Traky (hudobná skupina)

Traky je hudobná skupina, ktorá vznikla v roku 2009 v obci Čaňa (Košice-okolie). 1. apríla 2009 bola aj prvá skúška. Na hudbe sa podieľajú prevažne všetci z kapely, texty piesní väčšinou píše Milan Hricišin, no k niektorým skladbám už napísal text aj Erik Miľo.[1] Koncerty majú po celom Slovensku a vystupovali aj v Maďarsku či v Česku.[2] Označovaní sú ako úsmevno-zábavná alebo humorno-zábavná skupina.

Traky
Základné informácie
Pôvod Slovensko Čaňa, Slovensko
Žáner(-re) folk, moderný folk, folkpop
Pôsobenie 2009 – súčasnosť
Vydavateľstvá Štúdio Klakson
Webstránka traky.sk
Členovia skupiny:
Erik Miľo
Damián Hricišin
Alexandra Brutovská
Lukáš Bittó
Damián Rakaš
Daniel Falat
Bývalí členovia
Matej Ivan, Ľubomír Lakatoš

Medzi ich najznámejšie skladby patria skladby ako Ja od mala... (Šicke sme tu kamaráci), Fyzola, Slovania' (spolupráca s poľskou kapelou TerazMy) či najnovšia skladba Taký život sa mi páči, na ktorej spolupracovali aj rómsky muzikanti Sendreiovci.

KapelaUpraviť

Kapelu tvoria:

DiskografiaUpraviť

  • 2012: Na Valal Stačí, CD
  • 2016. Šicke sme tu kamaraci - Traky 2 - Štúdio Klakson 2675 001-2, CD

VideoklipyUpraviť

  • 2013: „Ja od mala...“ - réžia, kamera: Radomír Kreheľ
  • 2015: „Fyzola“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2015: „Poznám dievča“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2015: „Je nám tu dobre“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2015: „Zuzka“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2016: „Mama“ - réžia, produkcia: JBS production & O.W.-record
  • 2016: „Krajina zázrakov (Slovensko)“ - réžia: Oliver Takáč[3]
  • 2016: „Šťastné a veselé“ - réžia: Oliver Takáč
  • 2017: „Slovania/Slowianie“ ft. TerazMy (PL) réžia: Nawrotka TV,
  • 2017: „Fejsbuk“ - réžia: Milan Antol; účinkujúci herci: Milka Zimková, Stanislav Pitoňák, Eugen Libezňuk (film Čiara)
  • 2018: „Taký život sa mi páči“ ft. Sendreiovci - réžia: Franky Stružák (Vidia Production)

ReferencieUpraviť

Externé odkazyUpraviť