021:„Ja neviem sám“
  • 2021:„Nosím v hlave taký plán“ Vidia Production
  • 2023:,,ŽIVOT“ Vidia Production

Referencie Upraviť

Externé odkazy Upraviť