Vítkovo kvarteto

Vítkovo kvarteto je česká bigbítová skupina, ktorá vystupuje od začiatku 80. rokov 20. storočia. Počas celej svojej existencie hrá prakticky nezmenený repertoár.[1] Najväčším hitom skupiny je pieseň Pražskej démon.

ZostavaUpraviť

  • Jiří Růžek – spev
  • Petr Mráz – gitara
  • Jan Šulc – klávesy, gitara
  • Vladimír Vintr – basová gitara
  • Benjamin Vítek – bicie
  • Karel Kavlík – gitara
  • Zdeněk Juračka – gitara

DiskografiaUpraviť

CDUpraviť

  • 1985 - Veteráni studené války
  • 1995 - Live
  • 2008 - Best off

DVDUpraviť

  • 2005 - Vítkovo kvarteto Live a Veteráni studené války

ReferencieUpraviť

  1. 14.11.2008 VÍTKOVO KVARTETO [online]. radiobeat.cz, [cit. 2009-04-04]. Dostupné online. (čeština)

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Vítkovo kvarteto na českej Wikipédii.