Zakk Wylde

Zakk Wylde, vlastným menom Jeffrey Phillip Wielandt, (* 14. január 1967, Bayonne, New Jersey, USA) je americký gitarista a spevák.

Zakk Wylde
americký gitarista a spevák
americký gitarista a spevák
Narodenie14. január 1967 (53 rokov)
Bayonne, New Jersey, USA
Odkazy
Webstránkazakkwylde.com
CommonsSpolupracuj na Commons Zakk Wylde

20. mája 1987 sa stal členom sprievodnej skupiny Ozzyho Osbourna, bývalého speváka Black Sabbath.

Keď v roku 1993 ohlásil Ozzy Osbourne ukončenie svojej hudobnej kariéry, založil Wylde vlastnú skupinu Pride and Glory. V roku 1994 vyšiel skupine album Pride and Glory. O rok neskôr sa Ozzy Osbourne vrátil na hudobnú scénu, a Wylde sa znovu pripojil k sprievodnej skupine.

V roku 1998 založil skupinu Black Label Society, zároveň však naďalej hrá so skupinou Ozzyho Osbourna.

S manželkou Barbaranne Marie vychovávajú tri deti: synov Jesse a Hendrixa a dcéru Hayley-Rae.

DiskografiaUpraviť

Pride & GloryUpraviť

  • Pride and Glory (1994)

Sólové projektyUpraviť

  • 1987 Instrumental Solo Demo Tape
  • Book of Shadows (1996)
  • Book of Shadows (2016)

Derek SherinianUpraviť

  • Inertia (2001)
  • Black Utopia (2003)
  • Mythology (2004)
  • Blood of the Snake (2006)

Black Label SocietyUpraviť

  • Sonic Brew (1999)
  • Stronger Than Death (2000)
  • Alcohol Fueled Brewtality (2001)
  • 1919 Eternal (2002)
  • The Blessed Hellride (2003)
  • Boozed, Broozed, and Broken Boned (DVD) (2003) (Certified Platinum)
  • Hangover Music Vol. VI (2004)
  • Mafia (2005)
  • Kings of Damnation 98-04 (Career Retrospective) (2005)
  • Shot To Hell (2006)
  • The European Invasion:Doom Trooping Live (2006) (DVD)
  • Order Of The Black (2010)

Ozzy OsbourneUpraviť

  • No Rest For The Wicked (1988)
  • Just Say Ozzy (1990)
  • No More Tears (1991)
  • Live and Loud (1992/93)
  • Ozzmosis (1995)
  • Down to Earth (2001)
  • Live At Budokan (2002)
  • Black Rain (2007)

InéUpraviť

  • Stairway To Heaven/Highway To Hell (1989)
  • Ward One: Along the Way (1990)
  • Dweezil Zappa: Confessions (1991)
  • LA Blues Authority (1991)
  • Britny Fox: Bite Down Hard (1991)
  • Guitars that Rule the World (1992)
  • C.P.R (1992)
  • Stevie Salas: The Electric Pow Wow (1993)
  • Blackfoot:After the reign (1994)
  • Stairway to Heaven Tribute (1997)
  • Carmine Appice's Guitar Zeus 2 (1997)
  • Hard Pressed - Nobuteura Mada (1997)
  • Love: Tokma (1997)
  • Merry Axemas Vol.2 - More Guitars (1998)
  • RE-SET - Marcy (1998)
  • Humanary Stew - A Tribute To Alice Cooper (1999)
  • Ozzfest 2001: The Second Millennium (2001)
  • Rock Star Soundtrack (2001)
  • Themes of Horror (2001)
  • Gibson's 50th Anniversary (2002)
  • '[Aqua Teen Hunger Force - Spirit Journey Formation Anniversary (2003)
  • Damageplan - New Found Power (2004)
  • Fozzy - All That Remains (2005)
  • VH1 Rock Honors s Ozzy Osbourne (2007)

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Zakk Wylde

Externé odkazyUpraviť