Zoznam HR objektov 4501 – 5000

Toto je zoznam HR objektov od 4501 do 5000.

Objekt Názov BD HD SAO FK5 IR zdroj Ref. pre IR zdroj Dvoj alebo viac násobná hviezda ADS Počet častí ADS Ident. prem. hviezdy Rektascenzia 1900 Deklinácia 1900 Rektascenzia 2000 Deklinácia 2000 Gal. dĺžka Gal. šíka Viz. mag. Kód Vmag Neistota pri V B-V farba na UBV systéme Neistota pri B-V U-B farba na UBV systéme Neistota pri U-B R-I Kód pre R-I systém (Cousin, Eggen) Spektr. typ Kód spektr. typu Ročný vlastný pohyb v RA J2000, systém FK5 Ročný vlastný pohyb v Dec J2000, systém FK5 D - dynamická paralaxa, inak trigonometrická paralaxa Paralaxa Heliocentrická radiálna rýchlosť Komentár radiálnej rýchlosti Limit rýchlosti rotácie Rýchlosť rotácie, v sin i Neistota a premenlivosť pri rýchlosti rotácie Rozdiel magnitúd Oddelenie zložiek Ident. zložiek Počet zložiek Pozn.
HR 4501 62 UMa BD+32°2179 101606 62658 2938 W 11h 36m 22,0s +32° 17′ 59″ 11h 41m 34,3s +31° 44′ 46″ 191,85 74,13 5,73 +0,43 -0,07 F4V -0,351 +0,032 +0,026 +032 V 10 4,3 84,3 *
HR 4502 CD-42°7155 101615 222960 2937 11h 36m 24,6s -42° 32′ 29″ 11h 41m 19,8s -43° 05′ 45″ 289,57 17,95 5,55 A0V -0,082 +0,003 +008 SB 0
HR 4503 CD-31°9181 101666 202717 I W 11h 36m 44,2s -31° 56′ 38″ 11h 41m 44,0s -32° 29′ 59″ 286,29 28,11 5,22 +1,48 +1,78 K5III+F7V +0,004 -0,042 +0,015 +034 3,1 67,0 AC 4 *
HR 4504 3 Dra BD+67°714 101673 15606 440 I 11h 36m 53,8s +67° 17′ 54″ 11h 42m 28,4s +66° 44′ 42″ 133,20 48,99 5,30 +1,28 +1,24 K3III -0,043 +0,038 +003 V? < 17
HR 4505 BD+23°2375 101688 81949 11h 36m 53,6s +22° 46′ 02″ 11h 42m 05,2s +22° 12′ 39″ 226,49 73,51 6,59 R F2IV-V -0,092 -0,063 -023 60
HR 4506 BD-19°3326 101695 180117 11h 37m 00,6s -19° 44′ 17″ 11h 42m 03,5s -20° 17′ 38″ 281,62 39,69 6,22 +0,95 K0 -0,015 -0,048 -014 V
HR 4507 CP-82°469 101782 258621 3982 W 11h 37m 33,2s -82° 32′ 44″ 11h 41m 01,2s -83° 06′ 00″ 300,71 -20,53 6,33 +1,08 +0,88 K0III -0,071 +0,015 +012 5,2 22,2
HR 4508 CD-36°7371 101883 202744 2939 11h 38m 28,3s -36° 38′ 04″ 11h 43m 27,2s -37° 11′ 25″ 288,20 23,73 5,98 +1,46 +1,71 K3III -0,015 -0,024 +036
HR 4509 CP-78°677 101917 256865 11h 38m 41,0s -78° 45′ 04″ 11h 42m 55,4s -79° 18′ 23″ 299,66 -16,87 6,39 +0,90 +0,59 K0III-IV +0,132 -0,008 +033
HR 4510 BD-05°3340 101933 138375 11h 38m 48,6s -06° 07′ 15″ 11h 43m 55,1s -06° 40′ 38″ 274,69 52,45 6,07 +0,96 +0,71 gG8 +0,059 -0,040 -003 V?
HR 4511 CP-61°2559 101947 251555 I V810 Cen 11h 38m 44,8s -61° 56′ 04″ 11h 43m 31,2s -62° 29′ 22″ 295,18 -00,64 5,03 +0,80 +0,35 +0,36 G00-IaFe1 v -0,008 +0,003 +0,037 +010 V *
HR 4512 BD+26°2250 101980 81960 2940 I 8285 11h 39m 00,8s +25° 46′ 23″ 11h 44m 13,2s +25° 13′ 06″ 216,37 74,81 6,02 +1,53 +1,85 K5III -0,014 +0,012 -003 V? 4,7 36,7 *
HR 4513 CP-62°2250 101995 251559 11h 39m 06,1s -62° 19′ 22″ 11h 43m 52,9s -62° 52′ 42″ 295,32 -01,01 6,10 +0,06 +0,13 A2III-IV +0,017 -0,015 +002 V?
HR 4514 27Zet Crt BD-17°3460 102070 156869 1301 I 11h 39m 41,6s -17° 47′ 41″ 11h 44m 45,8s -18° 21′ 03″ 281,53 41,73 4,73 +0,97 +0,74 +0,48 G8IIIa +0,031 -0,030 +0,030 -005 < 19 : *
HR 4515 2Xi Vir BD+09°2545 102124 119029 11h 40m 07,7s +08° 48′ 51″ 11h 45m 17,1s +08° 15′ 30″ 260,18 65,48 4,85 +0,18 +0,10 A4V +0,061 -0,018 +0,039 -001 V 158
HR 4516 CD-48°6777 102150 222997 11h 40m 17,0s -48° 30′ 54″ 11h 45m 12,6s -49° 04′ 11″ 291,91 12,38 6,26 +1,17 K1III -0,031 +0,014 +004
HR 4517 3Nu Vir BD+07°2479 102212 119035 1302 I 5318 11h 40m 43,1s +07° 05′ 23″ 11h 45m 51,6s +06° 31′ 46″ 262,86 64,18 4,03 +1,51 +1,79 +1,01 M1IIIab e -0,018 -0,184 +0,014 +051 V? *
HR 4518 63Chi UMa BD+48°1966 102224 43886 441 I 5319 11h 40m 46,3s +48° 20′ 02″ 11h 46m 03,0s +47° 46′ 46″ 150,32 65,72 3,71 +1,18 +1,16 +0,60 K0,5IIIb -0,137 +0,030 +0,019 -009 V < 19 : *
HR 4519 CD-44°7564 102232 223009 5317 11h 40m 46,9s -45° 08′ 06″ 11h 45m 43,9s -45° 41′ 24″ 291,09 15,67 5,29 -0,12 -0,55 -0,04 C B6III -0,047 +0,009 -010 V? 56
HR 4520 Lam Mus CP-66°1640 102249 251575 442 W 11h 40m 53,1s -66° 10′ 27″ 11h 45m 36,4s -66° 43′ 43″ 296,49 -04,68 3,64 +0,16 +0,15 +0,08 A7III -0,103 +0,037 +016 71 9,0 40,6 *
HR 4521 BD+56°1544 102328 28142 2941 I 11h 41m 34,5s +56° 11′ 04″ 11h 46m 55,6s +55° 37′ 42″ 140,77 59,21 5,27 +1,27 +1,48 +0,60 K2,5IIIbCN1Ca1 +0,014 -0,030 +002 < 19 :
HR 4522 CP-60°3325 102350 251579 443 W 5325 11h 41m 40,4s -60° 37′ 21″ 11h 46m 30,8s -61° 10′ 42″ 295,19 0,71 4,11 +0,90 +0,58 +0,43 G5Ib-II -0,027 -0,015 +0,011 -003 8,8 25, *
HR 4523 CD-39°7301 102365 223020 I ' 11h 41m 44,9s -39° 57′ 22″ 11h 46m 31,1s -40° 30′ 02″ 289,82 20,71 4,91 +0,66 +0,10 +0,38 G3V -1,531 +0,401 +0,099 +015 *
HR 4524 CD-35°7438 102397 202805 11h 42m 05,7s -35° 21′ 02″ 11h 47m 07,0s -35° 54′ 25″ 288,58 25,17 6,17 +0,96 G8III +0,034 -0,037 +009 V
HR 4525 CD-29°9337 102438 202811 11h 42m 15,6s -29° 43′ 28″ 11h 47m 15,7s -30° 17′ 13″ 286,84 30,58 6,48 +0,68 +0,24 G5V -0,276 -0,240 +0,064 +012
HR 4526 CP-57°4989 102461 239373 2942 5334 11h 42m 25,9s -57° 08′ 29″ 11h 47m 19,1s -57° 41′ 47″ 294,42 4,11 5,41 +1,67 +1,99 K5III -0,025 +0,017 +0,004 -052 *
HR 4527 93 Leo BD+21°2358 102509 81998 1304 I W DQ Leo 11h 42m 49,6s +20° 46′ 29″ 11h 47m 59,1s +20° 13′ 08″ 235,01 73,93 4,53 +0,55 +0,28 +0,36 G5III-IVe+A7V -0,149 -0,003 +0,022 +000 SBO 50 4,4 74,3 *
HR 4528 4 Vir BD+09°2549 102510 119058 W 11h 42m 46,6s +08° 48′ 05″ 11h 47m 54,9s +08° 14′ 45″ 261,46 65,86 5,32 +0,02 +0,04 A1 -0,057 +0,012 +0,017 -001 V 68 6,8 150,2 AB 3
HR 4529 BD-09°3366 102574 156896 W 11h 43m 18,3s -09° 45′ 15″ 11h 48m 23,5s -10° 18′ 48″ 278,60 49,56 6,26 +0,58 +0,13 F7V -0,099 -0,115 +015 V? 10 3,3 88,4 AB 3 *
HR 4530 Mu Mus CP-66°1649 102584 251597 Mu Mus 11h 43m 25,7s -66° 15′ 31″ 11h 48m 14,3s -66° 48′ 53″ 296,76 -04,70 4,72 +1,54 +1,91 +0,88 K4III +0,013 -0,015 +0,013 +037 *
HR 4531 BD+15°2381 102590 99800 8311 5344 11h 43m 29,9s +14° 50′ 23″ 11h 48m 38,7s +14° 17′ 03″ 251,07 70,53 5,88 +0,29 +0,07 F0V -0,107 +0,007 +0,053 +006 V 2,4 1,1 *
HR 4532 CD-26°8789 102620 180208 1305 I II Hya 11h 43m 41,9s -26° 11′ 37″ 11h 48m 45,1s -26° 44′ 59″ 286,01 34,05 5,11 +1,60 +1,67 M4+III -0,032 -0,010 +0,019 +007 *
HR 4533 BD+00°2843 102634 138420 11h 43m 55,3s +00° 14′ 14″ 11h 49m 01,2s -00° 19′ 07″ 271,74 58,72 6,15 +0,52 +0,08 F7V -0,217 +0,009 +004 V? 6
HR 4534 94Bet Leo BD+15°2383 102647 99809 444 I 8314 Bet Leo 11h 43m 57,5s +15° 07′ 52″ 11h 49m 03,6s +14° 34′ 19″ 250,65 70,81 2,14 +0,09 +0,07 +0,02 A3V -0,497 -0,114 +0,082 -000 V 121 6,5 264,0 AD 4 *
HR 4535 BD+17°2402 102660 99812 11h 44m 04,8s +16° 48′ 01″ 11h 49m 14,9s +16° 14′ 34″ 246,81 71,94 6,04 +0,27 +0,14 A3m +0,054 -0,061 -023 SB1O 22 *
HR 4536 BD+35°2284 102713 62718 11h 44m 30,0s +35° 29′ 15″ 11h 49m 41,7s +34° 55′ 54″ 178,56 74,67 5,70 +0,46 +0,02 F5IV -0,115 +0,006 -007 SBO *
HR 4537 CP-63°1988 102776 251602 2944 5357 11h 44m 48,9s -63° 13′ 57″ 11h 49m 41,1s -63° 47′ 18″ 296,18 -01,73 4,32 -0,15 -0,59 -0,14 B3Vne -0,021 +0,006 +029 V 268 *
HR 4538 CP-69°1595 102839 251604 2945 11h 45m 09,3s -69° 40′ 11″ 11h 49m 56,6s -70° 13′ 33″ 297,74 -07,98 4,97 +1,40 +1,22 +0,75 G6Ib -0,009 +0,001 +0,009 +018
HR 4539 BD-15°3363 102845 156926 11h 45m 14,2s -15° 18′ 29″ 11h 50m 19,5s -15° 51′ 50″ 282,11 44,52 6,13 +0,95 K0 -0,013 +0,009 -004 V
HR 4540 5Bet Vir BD+02°2489 102870 119076 445 I W 11h 45m 29,1s +02° 19′ 42″ 11h 50m 41,7s +01° 45′ 53″ 270,50 60,75 3,61 +0,55 +0,11 +0,28 F9V +0,743 -0,271 +0,104 +005 V 3 5,0 512,3 AC 3 *
HR 4541 CP-61°2677 102878 251605 11h 45m 33,3s -62° 05′ 36″ 11h 50m 27,2s -62° 38′ 58″ 295,99 -00,60 5,70 +0,26 -0,04 A2Iab -0,012 -0,002 -010 *
HR 4542 CD-26°8807 102888 180232 11h 45m 33,9s -26° 43′ 19″ 11h 50m 37,1s -27° 16′ 40″ 286,67 33,67 6,48 +0,98 G8III -0,087 +0,010 -003
HR 4543 BD+13°2465 102910 99827 2946 8320 11h 45m 47,4s +12° 50′ 03″ 11h 50m 55,3s +12° 16′ 44″ 256,30 69,47 6,35 +0,27 +0,08 F0IVm s -0,137 +0,023 +007 60 4,9 14,9 *
HR 4544 BD-04°3152 102928 138445 1306 D 11h 45m 55,4s -04° 46′ 38″ 11h 51m 02,2s -05° 20′ 00″ 276,47 54,41 5,64 +1,06 +0,88 K0III +0,003 0,000 +012 SB *
HR 4545 BD+34°2264 102942 62731 W 11h 45m 57,7s +33° 55′ 50″ 11h 51m 09,4s +33° 22′ 30″ 183,62 75,58 6,27 +0,32 +0,11 +0,09 Am -0,021 +0,019 +002 V 2,5 46,6
HR 4546 CD-44°7614 102964 223062 446 11h 46m 08,6s -44° 37′ 01″ 11h 51m 08,7s -45° 10′ 25″ 291,92 16,40 4,46 +1,30 +1,46 +0,67 K3III -0,070 -0,010 +0,022 +002
HR 4547 BD-11°3190 102990 156940 2947 W 5365 11h 46m 17,5s -11° 37′ 58″ 11h 51m 21,9s -12° 11′ 16″ 280,66 48,07 6,35 +0,40 F1III-IV -0,238 +0,048 +009 28 7,2 30,7
HR 4548 CD-30°9506 103026 202883 2948 11h 46m 38,0s -30° 16′ 14″ 11h 51m 41,6s -30° 50′ 06″ 288,08 30,31 5,85 +0,56 +0,05 F7V -0,010 -0,295 +0,019 +033
HR 4549 CP-64°1724 103079 251617 W 11h 46m 57,6s -64° 38′ 58″ 11h 51m 51,2s -65° 12′ 22″ 296,73 -03,05 4,90 -0,11 -0,54 -0,13 B4V -0,039 -0,010 +021 V? 57 2,2 1,8 *
HR 4550 BD+38°2285 103095 62738 1307 CF UMa 11h 47m 13,0s +38° 26′ 10″ 11h 52m 58,8s +37° 43′ 07″ 168,42 73,69 6,45 +0,75 +0,17 +0,45 G8Vp +4,003 -5,813 +0,116 -098 V 5,5 1,7 *
HR 4551 CP-56°4836 103101 239443 W 11h 47m 13,3s -56° 25′ 56″ 11h 52m 10,1s -56° 59′ 16″ 294,89 4,96 5,57 +0,07 A2V -0,119 +0,033 +023 V? 5,3 54,6 AB 3
HR 4552 Bet Hya CD-33°8018 103192 202901 W Bet Hya 11h 47m 51,3s -33° 21′ 06″ 11h 52m 54,6s -33° 54′ 29″ 289,27 27,41 4,28 -0,10 -0,33 -0,08 B9IIIpSi -0,050 +0,005 D +0,010 -001 72 0,9 0,8 *
HR 4553 CD-34°7760 103266 202910 2949 11h 48m 23,7s -34° 30′ 34″ 11h 53m 26,8s -35° 04′ 00″ 289,72 26,31 6,17 +0,08 +0,09 A2V -0,079 -0,028 -009
HR 4554 64Gam UMa BD+54°1475 103287 28179 447 I 5379 11h 48m 34,3s +54° 15′ 03″ 11h 53m 49,8s +53° 41′ 41″ 140,84 61,38 2,44 0,00 +0,02 -0,03 A0Ve +0,095 +0,012 +0,028 -013 SB 168 *
HR 4555 BD+01°2624 103313 119100 11h 48m 43,1s +01° 06′ 30″ 11h 53m 50,3s +00° 33′ 07″ 273,07 60,04 6,30 +0,20 +0,16 F0V -0,039 -0,007 +010 75
HR 4556 CP-56°4861 103400 239475 11h 49m 11,8s -56° 51′ 13″ 11h 54m 11,5s -57° 24′ 36″ 295,26 4,61 6,06 +0,05 A0-1:III -0,014 +0,005 -014
HR 4557 CD-37°7536 103437 202926 W 11h 49m 24,7s -37° 11′ 38″ 11h 54m 25,8s -37° 44′ 56″ 290,66 23,76 6,46 +0,52 -0,03 F7V -0,309 +0,060 +0,052 -012 1,3 1,1 *
HR 4558 CD-25°8930 103462 180288 2950 11h 49m 37,0s -25° 09′ 34″ 11h 54m 42,5s -25° 42′ 50″ 287,21 35,42 5,30 +0,88 +0,53 G4III +0,048 +0,081 +0,032 -011 V
HR 4559 6 Vir BD+09°2560 103484 119111 2951 11h 49m 55,3s +09° 00′ 00″ 11h 55m 03,1s +08° 26′ 38″ 264,79 67,04 5,58 +0,94 +0,67 +0,46 gK0 -0,031 +0,016 -010
HR 4560 65 UMa BD+47°1913 103483 43945 8347 A DN UMa 11h 49m 53,6s +47° 01′ 59″ 11h 55m 05,7s +46° 28′ 37″ 149,12 67,68 6,54 +0,10 +0,08 A3Vn +0,001 +0,008 D +0,003 -008 SB 150 0,4 63,0 ABxD 4 *
HR 4561 65 UMa BD+47°1914 103498 43946 8347 D 11h 49m 59,3s +47° 01′ 34″ 11h 55m 11,2s +46° 28′ 11″ 149,10 67,70 7,03 +0,01 +0,02 A1pCrEuSr: -0,009 +0,006 D +0,003 -007 25 0,4 63,0 ABxD 4 *
HR 4562 BD+37°2230 103500 62754 I 11h 50m 03,9s +37° 18′ 51″ 11h 55m 14,1s +36° 45′ 23″ 170,44 74,71 6,49 +1,58 +1,83 +0,98 E M3III -0,054 -0,050 +019
HR 4563 CP-62°2408 103516 251640 11h 50m 01,4s -62° 43′ 21″ 11h 54m 59,8s -63° 16′ 44″ 296,64 -01,10 5,91 +0,19 +0,01 A3Ib -0,026 +0,011 -028
HR 4564 95 Leo BD+16°2319 103578 99869 1308 W 11h 50m 31,9s +16° 12′ 12″ 11h 55m 40,5s +15° 38′ 48″ 251,67 72,70 5,53 +0,11 +0,12 A3V +0,009 +0,002 -0,003 -021 SBO 54 90, *
HR 4565 CD-27°8384 103596 180307 I 11h 50m 34,9s -27° 55′ 11″ 11h 55m 40,1s -28° 28′ 37″ 288,34 32,81 5,93 +1,50 +1,86 K5III +0,004 -0,026 +011 V
HR 4566 66 UMa BD+57°1343 103605 28191 2953 11h 50m 45,0s +57° 09′ 18″ 11h 55m 58,4s +56° 35′ 55″ 137,73 58,91 5,84 +1,10 K1III +0,010 0,000 +013 V
HR 4567 30Eta Crt BD-16°3358 103632 156988 1309 5392 11h 50m 55,1s -16° 35′ 38″ 11h 56m 00,9s -17° 09′ 03″ 284,47 43,73 5,18 -0,02 0,00 A0V -0,051 -0,006 +0,023 +015 V? 74
HR 4568 CD-38°7410 103637 202950 11h 50m 50,1s -39° 07′ 56″ 11h 55m 54,7s -39° 41′ 21″ 291,45 21,94 6,13 +1,02 K0III +0,048 -0,008 -000
HR 4569 BD+62°1204 103736 15666 11h 51m 40,1s +62° 06′ 25″ 11h 56m 53,2s +61° 32′ 57″ 134,05 54,39 6,22 +0,96 G8III -0,031 -0,040 +017
HR 4570 CD-46°7521 103746 223127 11h 51m 41,3s -46° 30′ 59″ 11h 56m 43,9s -47° 04′ 21″ 293,35 14,78 6,26 +0,40 +0,04 +0,22 C F5V -0,126 +0,016 +008
HR 4571 CD-32°8413 103789 202971 LV Hya 11h 51m 58,8s -32° 45′ 31″ 11h 57m 03,7s -33° 18′ 55″ 290,06 28,19 6,21 -0,04 A0V -0,055 +0,003 -010
HR 4572 BD+41°2253 103799 43963 2954 11h 52m 05,9s +40° 54′ 07″ 11h 57m 14,6s +40° 20′ 37″ 159,77 72,68 6,62 +0,46 -0,02 F6V -0,160 -0,062 +026 7
HR 4573 CP-61°2829 103884 251659 5397 11h 52m 38,3s -61° 53′ 30″ 11h 57m 40,1s -62° 26′ 56″ 296,76 -00,22 5,57 -0,15 -0,66 -0,23 B3V -0,022 -0,006 +020 V 185 *
HR 4574 BD+33°2174 103928 62774 1310 8368 11h 52m 59,0s +32° 49′ 56″ 11h 58m 07,2s +32° 16′ 26″ 185,75 77,34 6,42 +0,29 A9V -0,109 -0,060 +002 V? 67 5,0 122,5 AC 4 *
HR 4575 BD+62°1206 103953 15673 11h 53m 08,0s +62° 01′ 17″ 11h 58m 20,6s +61° 27′ 53″ 133,83 54,53 6,76 K0III +0,042 0,000 -026
HR 4576 CP-55°4751 103961 239533 2956 5402 11h 53m 11,8s -55° 45′ 38″ 11h 58m 15,2s -56° 19′ 02″ 295,57 5,79 5,44 -0,08 B8III -0,021 +0,006 -005
HR 4577 CD-40°7041 103974 223139 W 11h 53m 15,5s -40° 23′ 28″ 11h 58m 20,3s -40° 56′ 50″ 292,24 20,82 6,79 +0,97 +0,70 K1III -0,057 +0,021 +007 2,6 3,1
HR 4578 CP-63°2073 104035 251664 11h 53m 44,8s -63° 46′ 58″ 11h 58m 47,7s -64° 20′ 21″ 297,27 -02,05 5,61 +0,18 -0,11 A3Ib -0,001 +0,012 +002 V
HR 4579 CD-25°8963 104039 180349 8371 11h 53m 48,2s -25° 21′ 05″ 11h 58m 54,4s -25° 54′ 32″ 288,40 35,48 6,43 +0,03 +0,04 A0-1V -0,027 -0,019 +013 0,2 0,2 *
HR 4580 BD+01°2636 104055 119147 8372 11h 53m 56,4s +01° 05′ 12″ 11h 59m 03,4s +00° 31′ 50″ 275,47 60,58 6,17 +1,26 +1,41 K2IV -0,061 +0,027 +012 V? 7,7 14,2 *
HR 4581 BD+33°2176 104075 62784 8374 11h 54m 08,9s +33° 43′ 27″ 11h 59m 17,6s +33° 10′ 03″ 181,58 77,23 5,96 +1,15 +1,11 +0,58 K1III +0,004 +0,003 -001 V? 6,0 4,5 *
HR 4582 CD-51°6236 104081 239548 2959 11h 54m 06,1s -51° 08′ 23″ 11h 59m 10,9s -51° 41′ 48″ 294,74 10,34 6,05 +1,28 K1-2III -0,012 -0,003 +010
HR 4583 Eps Cha CP-77°772 104174 256894 W 11h 54m 39,4s -77° 39′ 54″ 11h 59m 37,3s -78° 13′ 19″ 300,21 -15,62 4,91 -0,06 -0,16 -0,05 B9Vn -0,057 -0,002 D +0,012 +013 V 205 0,6 0,9 *
HR 4584 BD+34°2279 104179 62786 11h 54m 49,3s +34° 35′ 26″ 11h 59m 57,2s +34° 02′ 06″ 177,83 76,96 6,50 +0,22 +0,15 A9III -0,064 +0,042 -008 101
HR 4585 7 Vir BD+04°2556 104181 119156 2960 11h 54m 49,5s +04° 12′ 44″ 11h 59m 56,9s +03° 39′ 19″ 273,05 63,50 5,37 0,00 0,00 A1V -0,017 -0,006 +0,016 -003 V? 65
HR 4586 BD+81°389 104216 1967 3957 I 5415 11h 55m 05,5s +81° 24′ 40″ 12h 00m 18,6s +80° 51′ 11″ 125,42 36,03 6,17 +1,61 +1,90 +1,04 E M2III -0,068 -0,038 +032 V? *
HR 4587 BD-09°3413 104304 157041 11h 55m 36,5s -09° 52′ 34″ 12h 00m 44,5s -10° 26′ 46″ 283,11 50,47 5,55 +0,77 +0,44 +0,36 G8-K0IV +0,126 -0,476 +0,080 +000 V?
HR 4588 BD-21°3443 104307 180374 8389 11h 55m 35,3s -21° 16′ 50″ 12h 00m 42,5s -21° 50′ 14″ 287,61 39,52 6,28 +1,22 K0IV +0,028 +0,006 +004 V 7,1 11,7
HR 4589 8Pi Vir BD+07°2502 104321 119164 1311 S 11h 55m 44,9s +07° 10′ 19″ 12h 00m 52,4s +06° 36′ 51″ 270,30 66,23 4,66 +0,13 +0,11 +0,04 A5V +0,001 -0,030 +0,021 -010 SBO 74 2,0 0,0 *
HR 4590 BD-18°3295 104337 157042 2961 11h 55m 44,2s -19° 06′ 08″ 12h 00m 51,2s -19° 39′ 32″ 286,92 41,63 5,26 -0,20 B1,5V -0,021 +0,013 +002 SBO 119 *
HR 4591 BD-00°2520 104356 138533 11h 55m 54,5s -01° 12′ 33″ 12h 01m 01,8s -01° 46′ 05″ 278,14 58,66 6,31 +1,21 +1,06 gG8 -0,015 -0,070 +036 V?
HR 4592 CP-56°4954 104430 239589 11h 56m 23,4s -56° 56′ 47″ 12h 01m 29,0s -57° 30′ 13″ 296,24 4,72 6,16 0,00 -0,03 A0V -0,073 -0,015 -004
HR 4593 BD+36°2230 104438 62802 2963 11h 56m 32,4s +36° 36′ 04″ 12h 01m 39,5s +36° 02′ 31″ 169,73 76,17 5,59 +1,01 +0,80 +0,51 K0III -0,091 -0,081 +0,028 +030 V?
HR 4594 67 UMa BD+43°2179 104513 44002 2965 W DP UMa 11h 57m 02,2s +43° 36′ 02″ 12h 02m 06,8s +43° 02′ 44″ 151,89 71,20 5,21 +0,26 +0,07 +0,11 F0Vam -0,326 +0,070 +0,019 +006 V? 76 1,7 310,5 AB 4 *
HR 4595 CP-84°371 104555 258632 3983 W 11h 57m 19,1s -85° 04′ 30″ 12h 02m 20,1s -85° 37′ 54″ 301,93 -22,86 6,05 +1,29 +1,54 K3III -0,065 +0,001 +017 4,3 25,0
HR 4596 CP-70°1454 104570 256897 11h 57m 22,6s -70° 55′ 56″ 12h 02m 28,6s -71° 29′ 20″ 299,03 -08,99 6,42 +1,17 +1,14 K1III -0,064 +0,018 -009
HR 4597 CP-68°1604 104600 251699 2966 11h 57m 31,0s -68° 38′ 06″ 12h 02m 37,7s -69° 11′ 32″ 298,60 -06,73 5,89 -0,08 -0,28 B9V -0,039 -0,007 +008
HR 4598 BD-06°3499 104625 138551 I 11h 57m 44,5s -07° 07′ 38″ 12h 02m 51,6s -07° 41′ 01″ 282,54 53,25 6,22 +1,49 +1,83 K5 -0,036 +0,020 -008
HR 4599 The1Cru CP-62°2543 104671 251705 W 11h 57m 55,8s -62° 45′ 22″ 12h 03m 01,5s -63° 18′ 46″ 297,53 -00,95 4,33 +0,27 +0,04 +0,18 Am -0,150 +0,008 +0,021 -002 SB2O 33 9,3 4,5 *
HR 4600 CD-41°6938 104731 223193 449 11h 58m 28,7s -41° 52′ 26″ 12h 03m 39,6s -42° 26′ 03″ 293,60 19,57 5,15 +0,41 -0,03 +0,25 C F6V +0,331 -0,114 +0,039 +036 0
HR 4601 CP-73°924 104752 256898 11h 58m 35,2s -73° 39′ 26″ 12h 03m 44,3s -74° 12′ 50″ 299,64 -11,65 6,44 +1,23 +0,97 +0,60 C G6III -0,027 +0,007 +009
HR 4602 2 Com BD+22°2437 104827 82123 8406 11h 59m 09,3s +22° 00′ 58″ 12h 04m 16,6s +21° 27′ 33″ 238,22 77,86 5,87 +0,22 +0,11 +0,11 F0IV-V +0,036 -0,004 D +0,005 +006 SB 54 1,4 3,6 *
HR 4603 The2Cru CP-62°2561 104841 251717 The2 Cru 11h 59m 10,1s -62° 36′ 32″ 12h 04m 19,2s -63° 09′ 56″ 297,64 -00,78 4,72 -0,08 -0,61 -0,10 B2IV -0,020 +0,008 +016 SBO 56 *
HR 4604 CP-67°1896 104878 251720 11h 59m 29,2s -67° 46′ 19″ 12h 04m 38,7s -68° 19′ 45″ 298,62 -05,85 5,35 -0,01 -0,17 A0IV -0,054 -0,012 +0,016 +025 SB 187 *
HR 4605 Kap Cha CP-75°777 104902 256899 11h 59m 36,1s -75° 57′ 49″ 12h 04m 46,5s -76° 31′ 09″ 300,15 -13,90 5,04 +1,49 +1,78 +0,76 K4III -0,082 +0,048 +0,003 -002
HR 4606 BD+86°176 104904 1975 1642 11h 59m 42,8s +86° 08′ 29″ 12h 04m 28,1s +85° 35′ 14″ 123,98 31,45 6,27 +0,59 F6V -0,056 +0,092 +008 V?
HR 4607 CP-60°3697 104933 251723 11h 59m 47,7s -60° 24′ 41″ 12h 04m 57,1s -60° 58′ 09″ 297,32 1,40 5,96 +1,67 +2,04 +0,92 E M2III -0,038 -0,032 -000
HR 4608 9Omi Vir BD+09°2583 104979 119213 450 I 12h 00m 06,9s +09° 17′ 18″ 12h 05m 12,5s +08° 43′ 59″ 270,07 68,60 4,12 +0,98 +0,63 +0,49 G8IIIaCN-1Ba1CH1 -0,220 +0,046 +0,039 -030 V? < 19 : *
HR 4609 BD+77°461 104985 7500 451 12h 00m 10,3s +77° 27′ 54″ 12h 05m 15,1s +76° 54′ 21″ 126,32 39,92 5,80 +1,01 +0,85 G9III +0,147 -0,091 +0,014 -020 V
HR 4610 BD+63°999 105043 15710 8417 5452 12h 00m 36,7s +63° 29′ 30″ 12h 05m 39,7s +62° 55′ 59″ 131,64 53,41 6,13 +1,17 +1,15 K2III -0,050 -0,075 -026 V? 5,4 2,3 *
HR 4611 CP-64°1791 105071 251734 12h 00m 42,2s -64° 59′ 24″ 12h 05m 53,2s -65° 32′ 50″ 298,24 -03,09 6,33 +0,22 -0,47 B6Iab-Ib -0,031 -0,012 -013 V
HR 4612 CD-35°7694 105078 203119 1312 W 5456 12h 00m 48,1s -35° 08′ 14″ 12h 05m 56,7s -35° 41′ 38″ 292,64 26,27 6,23 -0,08 B8V -0,031 -0,002 -018 V 7,7 25,4
HR 4613 BD-02°3460 105089 138585 2967 12h 00m 52,5s -02° 34′ 27″ 12h 05m 59,8s -03° 07′ 54″ 281,26 57,82 6,37 +1,00 +0,79 gG8 -0,028 -0,019 +017 V?
HR 4614 CP-67°1903 105138 251737 12h 01m 07,2s -68° 05′ 40″ 12h 06m 19,8s -68° 39′ 03″ 298,83 -06,14 6,23 +1,24 +1,04 G3Ib -0,014 +0,020 +006
HR 4615 CP-65°1788 105151 251738 W 12h 01m 11,7s -65° 09′ 08″ 12h 06m 23,1s -65° 42′ 33″ 298,32 -03,24 6,06 +0,65 +0,40 G8-K0III+A3-5V -0,049 +0,002 -004 0,0 0,1 AB 3 *
HR 4616 Eta Cru CP-63°2145 105211 251742 2969 W 12h 01m 39,8s -64° 03′ 21″ 12h 06m 52,9s -64° 36′ 49″ 298,18 -02,15 4,15 +0,34 +0,03 +0,16 F2III +0,033 -0,037 +0,053 +009 SB 65 7,5 44,0
HR 4617 CP-74°880 105340 256905 2971 12h 02m 33,6s -74° 48′ 39″ 12h 07m 49,8s -75° 22′ 01″ 300,13 -12,73 5,18 +1,30 +1,37 +0,60 C K2II-III -0,098 +0,019 +0,020 -045
HR 4618 CD-49°6813 105382 239687 W B 12h 02m 54,3s -50° 06′ 15″ 12h 08m 05,2s -50° 39′ 41″ 295,94 11,62 4,47 -0,15 -0,67 -0,18 B6IIIe v -0,035 -0,010 +017 127 1,9 268,6 AB 3 *
HR 4619 CD-50°6688 105383 239686 W C 12h 02m 53,9s -50° 12′ 23″ 12h 08m 04,8s -50° 45′ 48″ 295,96 11,52 6,37 -0,05 B9V -0,037 +0,002 +016 V? 1,9 268,6 AB 3 *
HR 4620 CD-47°7396 105416 223235 12h 03m 03,8s -48° 08′ 08″ 12h 08m 14,7s -48° 41′ 34″ 295,62 13,57 5,34 -0,01 -0,04 0,00 C B9V -0,025 -0,017 +003 V *
HR 4621 Del Cen CD-50°6697 105435 239689 452 W A Del Cen 12h 03m 10,4s -50° 09′ 56″ 12h 08m 21,5s -50° 43′ 21″ 296,00 11,57 2,60 -0,12 -0,90 -0,12 B2IVne v -0,034 -0,008 +0,026 +011 V 181 1,9 268,6 AB 3 *
HR 4622 CP-60°3777 105437 251757 12h 03m 11,4s -60° 17′ 26″ 12h 08m 24,6s -60° 50′ 50″ 297,71 1,59 6,22 +1,74 +1,88 K3-4II -0,013 +0,003 +010
HR 4623 1Alp Crv CD-24°10174 105452 180505 12h 03m 15,2s -24° 10′ 16″ 12h 08m 24,8s -24° 43′ 44″ 290,66 37,12 4,02 +0,32 -0,02 +0,18 F2III-IV +0,086 -0,040 +0,070 +004 V 16 *
HR 4624 CD-43°7502 105509 223241 V788 Cen 12h 03m 43,3s -43° 46′ 05″ 12h 08m 53,8s -44° 19′ 34″ 294,96 17,89 5,75 +0,24 +0,16 +0,11 C A2mA5-F2 v -0,046 -0,049 -009 SB2 *
HR 4625 CD-40°7128 105521 223242 V817 Cen 12h 03m 44,1s -40° 40′ 29″ 12h 08m 54,5s -41° 13′ 53″ 294,39 20,93 5,48 -0,07 -0,62 -0,08 B3IV e -0,024 -0,006 +000 V? 204 *
HR 4626 10 Vir BD+02°2517 105639 119245 2972 W 12h 04m 33,8s +02° 27′ 34″ 12h 09m 41,3s +01° 53′ 52″ 279,54 62,86 5,95 +1,12 +1,14 K3III +0,043 -0,178 +0,009 +003 7,3 39,5 *
HR 4627 BD+75°469 105678 7512 12h 04m 55,9s +75° 13′ 04″ 12h 09m 47,3s +74° 39′ 41″ 126,63 42,17 6,35 +0,50 F6IV +0,001 +0,006 -019 34
HR 4628 CD-34°7956 105686 203183 W 12h 04m 52,5s -34° 08′ 53″ 12h 10m 02,5s -34° 42′ 18″ 293,36 27,40 6,17 +0,03 -0,02 A0V -0,052 -0,018 D +0,006 -010 1,8 3,4
HR 4629 11 Vir BD+06°2559 105702 119249 2973 12h 04m 57,6s +06° 21′ 47″ 12h 10m 03,4s +05° 48′ 25″ 276,30 66,52 5,72 +0,35 +0,17 +0,15 F2-6IIIm vs -0,158 +0,016 +0,019 -009 V? *
HR 4630 2Eps Crv BD-21°3487 105707 180531 453 I 5483 12h 04m 58,8s -22° 03′ 49″ 12h 10m 07,5s -22° 37′ 11″ 290,59 39,26 3,00 +1,33 +1,47 +0,64 K2,5IIIaBa0,2: -0,071 +0,014 +0,027 +005 *
HR 4631 CD-37°7714 105776 203195 2974 12h 05m 22,4s -37° 18′ 46″ 12h 10m 33,8s -37° 52′ 13″ 294,09 24,30 6,06 +0,20 A5V +0,047 -0,035 -007
HR 4632 3 Com BD+17°2446 105778 99973 1313 12h 05m 25,8s +17° 21′ 57″ 12h 10m 31,6s +16° 48′ 33″ 258,30 76,00 6,39 +0,06 +0,10 A4V -0,017 +0,001 -012 V
HR 4633 BD+28°2084 105805 82166 5485 12h 05m 41,3s +27° 50′ 17″ 12h 10m 46,1s +27° 16′ 53″ 209,63 80,96 6,01 +0,11 +0,09 A4Vn -0,009 -0,014 -009 SB2 172 *
HR 4634 CP-60°3812 105841 251778 12h 05m 50,4s -60° 43′ 14″ 12h 11m 04,9s -61° 16′ 39″ 298,10 1,22 6,08 +0,39 +0,09 F2-3IV -0,134 -0,018 -003
HR 4635 3 Crv BD-22°3305 105850 180546 12h 05m 54,8s -23° 02′ 44″ 12h 11m 03,9s -23° 36′ 09″ 291,12 38,34 5,46 +0,06 A2V -0,063 -0,016 +0,023 +011 124
HR 4636 CD-44°7845 105852 223266 W 12h 05m 50,8s -44° 51′ 59″ 12h 11m 02,9s -45° 25′ 22″ 295,54 16,87 6,61 +1,08 +0,79 +0,51 C K0III -0,018 +0,009 +006 V 3,8 2,3
HR 4637 CD-50°6752 105920 239735 12h 06m 19,7s -50° 48′ 04″ 12h 11m 31,4s -51° 21′ 34″ 296,61 11,02 6,23 +0,82 +0,49 G6III+G: -0,208 -0,067 +026
HR 4638 Rho Cen CD-51°6455 105937 239737 12h 06m 25,4s -51° 48′ 42″ 12h 11m 39,1s -52° 22′ 07″ 296,78 10,03 3,96 -0,15 -0,62 -0,17 B3V -0,035 -0,016 +0,032 +015 V 140 *
HR 4639 BD+82°356 105943 1991 W 12h 06m 30,2s +82° 15′ 58″ 12h 11m 00,0s +81° 42′ 36″ 124,71 35,28 6,00 +1,62 gK5 -0,029 +0,007 -027 V? 2,0 66,7
HR 4640 4 Com BD+26°2316 105981 82178 2976 I 12h 06m 46,7s +26° 25′ 39″ 12h 11m 51,2s +25° 52′ 13″ 218,78 81,06 5,66 +1,41 +1,61 K4III -0,038 -0,031 +022 SBO *
HR 4641 68 UMa BD+57°1359 106002 28291 I 12h 06m 45,8s +57° 36′ 40″ 12h 11m 44,9s +57° 03′ 16″ 133,49 59,25 6,43 R gK5 +0,007 -0,013 +035
HR 4642 BD+29°2265 106022 82181 12h 06m 56,1s +29° 05′ 40″ 12h 12m 01,2s +28° 32′ 10″ 201,47 81,17 6,49 +0,36 +0,01 F5V +0,097 -0,071 -015 V? *
HR 4643 5 Com BD+21°2398 106057 82182 2977 12h 07m 04,1s +21° 05′ 56″ 12h 12m 09,3s +20° 32′ 31″ 247,11 78,87 5,57 +0,95 K0II-III -0,020 -0,019 -025 V
HR 4644 CP-62°2624 106068 251790 12h 07m 03,7s -62° 23′ 40″ 12h 12m 22,0s -62° 57′ 03″ 298,51 -00,42 5,92 +0,29 -0,33 B8Ia-Iab -0,007 +0,002 -002 *
HR 4645 CP-69°1646 106111 251791 S Mus 12h 07m 23,8s -69° 35′ 43″ 12h 12m 46,8s -70° 09′ 07″ 299,64 -07,53 6,17 +0,84 +0,57 F6Ib v -0,022 -0,009 +011 SB *
HR 4646 BD+78°412 106112 7522 454 12h 07m 31,0s +78° 10′ 19″ 12h 12m 11,9s +77° 36′ 59″ 125,64 39,31 5,14 +0,33 +0,10 A5m +0,010 +0,022 +0,031 -000 SB1O 79 *
HR 4647 CD-33°8252 106198 203245 5503 12h 08m 01,7s -33° 34′ 09″ 12h 13m 13,0s -34° 07′ 32″ 293,97 28,08 6,5 +1,66 +1,46 M4III -0,030 -0,006 +003 V *
HR 4648 CD-38°7581 106231 203250 12h 08m 12,9s -38° 22′ 22″ 12h 13m 25,3s -38° 55′ 45″ 294,89 23,35 5,76 -0,13 B4IV -0,003 -0,006 -043 V? *
HR 4649 CP-77°804 106248 256915 12h 08m 18,1s -78° 01′ 02″ 12h 13m 55,7s -78° 34′ 25″ 301,01 -15,84 6,35 +1,24 +1,41 K2-3IIICNII -0,033 -0,003 +035
HR 4650 12 Vir BD+11°2440 106251 99997 2978 12h 08m 20,3s +10° 49′ 08″ 12h 13m 25,9s +10° 15′ 44″ 273,17 70,90 5,85 +0,27 +0,11 +0,11 A2m -0,091 -0,010 +002 35
HR 4651 CD-33°8257 106257 203252 W 12h 08m 25,1s -33° 14′ 11″ 12h 13m 36,7s -33° 47′ 34″ 294,00 28,42 6,33 +0,08 A0V -0,006 -0,011 -011 V? 1,8 1,6 *
HR 4652 CD-45°7630 106321 223297 W 12h 08m 48,9s -45° 10′ 04″ 12h 14m 02,6s -45° 43′ 26″ 296,13 16,65 5,31 +1,43 +1,59 +0,70 C K3III -0,042 +0,007 +0,007 +007 SB 1,3 2,8 *
HR 4653 CP-63°2203 106343 251803 12h 08m 55,7s -63° 51′ 08″ 12h 14m 16,8s -64° 24′ 31″ 298,93 -01,83 6,22 +0,12 -0,82 B1,5Ia -0,013 +0,004 -007 100
HR 4654 BD+54°1504 106478 28309 1314 12h 09m 46,0s +53° 59′ 28″ 12h 14m 43,4s +53° 26′ 05″ 134,94 62,83 6,16 +1,04 gK0 -0,019 -0,015 +000 *
HR 4655 BD-20°3606 106485 180602 12h 09m 49,5s -20° 17′ 18″ 12h 14m 59,6s -20° 50′ 39″ 291,58 41,22 5,83 +1,05 gG7 +0,001 +0,004 +016 V
HR 4656 Del Cru CP-58°4189 106490 239791 455 Del Cru 12h 09m 49,9s -58° 11′ 33″ 12h 15m 08,7s -58° 44′ 56″ 298,23 3,79 2,80 -0,23 -0,91 -0,24 B2IV -0,041 -0,009 +0,003 +022 V? 194 *
HR 4657 BD-09°3468 106516 157168 W 12h 10m 01,7s -09° 43′ 42″ 12h 15m 10,6s -10° 18′ 45″ 288,49 51,55 6,11 +0,46 -0,13 +0,16 E F5V +0,034 -1,017 +0,034 +008 V 8 6,8 73,3 *
HR 4658 CD-41°7056 106572 223309 12h 10m 19,4s -41° 21′ 08″ 12h 15m 30,5s -41° 54′ 47″ 295,81 20,46 6,26 +1,01 +0,76 K0III -0,331 -0,175 +0,025 +025
HR 4659 BD+71°610 106574 7532 2980 I 12h 10m 22,6s +70° 45′ 24″ 12h 15m 08,5s +70° 12′ 00″ 127,39 46,61 5,71 +1,19 gK2 -0,023 -0,026 +0,013 -014 V?
HR 4660 69Del UMa BD+57°1363 106591 28315 456 W 5513 12h 10m 28,7s +57° 35′ 18″ 12h 15m 25,6s +57° 01′ 57″ 132,57 59,42 3,31 +0,08 +0,07 0,00 A3V +0,104 +0,009 +0,061 -013 V 177 6,6 189,6 AB 3 *
HR 4661 BD-22°3322 106612 180619 8481 12h 10m 36,0s -22° 47′ 49″ 12h 15m 47,0s -23° 21′ 13″ 292,42 38,79 6,54 +0,45 F3V +0,039 -0,030 D +0,016 +018 V 1,2 1,6 *
HR 4662 4Gam Crv BD-16°3424 106625 157176 457 I 5515 12h 10m 39,7s -16° 59′ 12″ 12h 15m 48,4s -17° 32′ 31″ 290,99 44,50 2,59 -0,11 -0,34 -0,09 B8IIIpHgMn -0,161 +0,023 -004 SB 41 *
HR 4663 6 Com BD+15°2436 106661 100012 2981 12h 10m 55,5s +15° 27′ 21″ 12h 16m 00,2s +14° 53′ 56″ 267,16 75,25 5,10 +0,06 +0,08 A3V -0,080 -0,034 +0,026 +010 SB 170
HR 4664 CP-71°1323 106676 256919 12h 10m 52,3s -72° 03′ 29″ 12h 16m 23,5s -72° 36′ 53″ 300,28 -09,92 6,22 -0,01 -0,06 A0V -0,053 -0,026 +028
HR 4665 BD+73°549 106677 7533 DK Dra 12h 10m 59,5s +73° 06′ 28″ 12h 15m 41,4s +72° 33′ 03″ 126,66 44,32 6,29 +1,14 K0IIIe+K0IIIe -0,014 -0,035 -048 SB2O *
HR 4666 2 CVn BD+41°2284 106690 44097 458 I 8489 12h 11m 06,9s +41° 13′ 01″ 12h 16m 07,6s +40° 39′ 37″ 148,99 74,63 5,66 +1,55 +1,96 M1III+F7V +0,017 -0,032 D +0,004 -016 SB 3,1 11,4 *
HR 4667 7 Com BD+24°2443 106714 82211 2982 I 12h 11m 17,0s +24° 30′ 05″ 12h 16m 20,5s +23° 56′ 43″ 232,90 81,47 4,95 +0,97 +0,68 +0,48 G8IIIFe-0,5 -0,027 -0,007 +0,006 -028 < 17 *
HR 4668 BD+33°2213 106760 62928 2983 I S Var? 12h 11m 28,5s +33° 37′ 13″ 12h 16m 30,1s +33° 03′ 41″ 172,65 80,40 5,00 +1,14 +1,07 +0,58 K0,5IIIb -0,053 -0,111 +0,022 -042 SB1O < 17 *
HR 4669 CP-64°1844 106797 251826 12h 11m 41,2s -65° 08′ 12″ 12h 17m 06,0s -65° 41′ 34″ 299,41 -03,06 6,06 +0,03 -0,05 A0V -0,057 -0,001 +021 V
HR 4670 BD-15°3442 106819 157184 5527 12h 11m 53,8s -16° 08′ 17″ 12h 17m 03,3s -16° 41′ 37″ 291,17 45,39 6,05 +0,10 +0,12 A2IV -0,048 +0,003 -012
HR 4671 Eps Mus CP-67°1931 106849 251830 I : Eps Mus 12h 12m 09,9s -67° 24′ 15″ 12h 17m 34,1s -67° 57′ 39″ 299,75 -05,30 4,11 +1,58 +1,55 +1,69 M5III -0,244 -0,025 +0,046 +007 SB *
HR 4672 BD+54°1510 106884 28327 I 12h 12m 33,6s +53° 44′ 53″ 12h 17m 29,5s +53° 11′ 28″ 134,24 63,19 5,81 +1,30 +1,52 K6III +0,034 -0,046 -041
HR 4673 BD+29°2275 106887 82219 8501 12h 12m 28,3s +29° 29′ 30″ 12h 17m 30,5s +28° 56′ 14″ 197,38 82,30 5,70 +0,16 +0,12 +0,05 A4m: -0,042 +0,037 -007 V 75 4,9 8,6 *
HR 4674 Bet Cha CP-78°741 106911 256924 459 5532 12h 12m 28,6s -78° 45′ 25″ 12h 18m 20,7s -79° 18′ 44″ 301,34 -16,54 4,26 -0,12 -0,51 -0,10 B5Vn -0,048 +0,017 +023 255 *
HR 4675 CD-35°7842 106922 203319 W 12h 12m 33,8s -35° 32′ 17″ 12h 17m 47,3s -36° 05′ 38″ 295,36 26,28 6,15 +0,01 A0V -0,037 -0,006 D +0,004 -014 0,3 0,5
HR 4676 BD+15°2442 106926 100023 12h 12m 39,1s +15° 42′ 05″ 12h 17m 44,3s +15° 08′ 39″ 268,05 75,68 6,34 +1,37 K4III +0,044 -0,063 -042 SB
HR 4677 BD-03°3262 106975 138703 8505 B 12h 13m 01,3s -03° 23′ 57″ 12h 18m 09,1s -03° 57′ 16″ 287,17 57,89 6,99 +0,36 +0,03 F3V -0,017 +0,016 D +0,016 +001 0,4 20,1 *
HR 4678 BD-03°3263 106976 138704 8505 A 12h 13m 01,7s -03° 23′ 38″ 12h 18m 09,6s -03° 56′ 55″ 287,17 57,90 6,54 +0,33 +0,01 F2V -0,013 +0,024 D +0,016 -001 0,4 20,1 *
HR 4679 Zet Cru CP-63°2235 106983 251841 W 12h 13m 00,9s -63° 26′ 50″ 12h 18m 26,1s -64° 00′ 11″ 299,33 -01,36 4,04 -0,17 -0,69 -0,19 B2,5V -0,050 -0,010 +016 113 9,0 33,8 *
HR 4680 BD+31°2350 107054 62943 2984 12h 13m 29,1s +30° 48′ 28″ 12h 18m 31,6s +30° 14′ 57″ 187,60 82,14 6,23 +0,30 +0,02 A9,5III +0,077 -0,116 -018 V 140
HR 4681 13 Vir BD+00°2920 107070 138710 12h 13m 32,6s -00° 13′ 53″ 12h 18m 40,3s -00° 47′ 14″ 285,85 60,99 5,90 +0,17 +0,13 A5Vn +0,029 -0,016 -014 V 195
HR 4682 CP-54°5113 107079 239838 2985 W 5544 12h 13m 39,7s -54° 35′ 14″ 12h 18m 59,7s -55° 08′ 35″ 298,27 7,43 5,00 +1,59 +1,95 +1,06 M1III -0,076 -0,014 +0,010 -007 SB 7,0 35,7 *
HR 4683 BD+87°107 107113 2012 12h 13m 55,8s +86° 59′ 30″ 12h 16m 51,4s +86° 26′ 10″ 123,56 30,65 6,33 +0,43 -0,08 F4V +0,210 -0,003 +0,037 -006
HR 4684 BD+26°2326 107131 82237 FM Com 12h 13m 59,5s +26° 33′ 50″ 12h 19m 02,1s +26° 00′ 28″ 219,89 82,67 6,48 +0,18 +0,09 +0,07 A5-7mIV-V -0,004 -0,022 +001 SB 175 *
HR 4685 8 Com BD+23°2448 107168 82239 12h 14m 16,1s +23° 35′ 25″ 12h 19m 19,1s +23° 02′ 05″ 240,56 81,66 6,27 +0,17 +0,15 +0,02 A5III vs -0,022 -0,012 +001 V? 12 *
HR 4686 BD+88°71 107192 2010 3958 12h 14m 23,5s +88° 15′ 15″ 12h 15m 20,3s +87° 42′ 00″ 123,35 29,40 6,28 +0,35 -0,01 F2V -0,028 +0,054 -004 V 67
HR 4687 BD+75°470 107193 7540 2986 12h 14m 20,8s +75° 42′ 56″ 12h 18m 49,9s +75° 09′ 38″ 125,72 41,79 5,38 -0,02 -0,05 A1V -0,040 +0,002 +0,018 -003 V 217
HR 4688 9 Com BD+28°2106 107213 82244 12h 14m 29,0s +28° 42′ 56″ 12h 19m 29,6s +28° 09′ 25″ 202,80 82,85 6,33 +0,50 +0,08 F8V s -0,197 -0,129 +0,025 -008 V 8 *
HR 4689 15Eta Vir BD+00°2926 107259 138721 460 D 5555 12h 14m 47,3s -00° 06′ 40″ 12h 19m 54,4s -00° 40′ 01″ 286,40 61,19 3,89 +0,02 +0,06 0,00 A2IV -0,063 -0,018 +0,016 +002 SB2O 34 0,5 0,0 3 *
HR 4690 3 CVn BD+49°2130 107274 44127 1316 I 12h 14m 53,2s +49° 32′ 21″ 12h 19m 48,7s +48° 59′ 03″ 136,46 67,31 5,29 +1,66 +1,97 +1,06 M0III -0,012 +0,007 +008 V
HR 4691 BD-21°3511 107295 180695 8515 12h 15m 00,0s -21° 37′ 11″ 12h 20m 10,7s -22° 10′ 32″ 293,46 40,12 5,97 +0,82 G3IV -0,109 -0,025 D +0,008 -001 V? 1,8 0,3
HR 4692 CP-65°1842 107301 251854 12h 14m 58,8s -65° 17′ 14″ 12h 20m 28,0s -65° 50′ 34″ 299,77 -03,16 6,21 -0,04 -0,15 B9V -0,056 -0,015 -008
HR 4693 BD+27°2114 107325 82250 5559 12h 15m 18,0s +27° 10′ 40″ 12h 20m 19,7s +26° 37′ 10″ 215,35 83,05 5,54 +1,09 +1,07 +0,54 K2III-IV -0,065 -0,107 -013 SBO *
HR 4694 BD+26°2329 107326 82249 5557 12h 15m 16,5s +26° 33′ 23″ 12h 20m 17,7s +26° 00′ 07″ 220,37 82,95 6,15 +0,30 +0,08 +0,14 F0IV -0,145 +0,019 +0,060 +008 V 109 *
HR 4695 16 Vir BD+04°2604 107328 119341 1317 I W 12h 15m 16,2s +03° 52′ 10″ 12h 20m 21,0s +03° 18′ 45″ 284,27 65,05 4,96 +1,16 +1,15 +0,61 K0-IIIbFe-1 -0,292 -0,065 -0,002 +036 V? < 19 : 0,0 0,6 3 *
HR 4696 5Zet Crv BD-21°3514 107348 180700 8517 12h 15m 22,8s -21° 39′ 36″ 12h 20m 33,7s -22° 12′ 57″ 293,58 40,09 5,21 -0,10 -0,38 -0,13 B8Vne -0,095 -0,028 -006 SB 8,4 11,2 *
HR 4697 11 Com BD+18°2592 107383 100053 2987 I 8521 12h 15m 39,9s +18° 20′ 44″ 12h 20m 43,0s +17° 47′ 34″ 264,15 78,28 4,74 +1,01 +0,79 +0,52 G8+III -0,111 +0,092 +042 V < 19 : 8,0 9,1 *
HR 4698 BD+27°2115 107398 82254 8519 A 12h 15m 39,4s +27° 36′ 46″ 12h 20m 41,3s +27° 03′ 17″ 211,78 83,16 7,13 +0,36 -0,01 F3V+F3V -0,001 -0,114 D +0,008 -015 0,1 8,5 *
HR 4699 BD-12°3614 107418 157226 2988 I W 5564 12h 15m 45,8s -13° 00′ 39″ 12h 20m 55,7s -13° 33′ 56″ 291,67 48,64 5,14 +1,05 +0,89 +0,52 K1III -0,006 +0,014 +0,020 +013 V? < 19 : 8,1 48,6
HR 4700 Eps Cru CP-59°4188 107446 251862 2989 5568 12h 15m 57,6s -59° 50′ 55″ 12h 21m 21,6s -60° 24′ 04″ 299,23 2,25 3,59 +1,42 +1,63 +0,74 K3-4III -0,175 +0,087 +0,026 -005 *
HR 4701 70 UMa BD+58°1371 107465 28346 I 12h 16m 00,2s +58° 25′ 16″ 12h 20m 50,8s +57° 51′ 50″ 130,79 58,79 5,55 +1,43 +1,71 K5III +0,041 -0,073 -043 V
HR 4702 CP-55°5019 107543 239880 12h 16m 33,5s -55° 49′ 10″ 12h 21m 57,5s -56° 22′ 29″ 298,83 6,26 5,92 +1,57 +1,64 K4III+F: -0,008 -0,012 -001
HR 4703 Zet2Mus CP-66°1747 107566 251866 2990 W 12h 16m 33,6s -66° 58′ 01″ 12h 22m 07,3s -67° 31′ 19″ 300,13 -04,81 5,15 +0,19 +0,17 A5V -0,031 -0,003 +0,007 -017 V? 86 5,4 32,4
HR 4704 Zet1Mus CP-67°1939 107567 251868 12h 16m 36,7s -67° 45′ 04″ 12h 22m 11,9s -68° 18′ 27″ 300,22 -05,59 5,74 +1,04 +0,82 K0III -0,016 -0,057 +020 V
HR 4705 BD+25°2498 107655 82271 12h 17m 09,2s +25° 19′ 43″ 12h 22m 10,8s +24° 46′ 26″ 231,00 83,02 6,19 -0,01 -0,04 -0,02 A0V -0,062 -0,008 -004 53 *
HR 4706 CP-56°5202 107696 239901 Var? 12h 17m 24,2s -57° 07′ 16″ 12h 22m 49,3s -57° 40′ 34″ 299,10 4,98 5,39 -0,10 -0,41 B9V -0,046 -0,013 -005 V *
HR 4707 12 Com BD+26°2337 107700 82273 1318 8530 5581 12h 17m 28,7s +26° 24′ 04″ 12h 22m 30,3s +25° 50′ 46″ 222,50 83,40 4,81 +0,49 +0,26 +0,33 G0III-IV+A3V -0,011 -0,009 +0,014 +001 SB2O 35 3,7 65,3 AC 3 *
HR 4708 17 Vir BD+06°2599 107705 119360 8531 5579 12h 17m 26,9s +05° 51′ 42″ 12h 22m 32,0s +05° 18′ 20″ 284,15 67,12 6,40 +0,60 +0,08 +0,28 F8V -0,166 -0,053 +0,027 +005 10 3,0 20,6 *
HR 4709 CP-85°343 107739 258644 12h 17m 37,1s -85° 35′ 46″ 12h 25m 37,5s -86° 09′ 02″ 302,46 -23,30 6,33 +1,08 +0,89 K0III -0,017 -0,001 +025
HR 4710 CP-66°1752 107773 251877 12h 17m 50,9s -67° 05′ 03″ 12h 23m 13,8s -67° 37′ 54″ 300,26 -04,91 6,36 +0,89 +0,53 G8-K0IV -0,759 +0,254 +0,013 +031
HR 4711 6 Crv CD-24°10314 107815 180747 12h 18m 08,8s -24° 17′ 08″ 12h 23m 21,6s -24° 50′ 26″ 294,89 37,59 5,68 +1,16 gK1 -0,019 -0,010 -002
HR 4712 CD-34°8117 107832 203420 2992 12h 18m 19,7s -34° 51′ 29″ 12h 23m 35,4s -35° 24′ 46″ 296,56 27,11 5,32 -0,08 B9III -0,036 -0,003 -010 45 *
HR 4713 CD-38°7700 107833 203421 12h 18m 19,6s -38° 44′ 53″ 12h 23m 36,9s -39° 18′ 11″ 297,08 23,25 6,40 +0,29 F2V -0,009 -0,016 -013
HR 4714 CD-38°7701 107860 203424 12h 18m 28,0s -38° 21′ 23″ 12h 23m 44,9s -38° 54′ 40″ 297,06 23,64 5,79 -0,08 B9V -0,036 0,000 -008
HR 4715 4 CVn BD+43°2218 107904 44155 2993 AI CVn 12h 18m 51,9s +43° 05′ 48″ 12h 23m 47,0s +42° 32′ 34″ 141,22 73,59 6,06 +0,33 +0,18 F3III-IV -0,078 +0,015 -000 SB 73 *
HR 4716 5 CVn BD+52°1626 107950 28366 2994 I Var 12h 19m 10,0s +52° 06′ 58″ 12h 24m 01,5s +51° 33′ 44″ 133,05 65,02 4,80 +0,87 +0,62 +0,44 G6IIIBa0,2 +0,014 +0,013 +0,038 -012 SB < 17 *
HR 4717 13 Com BD+26°2344 107966 82291 GN Com 12h 19m 17,5s +26° 39′ 11″ 12h 24m 18,5s +26° 05′ 55″ 221,04 83,85 5,18 +0,08 +0,11 +0,02 A3V -0,016 -0,011 +0,009 +001 V 54 *
HR 4718 CD-40°7281 107998 223417 W 12h 19m 26,7s -40° 49′ 41″ 12h 24m 44,7s -41° 23′ 03″ 297,57 21,21 6,25 +1,18 +1,06 K2-3III -0,064 -0,071 +001 2,4 10,0 *
HR 4719 BD+26°2345 108007 82293 8539 12h 19m 25,6s +26° 08′ 13″ 12h 24m 26,7s +25° 34′ 58″ 225,75 83,76 6,42 +0,27 +0,08 +0,10 A7V+F4V -0,014 -0,004 D +0,011 -006 V 148 1,0 1,4 AB 3 *
HR 4720 CP-65°1862 108054 251893 12h 19m 42,5s -65° 12′ 46″ 12h 25m 17,3s -65° 46′ 14″ 300,25 -03,03 6,30 +0,96 +0,74 G8-K0IV -0,080 -0,121 +025
HR 4721 CD-41°7163 108063 223426 2995 12h 19m 50,4s -41° 57′ 34″ 12h 25m 08,5s -42° 30′ 52″ 297,78 20,09 6,11 +0,65 G5III+F-G -0,130 -0,022 +034
HR 4722 BD-10°3467 108107 157272 12h 20m 02,1s -11° 03′ 20″ 12h 25m 11,7s -11° 36′ 37″ 292,75 50,74 5,95 +0,03 A1V -0,065 -0,023 -003 V? 160
HR 4723 CD-27°8670 108110 180786 1319 12h 20m 04,1s -27° 11′ 42″ 12h 25m 18,4s -27° 44′ 57″ 295,89 34,77 6,09 +1,27 K1III +0,005 -0,001 +010 V?
HR 4724 CD-34°8146 108114 203450 5610 12h 20m 05,4s -34° 37′ 56″ 12h 25m 21,8s -35° 11′ 11″ 296,93 27,38 5,73 -0,06 B9III v -0,034 -0,006 -011 *
HR 4725 BD+24°2455 108123 82297 12h 20m 13,3s +24° 28′ 53″ 12h 25m 15,1s +23° 55′ 34″ 239,94 83,28 6,03 +1,10 +1,00 +0,56 K0III +0,058 -0,038 +0,007 -005 V? *
HR 4726 71 UMa BD+57°1373 108135 28375 I 12h 20m 16,4s +57° 19′ 56″ 12h 25m 03,2s +56° 46′ 39″ 130,16 59,98 5,81 +1,62 +1,83 +1,00 E M3IIIb -0,014 -0,018 -017 V?
HR 4727 BD+64°896 108150 15801 2996 W 12h 20m 26,5s +64° 21′ 24″ 12h 25m 06,4s +63° 48′ 10″ 127,76 53,08 6,32 +0,91 G8III -0,015 +0,002 -004 3,7 52,3
HR 4728 6 CVn BD+39°2521 108225 63000 461 I 12h 20m 55,4s +39° 34′ 24″ 12h 25m 50,9s +39° 01′ 07″ 145,50 76,97 5,02 +0,96 +0,73 +0,46 G9III -0,078 -0,032 +0,030 -004 V? < 19 :
HR 4729 CP-62°2742 108250 251903 W C 12h 20m 57,1s -62° 34′ 04″ 12h 26m 30,9s -63° 07′ 21″ 300,12 -00,39 4,86 -0,12 -0,59 B4IV -0,040 -0,025 +027 SBO 137 0,4 4,4 AB 3 *
HR 4730 Alp1Cru CP-62°2745 108248 251904 462 W A 12h 21m 02,0s -62° 32′ 41″ 12h 26m 35,9s -63° 05′ 57″ 300,13 -00,36 1,33 -0,24 -1,03 B0,5IV -0,036 -0,012 D +0,008 -011 SBO 117 0,4 4,4 AB 3 *
HR 4731 Alp2Cru CP-62°2745 108249 W B 12h 21m 02,5s -62° 32′ 43″ 12h 26m 36,5s -63° 05′ 58″ 300,13 -00,36 1,73 -0,26 -0,95 B1V -0,034 -0,007 D +0,008 -001 197 0,4 4,4 AB 3 *
HR 4732 CD-50°6975 108257 239948 W 12h 21m 07,5s -50° 53′ 47″ 12h 26m 31,6s -51° 27′ 03″ 298,98 11,23 4,82 -0,14 -0,64 -0,16 B3Vn -0,044 -0,017 +005 V 312 8,8 21,7 *
HR 4733 14 Com BD+28°2115 108283 82310 2997 I 12h 21m 24,0s +27° 49′ 20″ 12h 26m 24,1s +27° 16′ 06″ 210,06 84,43 4,95 +0,27 +0,18 +0,15 F0p -0,013 -0,008 +0,014 -004 SB 227 *
HR 4734 CD-48°7426 108309 223443 12h 21m 31,2s -48° 21′ 26″ 12h 26m 48,2s -48° 54′ 48″ 298,78 13,76 6,26 +0,68 +0,22 G3-5V -0,633 -0,082 +0,040 +030 *
HR 4735 CD-32°8713 108323 203477 463 12h 21m 35,3s -32° 16′ 32″ 12h 26m 51,7s -32° 49′ 48″ 296,99 29,76 5,55 +0,01 B9V -0,005 -0,027 -015
HR 4736 CP-63°2283 108355 251911 12h 21m 48,9s -63° 14′ 06″ 12h 27m 24,6s -63° 47′ 21″ 300,28 -01,04 6,00 +0,07 B8IV -0,035 -0,018 +042
HR 4737 15Gam Com BD+29°2288 108381 82313 2999 I 12h 21m 57,2s +28° 49′ 28″ 12h 26m 56,3s +28° 16′ 06″ 199,63 84,46 4,36 +1,13 +1,15 +0,51 K1IIIFe0,5 -0,083 -0,080 +0,003 +004 V? < 17 *
HR 4738 16 Com BD+27°2134 108382 82314 12h 21m 59,3s +27° 22′ 46″ 12h 26m 59,3s +26° 49′ 32″ 214,72 84,55 5,00 +0,08 +0,13 +0,02 A4V -0,006 -0,011 +0,024 +002 V? 89 *
HR 4739 CP-58°4289 108396 239960 BL Cru 12h 21m 58,0s -58° 26′ 18″ 12h 27m 28,7s -58° 59′ 31″ 299,84 3,74 5,50 +1,45 +1,58 +1,88 M4-5III -0,031 +0,005 +0,007 +072 *
HR 4740 BD+72°565 108399 7563 2998 12h 22m 03,6s +72° 29′ 03″ 12h 26m 24,2s +71° 55′ 47″ 125,67 45,06 6,24 +1,06 +0,85 gG8 -0,153 -0,023 +0,005 +006 V
HR 4741 BD+09°2628 108471 119413 12h 22m 36,8s +09° 09′ 51″ 12h 27m 42,1s +08° 36′ 37″ 284,96 70,65 6,37 +0,93 +0,68 G8III +0,018 -0,010 -006
HR 4742 BD-15°3471 108477 157299 12h 22m 37,8s -16° 04′ 43″ 12h 27m 49,4s -16° 37′ 55″ 294,80 45,87 6,35 +0,84 +0,50 G3III -0,018 +0,003 -008
HR 4743 Sig Cen CD-49°7115 108483 223454 464 12h 22m 37,8s -49° 40′ 36″ 12h 28m 02,4s -50° 13′ 50″ 299,10 12,47 3,91 -0,19 -0,78 -0,20 B2V -0,030 -0,015 +008 V 245 *
HR 4744 CP-63°2297 108501 251920 12h 22m 42,0s -63° 47′ 14″ 12h 28m 18,9s -64° 20′ 29″ 300,43 -01,58 6,04 +0,02 -0,03 A0Vn -0,068 -0,027 +009
HR 4745 73 UMa BD+56°1598 108502 28394 3000 I 12h 22m 49,7s +56° 15′ 59″ 12h 27m 35,1s +55° 42′ 46″ 129,89 61,09 5,70 +1,55 M2IIIb -0,021 -0,012 +017 V?
HR 4746 BD-03°3298 108506 138798 3001 FT Vir 12h 22m 43,6s -04° 03′ 43″ 12h 27m 51,6s -04° 36′ 55″ 291,87 57,75 6,22 +0,44 +0,08 A8n -0,086 +0,006 -012 SB 139 *
HR 4747 CP-61°3209 108530 251924 12h 22m 51,1s -61° 14′ 29″ 12h 28m 25,5s -61° 47′ 43″ 300,22 0,96 6,22 +1,26 +1,32 K2III -0,034 -0,014 -014
HR 4748 CD-38°7753 108541 203508 1320 12h 23m 03,3s -38° 29′ 15″ 12h 28m 22,5s -39° 02′ 29″ 298,05 23,61 5,44 -0,08 B8V -0,023 -0,017 +005 174
HR 4749 CP-55°5084 108570 239977 W 12h 23m 06,4s -55° 50′ 53″ 12h 28m 33,4s -56° 24′ 28″ 299,75 6,33 6,15 +0,92 +0,64 K0-1III -0,240 -0,220 +0,021 +008 5,8 49,0 AC 3 *
HR 4750 BD+27°2138 108642 82326 12h 23m 38,5s +26° 46′ 49″ 12h 28m 38,1s +26° 13′ 36″ 221,68 84,83 6,54 +0,17 +0,12 +0,09 A2m -0,020 -0,014 +002 SB1O 12 *
HR 4751 BD+26°2353 108651 82328 8568 BC 12h 23m 44,8s +26° 27′ 11″ 12h 28m 44,6s +25° 53′ 57″ 225,26 84,78 6,65 +0,22 +0,08 +0,08 Am(A2/A9V/F0) -0,018 -0,021 -002 SBO 12 1,4 145,4 AB 3 *
HR 4752 17 Com BD+26°2354 108662 82330 8568 A AI Com 12h 23m 55,0s +26° 27′ 59″ 12h 28m 54,7s +25° 54′ 46″ 225,22 84,82 5,29 -0,05 -0,12 -0,08 A1IVp -0,025 -0,020 +0,021 -003 V 18 1,4 145,4 AB 3 *
HR 4753 18 Com BD+24°2464 108722 82333 12h 24m 26,9s +24° 39′ 43″ 12h 29m 26,9s +24° 06′ 32″ 243,07 84,20 5,48 +0,43 +0,09 F5III -0,031 -0,001 +025 SB1O 93 *
HR 4754 CP-55°5097 108732 239999 12h 24m 23,2s -55° 58′ 20″ 12h 29m 53,9s -56° 31′ 29″ 299,95 6,22 5,80 +1,56 +1,82 M1III -0,022 +0,019 +042 V
HR 4755 CD-41°7219 108759 223471 5655 12h 24m 36,4s -41° 10′ 57″ 12h 29m 57,9s -41° 44′ 10″ 298,64 20,96 6,02 +1,52 +1,54 M2II-III +0,008 -0,025 +003
HR 4756 20 Com BD+21°2424 108765 82336 466 12h 24m 41,8s +21° 27′ 00″ 12h 29m 43,2s +20° 53′ 46″ 263,27 82,04 5,69 +0,07 +0,09 A3V +0,024 -0,032 -005 SB2
HR 4757 7Del Crv BD-15°3482 108767 157323 465 I 8572 A 5656 12h 24m 41,3s -15° 57′ 31″ 12h 29m 51,9s -16° 30′ 56″ 295,48 46,05 2,95 -0,05 -0,09 -0,04 B9,5V -0,210 -0,138 +0,024 +009 V 148 5,3 24,4 *
HR 4758 BD-12°3647 108799 157326 8573 12h 24m 55,4s -12° 50′ 21″ 12h 30m 04,8s -13° 23′ 35″ 294,98 49,15 6,35 +0,56 +0,05 G0V -0,248 -0,041 +0,049 +000 V? 2,7 1,5 AB 4 *
HR 4759 BD-22°3383 108821 180850 I 5662 12h 25m 03,3s -23° 08′ 37″ 12h 30m 17,5s -23° 41′ 48″ 296,71 38,92 5,63 +1,67 +2,03 M0III -0,020 -0,003 -011 V
HR 4760 74 UMa BD+59°1444 108844 28405 467 12h 25m 17,1s +58° 57′ 21″ 12h 29m 57,3s +58° 24′ 21″ 128,32 58,50 5,35 +0,20 +0,14 +0,06 A5Del Del -0,062 +0,091 +0,039 +007 V 87
HR 4761 7 CVn BD+52°1631 108845 28407 W 12h 25m 19,1s +52° 05′ 15″ 12h 30m 02,9s +51° 32′ 08″ 130,89 65,26 6,21 +0,51 +0,03 F6-8V -0,289 +0,024 +0,035 +019 V? 10 2,8 229,0 AC 3
HR 4762 75 UMa BD+59°1446 108861 28408 12h 25m 23,4s +59° 19′ 15″ 12h 30m 04,3s +58° 46′ 03″ 128,18 58,14 6,08 +0,98 G8III-IV +0,031 -0,024 -017
HR 4763 Gam Cru CP-56°5272 108903 240019 468 I W A 5672 12h 25m 37,0s -56° 33′ 12″ 12h 31m 09,9s -57° 06′ 48″ 300,17 5,65 1,63 +1,59 +1,78 +1,41 M3,5III +0,023 -0,262 +021 5,1 110,6 AB 3 *
HR 4764 Gam Cru CP-56°5274 108925 240022 W B 12h 25m 43,9s -56° 31′ 42″ 12h 31m 16,7s -57° 04′ 52″ 300,18 5,68 6,42 +0,16 A3V +0,002 0,000 +002 5,1 110,6 AB 3
HR 4765 4 Dra BD+70°700 108907 15816 I CQ Dra 12h 25m 43,8s +69° 45′ 19″ 12h 30m 06,7s +69° 12′ 04″ 125,75 47,81 4,95 +1,62 +1,81 +1,05 E M3IIIa -0,059 -0,052 +0,016 -013 SB *
HR 4766 21 Com BD+25°2517 108945 82346 UU Com 12h 26m 00,9s +25° 07′ 12″ 12h 31m 00,6s +24° 34′ 02″ 240,93 84,74 5,46 +0,05 +0,10 -0,03 A2p v -0,012 -0,009 +000 V 63 *
HR 4767 BD+53°1554 108954 28413 12h 26m 04,8s +53° 37′ 26″ 12h 30m 50,1s +53° 04′ 36″ 129,94 63,77 6,21 +0,54 +0,07 F8-G0V +0,015 +0,181 -021 V? 6
HR 4768 CP-58°4344 108968 240027 BG Cru 12h 26m 05,0s -58° 52′ 17″ 12h 31m 40,3s -59° 25′ 26″ 300,42 3,35 5,48 +0,63 +0,38 F7Ib-II v -0,018 -0,004 +0,010 -020 SB *
HR 4769 CP-72°1261 108970 256954 12h 26m 07,2s -72° 26′ 54″ 12h 32m 10,0s -73° 00′ 06″ 301,50 -10,18 5,88 +1,11 +1,05 +0,49 C K1III +0,038 -0,024 +005
HR 4770 BD+08°2609 108985 119453 3002 I 12h 26m 16,5s +08° 09′ 23″ 12h 31m 21,4s +07° 36′ 15″ 288,31 69,90 6,05 +1,52 +1,89 K5 -0,018 +0,010 -017
HR 4771 CP-62°2805 109000 251946 12h 26m 15,8s -62° 57′ 14″ 12h 31m 55,8s -63° 30′ 22″ 300,76 -00,72 5,95 +0,27 A8III -0,063 +0,008 +004
HR 4772 BD-04°3296 109014 138832 12h 26m 30,1s -04° 30′ 04″ 12h 31m 38,7s -05° 03′ 09″ 293,74 57,47 6,19 +1,04 +0,86 gG9 -0,038 +0,031 +002 V?
HR 4773 Gam Mus CP-71°1336 109026 256955 469 12h 26m 29,4s -71° 34′ 50″ 12h 32m 28,0s -72° 07′ 59″ 301,46 -09,32 3,87 -0,15 -0,62 -0,17 B5V -0,058 -0,002 +003 V? 188 *
HR 4774 CD-31°9746 109074 203567 12h 26m 46,4s -31° 58′ 52″ 12h 32m 04,5s -32° 32′ 01″ 298,21 30,16 6,46 +0,20 +0,18 A3V -0,015 -0,008 -009
HR 4775 8Eta Crv BD-15°3489 109085 157345 5690 12h 26m 54,9s -15° 38′ 32″ 12h 32m 04,2s -16° 11′ 46″ 296,19 46,42 4,31 +0,38 +0,01 +0,18 F2III-IV -0,426 -0,061 +0,052 -004 SB2 59 *
HR 4776 BD-13°3552 109141 157350 12h 27m 25,4s -13° 18′ 20″ 12h 32m 36,0s -13° 51′ 33″ 295,99 48,76 5,74 +0,40 -0,02 F2V -0,144 -0,051 -001 V
HR 4777 20 Vir BD+11°2473 109217 100146 3004 12h 27m 59,1s +10° 50′ 51″ 12h 33m 02,9s +10° 17′ 44″ 287,63 72,62 6,26 +0,95 +0,70 +0,34 E G8III -0,051 +0,005 +001 *
HR 4778 BD-18°3416 109238 157359 5715 12h 28m 08,7s -19° 14′ 24″ 12h 33m 22,4s -19° 47′ 31″ 297,13 42,88 6,26 +0,29 F2V -0,013 -0,002 +005 90
HR 4779 BD-12°3659 109272 157361 1321 12h 28m 23,0s -12° 16′ 48″ 12h 33m 34,3s -12° 49′ 49″ 296,18 49,81 5,58 +0,86 +0,45 G8III -0,016 +0,052 -016 V?
HR 4780 22 Com BD+25°2523 109307 82378 12h 28m 35,2s +24° 50′ 06″ 12h 33m 34,2s +24° 16′ 59″ 247,20 85,07 6,29 +0,11 +0,10 +0,03 A4Vm -0,018 -0,004 +002 V 8 *
HR 4781 21 Vir BD-08°3372 109309 138845 12h 28m 37,0s -08° 54′ 01″ 12h 33m 46,8s -09° 27′ 07″ 295,66 53,17 5,48 -0,03 -0,10 A0V -0,080 +0,007 +0,019 -011 V 110
HR 4782 CD-49°7195 109312 223516 W 12h 28m 32,1s -49° 21′ 24″ 12h 33m 59,2s -49° 54′ 34″ 300,05 12,87 6,38 +0,46 F3III-IV -0,163 -0,040 +018 6,5 7,8
HR 4783 BD+34°2332 109317 63070 1322 I 12h 28m 43,4s +33° 48′ 00″ 12h 33m 38,9s +33° 14′ 51″ 153,97 82,78 5,42 +1,00 +0,83 +0,50 K0IIICN-1 +0,020 -0,033 +0,033 -020 V < 19 :
HR 4784 BD+34°2333 109345 63072 12h 28m 52,1s +33° 56′ 12″ 12h 33m 47,4s +33° 23′ 05″ 153,19 82,68 6,24 +1,05 +0,90 +0,52 K0III +0,002 -0,008 +0,056 -043 V
HR 4785 8Bet CVn BD+42°2321 109358 44230 470 I S 5725 12h 28m 59,6s +41° 54′ 03″ 12h 33m 44,5s +41° 21′ 27″ 136,10 75,32 4,26 +0,59 +0,05 +0,31 G0V -0,705 +0,292 +0,117 +007 SB1O 3 *
HR 4786 9Bet Crv BD-22°3401 109379 180915 471 I 5729 12h 29m 07,9s -22° 50′ 37″ 12h 34m 23,2s -23° 23′ 48″ 297,87 39,31 2,65 +0,89 +0,60 +0,44 G5II +0,002 -0,054 +0,034 -008 V < 17 *
HR 4787 5Kap Dra BD+70°703 109387 7593 472 I Kap Dra 12h 29m 12,9s +70° 20′ 22″ 12h 33m 29,0s +69° 47′ 18″ 125,21 47,26 3,87 -0,13 -0,57 -0,08 B6IIIpe v -0,059 +0,012 +0,013 -011 SBO 249 *
HR 4788 CD-43°7755 109409 223527 W 12h 29m 17,5s -44° 06′ 57″ 12h 34m 42,3s -44° 40′ 24″ 299,80 18,10 5,77 +0,70 +0,28 G1V -0,083 -0,215 +0,021 +018 4,0 1,0
HR 4789 23 Com BD+23°2475 109485 82390 1323 W 12h 29m 52,1s +23° 10′ 48″ 12h 34m 51,1s +22° 37′ 45″ 262,15 84,14 4,81 0,00 -0,01 -0,02 A0IV -0,065 +0,021 +0,004 -016 SB2 66 2,4 0,4 *
HR 4790 CP-61°3298 109492 251962 I 12h 29m 50,8s -61° 17′ 17″ 12h 35m 29,0s -61° 50′ 31″ 301,05 0,97 6,22 +0,73 +0,30 G3III -0,304 -0,084 +006
HR 4791 24 Com BD+19°2584 109510 100159 8600 B 5745 12h 30m 05,3s +18° 55′ 40″ 12h 35m 06,3s +18° 22′ 38″ 278,83 80,48 6,56 +0,25 +0,11 +0,16 A9Vm -0,003 +0,024 +0,002 +005 SB2O 25 1,5 20,2 *
HR 4792 24 Com BD+19°2584 109511 100160 473 I 8600 A 5748 12h 30m 06,8s +18° 55′ 39″ 12h 35m 07,8s +18° 22′ 37″ 278,86 80,48 5,02 +1,15 +1,11 K2III -0,006 +0,023 +0,002 +004 25 1,5 20,2 *
HR 4793 BD+22°2490 109519 82394 I 12h 30m 08,3s +22° 25′ 59″ 12h 35m 08,1s +21° 52′ 53″ 266,81 83,58 5,85 +1,22 K1III +0,014 -0,019 -014 V
HR 4794 CD-40°7376 109536 223542 3005 Var? 12h 30m 22,5s -40° 28′ 15″ 12h 35m 45,5s -41° 01′ 19″ 299,75 21,75 5,13 +0,22 0,00 +0,11 A7III -0,107 -0,001 +0,024 -011 94 *
HR 4795 6 Dra BD+70°705 109551 7600 I 12h 30m 30,2s +70° 34′ 23″ 12h 34m 44,0s +70° 01′ 19″ 125,02 47,04 4,94 +1,31 +1,15 K3III* -0,032 0,000 +005 V *
HR 4796 CD-39°7717 109573 203621 W 12h 30m 38,1s -39° 19′ 04″ 12h 36m 01,2s -39° 52′ 12″ 299,72 22,91 5,80 +0,01 A0V -0,034 -0,037 +006 6,1 40,0 AC 3
HR 4797 BD-19°3521 109585 180937 TU Crv 12h 30m 44,0s -19° 58′ 30″ 12h 35m 58,6s -20° 31′ 38″ 298,04 42,20 6,20 +0,33 +0,08 F0III +0,014 -0,037 -002 V 67 *
HR 4798 Alp Mus CP-68°1702 109668 251974 474 W Alp Mus 12h 31m 13,0s -68° 35′ 04″ 12h 37m 11,0s -69° 08′ 08″ 301,66 -06,30 2,69 -0,20 -0,83 -0,24 B2IV-V -0,048 -0,013 +013 V 147 10,1 29,6 *
HR 4799 25 Vir BD-05°3535 109704 138873 1324 12h 31m 38,2s -05° 16′ 51″ 12h 36m 47,4s -05° 49′ 55″ 296,26 56,85 5,87 +0,07 +0,09 A3V -0,028 -0,018 -006 V
HR 4800 BD+60°1406 109729 28444 I T UMa 12h 31m 50,3s +60° 02′ 16″ 12h 36m 23,3s +59° 29′ 13″ 126,49 57,54 5,5 H M4IIIe -0,025 -0,011 -091 V *
HR 4801 25 Com BD+17°2504 109742 100176 3007 I 12h 31m 57,4s +17° 38′ 26″ 12h 36m 58,3s +17° 05′ 22″ 283,77 79,42 5,68 +1,41 +1,75 K5III -0,037 -0,016 -008
HR 4802 Tau Cen CD-47°7745 109787 223560 12h 32m 13,8s -47° 59′ 26″ 12h 37m 42,2s -48° 32′ 28″ 300,59 14,27 3,86 +0,05 +0,03 +0,04 A2V -0,184 -0,005 +0,024 +005 281
HR 4803 CD-26°9233 109799 180965 8612 12h 32m 24,0s -26° 35′ 10″ 12h 37m 42,2s -27° 08′ 20″ 299,17 35,63 5,45 +0,32 +0,03 +0,19 F1IV +0,076 -0,091 +0,037 -001 0 5,9 1,4 *
HR 4804 CP-74°955 109857 256967 W 12h 32m 49,3s -74° 49′ 13″ 12h 39m 14,5s -75° 22′ 10″ 302,14 -12,52 6,49 +0,08 -0,24 +0,08 C B8Vne -0,032 +0,031 -020 2,0 2,0 *
HR 4805 BD+04°2631 109860 119503 12h 32m 58,5s +03° 49′ 58″ 12h 38m 04,4s +03° 16′ 57″ 294,73 65,94 6,33 +0,01 +0,01 A1V -0,029 -0,009 -008 V? 24
HR 4806 CP-66°1861 109867 251980 W 12h 32m 56,2s -66° 38′ 34″ 12h 38m 52,5s -67° 11′ 35″ 301,71 -04,35 6,25 +0,06 -0,85 B1Ia t -0,006 -0,002 -016 88 5,7 17,0 *
HR 4807 BD+02°2560 109896 119508 3009 I FW Vir 12h 33m 16,3s +02° 24′ 19″ 12h 38m 22,4s +01° 51′ 17″ 295,32 64,53 5,71 +1,60 +1,83 +1,42 M3+IIIbCa0,5 -0,080 -0,018 +0,029 -016 V? *
HR 4808 BD+07°2561 109914 119509 I R Vir 12h 33m 25,4s +07° 32′ 18″ 12h 38m 30,0s +06° 59′ 18″ 293,68 69,63 7,08 +1,44 +1,28 +1,74 M4,5IIIe -0,026 -0,004 +0,014 -026 V *
HR 4809 BD-17°3668 109931 157415 3010 12h 33m 31,2s -17° 42′ 03″ 12h 38m 44,6s -18° 15′ 01″ 298,71 44,52 6,00 +0,29 dA6 -0,119 +0,025 -013 V
HR 4810 CD-29°9845 109960 203666 3011 5822 12h 33m 44,1s -29° 52′ 20″ 12h 39m 03,5s -30° 25′ 20″ 299,77 32,37 5,89 +1,21 K2-3III -0,034 -0,006 -013 V
HR 4811 9 CVn BD+41°2312 109980 44265 12h 33m 57,6s +41° 25′ 29″ 12h 38m 46,3s +40° 52′ 28″ 132,88 76,01 6,37 +0,18 +0,07 A7Vn -0,026 -0,016 -015 220
HR 4812 BD+23°2479 109996 82420 W 12h 34m 04,1s +23° 12′ 35″ 12h 39m 02,1s +22° 39′ 34″ 270,09 84,72 6,38 +1,10 K1III -0,050 -0,016 -027 V 6,0 32,8
HR 4813 26Chi Vir BD-07°3452 110014 138892 475 I W 12h 34m 05,0s -07° 26′ 43″ 12h 39m 14,8s -07° 59′ 44″ 297,70 54,75 4,66 +1,23 +1,39 +0,61 K2III-IIIbCN1 -0,076 -0,025 +0,020 -020 < 17 4,3 173,1 AB 4 *
HR 4814 CP-65°1941 110020 251987 FH Mus 12h 34m 00,4s -65° 57′ 40″ 12h 39m 55,6s -66° 30′ 42″ 301,78 -03,67 6,26 -0,05 -0,20 B8V -0,059 -0,021 -003 V *
HR 4815 26 Com BD+21°2439 110024 82421 3012 12h 34m 08,8s +21° 36′ 45″ 12h 39m 07,3s +21° 03′ 45″ 277,43 83,32 5,46 +0,96 G9III -0,081 -0,013 -021 SBO *
HR 4816 BD+36°2295 110066 63118 3013 AX CVn 12h 34m 25,0s +36° 30′ 06″ 12h 39m 16,9s +35° 57′ 07″ 138,51 80,81 6,45 +0,06 +0,03 A0pSrCrEu +0,022 -0,006 -015 V? 13 *
HR 4817 CD-39°7748 110073 203681 5835 12h 34m 27,6s -39° 26′ 13″ 12h 39m 52,5s -39° 59′ 15″ 300,53 22,83 4,64 -0,08 -0,42 -0,09 B8II/III -0,047 -0,030 +015 SB1 57 *
HR 4818 CD-45°7944 110287 223601 1325 12h 35m 53,2s -45° 35′ 53″ 12h 41m 23,0s -46° 08′ 44″ 301,12 16,69 5,84 +1,52 +1,72 K4III -0,069 +0,057 +007
HR 4819 Gam Cen CD-48°7597 110304 223603 W 12h 35m 59,9s -48° 24′ 38″ 12h 41m 31,0s -48° 57′ 35″ 301,26 13,88 2,17 -0,01 -0,01 0,00 A1IV -0,189 -0,005 +0,016 -006 SB 81 0,1 1,5 AB 3 *
HR 4820 CP-68°1731 110311 251996 R Mus 12h 35m 58,4s -68° 51′ 31″ 12h 42m 05,1s -69° 24′ 27″ 302,10 -06,55 6,33 +0,78 +0,54 F7Ib-G2 v -0,004 -0,002 +004 *
HR 4821 BD-12°3676 110317 157447 8627 B 5855 12h 36m 04,3s -12° 27′ 54″ 12h 41m 16,0s -13° 00′ 49″ 299,10 49,78 6,08 H F3Vn -0,113 +0,019 D +0,014 -014 SBO 0,1 5,4 AB 3 *
HR 4822 BD-12°3676 110318 157448 8627 A 5855 12h 36m 04,6s -12° 27′ 58″ 12h 41m 16,2s -13° 00′ 54″ 299,10 49,78 5,98 H +0,42 +0,10 F5V -0,127 +0,008 D +0,014 -011 SB2O 0,1 5,4 AB 3 *
HR 4823 CP-59°4393 110335 240161 5858 12h 36m 11,2s -59° 08′ 13″ 12h 41m 56,6s -59° 41′ 09″ 301,73 3,16 4,93 -0,04 -0,39 -0,01 B6IVe -0,025 -0,002 +013 SB 185 : *
HR 4824 27 Vir BD+11°2484 110377 100207 W GG Vir 12h 36m 32,0s +10° 58′ 30″ 12h 41m 34,4s +10° 25′ 35″ 294,55 73,14 6,19 +0,19 +0,10 A7Vn -0,109 +0,004 +009 SB 153 3,8 85,5 *
HR 4825 29Gam Vir BD-00°2601 110379 138917 I 8630 A 5859 12h 36m 35,5s -00° 54′ 03″ 12h 41m 39,6s -01° 26′ 58″ 297,85 61,33 3,65 H +0,36 -0,03 +0,19 F0V -0,565 +0,012 +0,099 -020 SB 28 0,1 4,1 AB 4 *
HR 4826 29Gam Vir BD-00°2601 110380 138917 I 8630 B 5859 12h 36m 35,5s -00° 54′ 03″ 12h 41m 39,6s -01° 26′ 58″ 297,85 61,33 3,68 H F0V -0,565 +0,012 +0,099 -020 V 30 0,1 4,1 AB 4 *
HR 4827 BD-18°3442 110385 157451 12h 36m 35,2s -19° 12′ 38″ 12h 41m 49,2s -19° 45′ 31″ 299,84 43,06 6,03 +0,39 +0,09 F3-5III -0,212 +0,027 -003 82 *
HR 4828 30Rho Vir BD+11°2485 110411 100211 1326 Rho Vir 12h 36m 49,3s +10° 47′ 12″ 12h 41m 53,1s +10° 14′ 08″ 294,88 72,96 4,88 +0,09 +0,03 +0,02 A0V +0,084 -0,091 +002 SB 173 *
HR 4829 31 Vir BD+07°2568 110423 119538 8633 5867 12h 36m 53,0s +07° 21′ 20″ 12h 41m 57,1s +06° 48′ 24″ 296,18 69,55 5,59 0,00 -0,02 A2V -0,068 -0,012 +0,012 +004 V 136 5,8 4,0
HR 4830 CP-62°2898 110432 252002 3015 BZ Cru 12h 36m 58,1s -62° 30′ 36″ 12h 42m 50,3s -63° 03′ 31″ 301,96 -00,20 5,31 +0,27 -0,79 +0,21 B1IIIe v -0,015 0,000 +035 SB 275 *
HR 4831 CD-48°7608 110458 223614 12h 37m 03,1s -48° 15′ 49″ 12h 42m 35,4s -48° 48′ 47″ 301,43 14,03 4,66 +1,09 +1,01 +0,57 K0III -0,127 -0,032 +0,025 -012 *
HR 4832 CP-55°5194 110461 240176 12h 37m 08,8s -55° 23′ 53″ 12h 42m 49,6s -55° 56′ 50″ 301,72 6,90 6,08 -0,03 -0,19 B9V -0,047 -0,019 +015 V?
HR 4833 76 UMa BD+63°1026 110462 15871 478 12h 37m 11,8s +63° 15′ 43″ 12h 41m 33,9s +62° 42′ 47″ 124,87 54,38 6,07 +0,01 +0,07 A2III -0,032 -0,017 -004
HR 4834 CP-55°5197 110506 240179 12h 37m 27,6s -55° 37′ 39″ 12h 43m 09,1s -56° 10′ 34″ 301,77 6,68 6,00 -0,08 -0,30 B7-8V -0,041 -0,010 +010
HR 4835 CP-58°4453 110532 240183 W 12h 37m 43,2s -58° 21′ 17″ 12h 43m 28,2s -58° 54′ 11″ 301,90 3,95 6,40 +1,09 +1,00 K0-1III -0,085 -0,011 +017 3,3 29,8 AC 3
HR 4836 CD-39°7785 110575 203746 12h 37m 58,9s -39° 37′ 46″ 12h 43m 26,3s -40° 10′ 40″ 301,28 22,67 6,44 +0,25 +0,04 +0,14 A8V: +0,027 -0,014 -005 *
HR 4837 BD-00°2603 110646 138933 12h 38m 29,8s -01° 01′ 37″ 12h 43m 38,1s -01° 34′ 37″ 298,88 61,23 5,93 +0,86 +0,46 +0,49 G8IIIp +0,050 -0,076 +001 *
HR 4838 CD-35°8155 110653 203756 3016 12h 38m 33,8s -35° 48′ 04″ 12h 43m 58,7s -36° 20′ 57″ 301,25 26,50 6,39 -0,06 A0V +0,013 -0,007 -001
HR 4839 CD-27°8832 110666 181063 479 I 12h 38m 40,6s -27° 46′ 30″ 12h 44m 00,5s -28° 19′ 26″ 300,95 34,52 5,48 +1,34 +1,50 K4III -0,027 -0,038 +007 V
HR 4840 BD+61°1312 110678 15877 Var 12h 38m 41,0s +61° 42′ 10″ 12h 43m 04,2s +61° 09′ 20″ 124,73 55,94 6,38 +1,26 +1,39 K0 -0,047 +0,026 -006 *
HR 4841 CP-68°1745 110716 252012 12h 38m 52,9s -68° 16′ 59″ 12h 45m 01,7s -68° 49′ 52″ 302,35 -05,97 6,16 +0,69 +0,38 F6Ia -0,032 -0,015 -003 V
HR 4842 Iot Cru CP-60°4273 110829 252016 W 12h 39m 45,0s -60° 25′ 56″ 12h 45m 37,9s -60° 58′ 52″ 302,23 1,88 4,69 +1,05 +0,94 +0,52 K0III +0,098 -0,063 +0,036 +007 4,8 27,5 *
HR 4843 BD+44°2221 110834 44307 12h 39m 43,9s +44° 39′ 01″ 12h 44m 27,1s +44° 06′ 11″ 127,22 72,97 6,33 +0,43 F6IV -0,027 +0,005 -016 127
HR 4844 Bet Mus CP-67°2064 110879 252019 W 12h 40m 08,7s -67° 33′ 38″ 12h 46m 16,9s -68° 06′ 29″ 302,45 -05,24 3,05 -0,18 -0,74 -0,21 B2,5V -0,039 -0,017 D +0,015 +042 V 184 0,2 1,3 *
HR 4845 10 CVn BD+40°2570 110897 63177 12h 40m 15,5s +39° 49′ 20″ 12h 44m 59,5s +39° 16′ 44″ 128,81 77,78 5,95 +0,55 -0,03 +0,29 G0V -0,355 +0,139 +0,063 +081 V? 1
HR 4846 BD+46°1817 110914 44317 1327 I Y CVn 12h 40m 25,9s +45° 59′ 13″ 12h 45m 07,8s +45° 26′ 25″ 126,45 71,65 4,99 +2,54 +6,33 +1,39 C7I -0,001 +0,015 +0,002 +012 *
HR 4847 32 Vir BD+08°2639 110951 119574 1328 FM Vir 12h 40m 33,9s +08° 13′ 13″ 12h 45m 37,1s +07° 40′ 24″ 298,61 70,50 5,22 +0,33 +0,15 +0,16 F0IIIm -0,107 +0,004 +0,014 -009 SBO 66 *
HR 4848 CP-55°5215 110956 240235 3018 W 12h 40m 38,0s -55° 56′ 29″ 12h 46m 22,7s -56° 29′ 20″ 302,23 6,38 4,65 -0,16 -0,64 -0,18 B3V v -0,036 -0,013 +017 V? 66 4,3 52,6 *
HR 4849 33 Vir BD+10°2468 111028 119580 W 12h 41m 17,6s +10° 05′ 56″ 12h 46m 22,5s +09° 32′ 24″ 298,79 72,38 5,67 +0,99 +0,76 K1III-IV +0,277 -0,446 +0,021 +052 V 3,1 171,5
HR 4850 CD-32°8912 111032 203797 W 12h 41m 22,1s -32° 46′ 05″ 12h 46m 46,0s -33° 18′ 56″ 301,81 29,55 5,86 +1,34 +1,60 K3III -0,007 -0,030 +031 6,0 65,
HR 4851 27 Com BD+17°2533 111067 100252 I 12h 41m 39,0s +17° 07′ 26″ 12h 46m 38,7s +16° 34′ 39″ 296,68 79,39 5,12 +1,35 +1,54 +0,68 K3III +0,009 +0,007 +053 V < 17
HR 4852 BD+81°402 111112 2080 3017 12h 41m 53,5s +81° 10′ 09″ 12h 44m 26,0s +80° 37′ 16″ 123,29 36,50 6,40 +0,12 +0,13 A5m +0,030 -0,042 -028 SB 30 *
HR 4853 Bet Cru CP-59°4451 111123 240259 481 W Bet Cru 12h 41m 52,5s -59° 08′ 31″ 12h 47m 43,2s -59° 41′ 19″ 302,46 3,18 1,25 -0,23 -1,00 -0,26 B0,5III -0,048 -0,014 +016 SB 38 6,0 371,6 AC 3 *
HR 4854 BD+06°2660 111133 119585 EP Vir 12h 41m 57,5s +06° 29′ 54″ 12h 47m 02,3s +05° 57′ 03″ 299,90 68,80 6,34 -0,05 -0,06 A0pSrEuCr v +0,035 -0,043 +016 V 10 *
HR 4855 34 Vir BD+12°2512 111164 100260 W 12h 42m 11,6s +12° 30′ 17″ 12h 47m 13,6s +11° 57′ 29″ 299,00 74,80 6,07 +0,12 +0,13 A3V +0,042 -0,018 -002 V? 120 3,2 139,4 *
HR 4856 BD-05°3569 111199 138967 W 12h 42m 23,2s -05° 45′ 16″ 12h 47m 33,4s -06° 18′ 07″ 301,18 56,56 6,26 +0,55 +0,07 F7V +0,001 -0,044 +013 V? 12 6,1 16,3
HR 4857 CD-24°10540 111226 181105 1329 12h 42m 34,6s -24° 18′ 24″ 12h 47m 53,7s -24° 51′ 06″ 301,91 38,01 6,44 -0,06 -0,45 B8III -0,041 +0,040 +049 V
HR 4858 35 Vir BD+04°2653 111239 119596 1330 I 5947 12h 42m 45,8s +04° 07′ 08″ 12h 47m 51,4s +03° 34′ 22″ 300,70 66,43 6,41 +1,60 +1,83 +0,96 E M3IIIb -0,006 -0,003 +008 V? *
HR 4859 BD+63°1034 111270 15901 12h 43m 02,8s +63° 19′ 37″ 12h 47m 18,9s +62° 46′ 51″ 123,74 54,34 5,89 R A9V +0,016 -0,001 -011 SB 106
HR 4860 CD-26°9340 111295 181114 12h 43m 06,3s -27° 02′ 59″ 12h 48m 26,4s -27° 35′ 51″ 302,12 35,27 5,66 +0,95 +0,61 G5III-IV -0,139 -0,063 -010 V?
HR 4861 28 Com BD+14°2546 111308 100269 12h 43m 13,8s +14° 05′ 59″ 12h 48m 14,3s +13° 33′ 11″ 299,63 76,40 6,56 +0,01 +0,01 A1V -0,047 -0,028 -000 130
HR 4862 CP-71°1391 111315 256983 12h 43m 15,9s -71° 26′ 26″ 12h 49m 44,9s -71° 59′ 11″ 302,80 -09,11 5,55 +1,17 +0,95 G8Ib-II +0,001 -0,005 -007 V *
HR 4863 7 Dra BD+67°764 111335 15902 3020 I 12h 43m 29,2s +67° 20′ 11″ 12h 47m 34,4s +66° 47′ 25″ 123,53 50,33 5,43 +1,56 gK5 +0,010 -0,005 +0,023 +008
HR 4864 BD+25°2568 111395 82511 3021 12h 43m 54,7s +25° 23′ 19″ 12h 48m 47,0s +24° 50′ 25″ 288,28 87,64 6,31 +0,70 +0,25 G7V -0,339 -0,108 +0,043 -008 V
HR 4865 29 Com BD+14°2549 111397 100283 3022 12h 43m 53,5s +14° 40′ 07″ 12h 48m 54,2s +14° 07′ 21″ 300,20 76,98 5,70 +0,02 +0,07 -0,01 A1V +0,026 -0,019 -008 V? 145 *
HR 4866 11 CVn BD+49°2163 111421 44332 12h 44m 05,7s +49° 00′ 43″ 12h 48m 41,8s +48° 28′ 01″ 124,18 68,66 6,27 +0,18 +0,17 A6m -0,065 +0,016 -002 V? 37
HR 4867 BD+61°1320 111456 15907 12h 44m 18,3s +60° 51′ 55″ 12h 48m 39,4s +60° 19′ 12″ 123,56 56,81 5,85 +0,46 -0,04 +0,28 F5V +0,105 +0,001 +0,041 -012 V 36 *
HR 4868 CP-59°4483 111463 252047 12h 44m 17,0s -59° 51′ 19″ 12h 50m 12,0s -60° 24′ 03″ 302,78 2,47 6,75 +0,35 +0,21 A3II -0,007 -0,017 -009 V
HR 4869 30 Com BD+28°2153 111469 82515 8674 12h 44m 25,1s +28° 05′ 49″ 12h 49m 17,4s +27° 33′ 08″ 171,10 89,36 5,78 +0,03 +0,06 A2V -0,096 +0,021 +000 SB2 7,0 42,5 *
HR 4870 Iot Oct CP-84°407 111482 258654 919 W 12h 44m 27,3s -84° 34′ 49″ 12h 54m 58,6s -85° 07′ 24″ 303,01 -22,25 5,46 +1,02 +0,79 K0III +0,062 +0,028 +053 0,5 0,6 *
HR 4871 CD-47°7893 111519 223698 12h 44m 41,8s -47° 54′ 53″ 12h 50m 19,6s -48° 27′ 35″ 302,74 14,41 6,24 +0,05 A0V -0,037 +0,002 -017
HR 4872 CP-52°5947 111588 240314 3023 12h 45m 14,5s -52° 14′ 33″ 12h 50m 57,9s -52° 47′ 15″ 302,86 10,08 5,73 +0,13 A5V -0,026 -0,012 -007
HR 4873 BD+23°2502 111591 82523 12h 45m 21,0s +23° 24′ 36″ 12h 50m 17,4s +22° 51′ 48″ 299,36 85,73 6,43 +1,00 +0,80 K0III +0,109 -0,069 +006 *
HR 4874 CD-33°8653 111597 203863 1331 W 12h 45m 15,5s -33° 27′ 15″ 12h 50m 41,2s -33° 59′ 58″ 302,75 28,87 4,91 -0,04 -0,11 A0IV -0,028 -0,020 +0,020 +004 V 178 : 10,0 27,6 *
HR 4875 BD+38°2373 111604 63217 5983 12h 45m 25,5s +38° 03′ 40″ 12h 50m 10,7s +37° 31′ 01″ 124,31 79,61 5,89 +0,15 +0,08 A3V -0,097 +0,027 -0,000 -014 V 183 *
HR 4876 CP-59°4494 111613 252054 5991 12h 45m 22,1s -59° 47′ 07″ 12h 51m 17,8s -60° 19′ 47″ 302,91 2,54 5,72 +0,38 -0,10 A2Iabe -0,025 +0,007 -021 18 *
HR 4877 BD-09°3569 111720 157550 8684 A 5994 12h 46m 10,6s -09° 47′ 38″ 12h 51m 22,9s -10° 20′ 18″ 302,91 52,53 6,41 +1,02 +0,79 G8III -0,008 -0,006 -017 V 3,3 30,2 AB 3 *
HR 4878 37 Vir BD+03°2703 111765 119633 12h 46m 31,4s +03° 36′ 01″ 12h 51m 36,9s +03° 03′ 24″ 303,04 65,93 6,02 +1,29 +1,44 gK4 -0,035 +0,020 +003
HR 4879 CD-39°7879 111774 203881 5999 12h 46m 26,4s -39° 08′ 09″ 12h 51m 56,8s -39° 40′ 51″ 303,04 23,19 5,98 -0,10 B8V -0,035 -0,028 +005
HR 4880 CD-47°7917 111775 223720 12h 46m 27,0s -47° 33′ 01″ 12h 52m 05,3s -48° 05′ 39″ 303,05 14,78 6,33 +0,03 +0,02 A0IV -0,060 +0,013 -002 49
HR 4881 CD-26°9369 111786 181169 12h 46m 37,1s -26° 11′ 43″ 12h 51m 57,9s -26° 44′ 17″ 303,08 36,13 6,15 +0,23 A0III -0,111 +0,040 -018 *
HR 4882 CP-53°5359 111790 240338 W 12h 46m 38,6s -53° 17′ 09″ 12h 52m 24,6s -53° 49′ 46″ 303,08 9,04 6,24 +1,13 G8Ib-II -0,020 +0,012 -023 6,0 6,4
HR 4883 31 Com BD+28°2156 111812 82537 1332 I ' Var? 12h 46m 49,7s +28° 05′ 06″ 12h 51m 41,9s +27° 32′ 26″ 114,93 89,58 4,94 +0,67 +0,20 +0,35 G0III -0,012 -0,008 +0,011 -001 V? 77 *
HR 4884 32 Com BD+17°2551 111862 100309 1333 I W 12h 47m 13,8s +17° 37′ 04″ 12h 52m 12,3s +17° 04′ 26″ 303,98 79,94 6,32 +1,59 +1,99 M0III +0,001 -0,007 -001 V? 0,6 196,5 AB 3
HR 4885 CP-54°5360 111884 240347 12h 47m 16,9s -54° 24′ 33″ 12h 53m 03,9s -54° 57′ 09″ 303,17 7,92 5,93 +1,31 +1,40 +0,50 E K2III -0,119 +0,011 -009 *
HR 4886 BD+16°2430 111893 100312 12h 47m 29,0s +16° 40′ 00″ 12h 52m 27,6s +16° 07′ 21″ 304,22 78,99 6,30 +0,16 +0,10 A7V -0,043 -0,019 -027 214
HR 4887 CP-59°4529 111904 252069 6008 12h 47m 24,0s -59° 47′ 06″ 12h 53m 21,8s -60° 19′ 43″ 303,17 2,54 5,76 +0,33 -0,42 B9Ia -0,013 0,000 -019 V? 81 *
HR 4888 CD-48°7753 111915 223731 3024 12h 47m 27,2s -48° 23′ 57″ 12h 53m 06,9s -48° 56′ 36″ 303,22 13,93 4,33 +1,37 +1,58 +0,75 K3-4III -0,076 -0,030 +0,020 -002 SB
HR 4889 CD-39°7893 111968 203907 482 12h 47m 53,7s -39° 38′ 06″ 12h 53m 26,2s -40° 10′ 44″ 303,34 22,69 4,27 +0,21 +0,12 +0,14 A7III +0,063 -0,022 +0,056 -003 81
HR 4890 Kap Cru CP-59°4555 111973 252077 12h 47m 50,5s -59° 49′ 59″ 12h 53m 49,1s -60° 22′ 37″ 303,23 2,49 5,90 +0,20 -0,65 B5Ia t +0,004 -0,021 -004 V? 0 *
HR 4891 38 Vir BD-02°3593 111998 139022 3025 D 12h 48m 03,8s -03° 00′ 35″ 12h 53m 11,2s -03° 33′ 11″ 303,79 59,32 6,11 +0,50 +0,04 F5V -0,262 -0,003 +0,042 -007 V *
HR 4892 BD+84°289 112014 2101 8682 B 12h 48m 15,6s +83° 57′ 42″ 12h 49m 06,6s +83° 25′ 05″ 123,01 33,71 5,85 -0,06 -0,12 A0V+A2V -0,026 +0,022 +0,001 +001 SB2O 17 0,5 21,6 AB 3 *
HR 4893 BD+84°290 112028 2102 8682 A 12h 48m 23,1s +83° 57′ 24″ 12h 49m 13,6s +83° 24′ 46″ 123,01 33,72 5,28 -0,03 -0,06 A1IIIShell -0,029 +0,020 +0,001 +002 V 275 0,5 21,6 AB 3 *
HR 4894 35 Com BD+22°2519 112033 82550 I 8695 12h 48m 22,3s +21° 47′ 19″ 12h 53m 17,8s +21° 14′ 42″ 307,21 84,10 4,90 +0,90 +0,64 +0,45 G8III+F6V -0,047 -0,022 +0,021 -007 SBO < 17 2,1 1,0 AB 4 *
HR 4895 CP-57°5776 112044 240362 S Cru 12h 48m 26,9s -57° 53′ 15″ 12h 54m 22,0s -58° 25′ 50″ 303,32 4,44 6,58 +0,76 +0,60 F7Ib-II v -0,014 -0,001 -007 *
HR 4896 BD-03°3373 112048 139027 12h 48m 28,6s -03° 40′ 47″ 12h 53m 38,1s -04° 13′ 26″ 303,98 58,64 6,44 +1,10 +1,02 K0 +0,001 -0,041 +037 V
HR 4897 Lam Cru CP-58°4584 112078 240368 Lam Cru 12h 48m 42,7s -58° 36′ 12″ 12h 54m 39,2s -59° 08′ 48″ 303,35 3,72 4,62 -0,15 -0,61 -0,16 B4Vne -0,036 -0,010 +012 317 *
HR 4898 Mu 1Cru CP-56°5487 112092 240366 W A 12h 48m 42,8s -56° 38′ 05″ 12h 54m 35,6s -57° 10′ 40″ 303,36 5,69 4,03 -0,17 -0,76 -0,24 B2IV-V -0,033 -0,006 +014 48 1,0 34,9 *
HR 4899 Mu 2Cru CP-56°5487 112091 240367 W B Mu2 Cru 12h 48m 44,0s -56° 37′ 31″ 12h 54m 36,8s -57° 10′ 06″ 303,37 5,70 5,17 -0,12 -0,51 -0,06 B5Vne -0,035 -0,001 +019 V 201 1,0 34,9 *
HR 4900 41 Vir BD+13°2602 112097 100322 12h 48m 48,6s +12° 57′ 44″ 12h 53m 49,7s +12° 25′ 07″ 305,23 75,28 6,25 +0,27 +0,05 +0,15 A7III +0,051 -0,024 -010 SB 67 *
HR 4901 BD-10°3570 112131 157584 D 6019 12h 49m 06,2s -11° 06′ 22″ 12h 54m 18,7s -11° 38′ 55″ 304,06 51,22 6,00 +0,08 A2V -0,141 +0,013 -024 0,1 0,1 *
HR 4902 40Psi Vir BD-08°3449 112142 139033 1335 I D Psi Vir 12h 49m 09,1s -08° 59′ 45″ 12h 54m 21,2s -09° 32′ 20″ 304,14 53,33 4,79 +1,60 +1,53 +1,28 M3-IIICa-1 e -0,024 -0,015 +0,021 +018 V? 3,3 0,0 *
HR 4903 CD-43°7953 112164 223753 12h 49m 24,2s -43° 36′ 12″ 12h 54m 58,5s -44° 09′ 07″ 303,61 18,72 5,89 +0,64 +0,25 G1V -0,223 -0,225 +0,044 +032
HR 4904 BD+34°2369 112171 63244 3027 12h 49m 26,5s +34° 04′ 34″ 12h 54m 13,1s +33° 32′ 04″ 117,74 83,57 6,26 +0,20 +0,09 A7IV -0,090 +0,032 +005 127
HR 4905 77Eps UMa BD+56°1627 112185 28553 483 I Eps UMa 12h 49m 37,8s +56° 30′ 09″ 12h 54m 01,7s +55° 57′ 35″ 122,18 61,16 1,77 -0,02 +0,02 -0,03 A0pCr +0,112 -0,006 +0,009 -009 SB? 38 *
HR 4906 CD-42°7975 112213 223760 3029 12h 49m 44,4s -42° 22′ 23″ 12h 55m 19,4s -42° 54′ 57″ 303,69 19,95 5,47 +1,68 +2,05 M0III -0,038 -0,012 -007
HR 4907 CP-71°1404 112219 256992 12h 49m 50,5s -71° 38′ 34″ 12h 56m 31,5s -72° 11′ 07″ 303,33 -09,32 5,93 +1,13 +0,90 G8III -0,027 -0,011 +010
HR 4908 CP-56°5498 112244 240385 W 6024 12h 50m 03,5s -56° 17′ 37″ 12h 55m 57,0s -56° 50′ 10″ 303,55 6,03 5,32 +0,01 -0,84 O9Ib -0,024 -0,010 +018 V 145 5,0 29,1 *
HR 4909 BD+47°2003 112264 44383 3030 I TU CVn 12h 50m 22,5s +47° 44′ 21″ 12h 54m 56,5s +47° 11′ 48″ 121,20 69,92 5,84 +1,55 +1,57 M5III -0,016 -0,006 -017 *
HR 4910 43Del Vir BD+04°2669 112300 119674 484 I W 6026 12h 50m 33,9s +03° 56′ 27″ 12h 55m 36,2s +03° 23′ 51″ 305,53 66,25 3,38 +1,58 +1,78 +1,33 M3+III e -0,469 -0,054 +0,022 -018 V? 7,0 164,5 *
HR 4911 BD-14°3605 112304 157599 3033 12h 50m 37,7s -14° 47′ 07″ 12h 55m 53,3s -15° 19′ 37″ 304,52 47,53 6,17 0,00 A0Vn -0,017 +0,003 -003 148
HR 4912 CD-25°9508 112374 181244 LN Hya 12h 51m 07,3s -25° 55′ 05″ 12h 56m 30,1s -26° 27′ 37″ 304,34 36,40 6,62 +0,68 F3Ia +0,013 -0,015 -024 V *
HR 4913 CD-50°7394 112409 240407 12h 51m 18,7s -50° 39′ 25″ 12h 57m 04,4s -51° 11′ 55″ 303,83 11,66 5,16 -0,06 -0,32 B8-9V -0,026 -0,015 +025 255
HR 4914 12Alp1CVn BD+39°2580 112412 63256 8706 B 12h 51m 19,7s +38° 51′ 17″ 12h 56m 00,4s +38° 18′ 53″ 118,31 78,77 5,60 +0,34 -0,03 +0,23 F0V -0,236 +0,062 +0,027 -003 V 8 2,7 19,4 *
HR 4915 12Alp2CVn BD+39°2580 112413 63257 485 I 8706 A Alp2 CVn 12h 51m 21,0s +38° 51′ 30″ 12h 56m 01,7s +38° 19′ 06″ 118,29 78,77 2,90 -0,12 -0,32 -0,06 A0pSiEuHg -0,234 +0,056 +0,027 -003 V 29 2,7 19,4 *
HR 4916 8 Dra BD+66°778 112429 15941 486 12h 51m 29,7s +65° 58′ 51″ 12h 55m 28,5s +65° 26′ 19″ 122,26 51,68 5,24 +0,28 +0,02 F0V -0,005 -0,029 +0,032 +009 132 *
HR 4917 BD+54°1556 112486 28572 8710 12h 51m 54,7s +54° 38′ 27″ 12h 56m 17,6s +54° 05′ 58″ 121,36 63,01 5,82 +0,19 +0,08 +0,08 A5m -0,077 +0,001 D +0,012 -005 SB2O 20 1,8 3,5 AB 3 *
HR 4918 BD-21°3635 112519 181265 12h 52m 13,0s -22° 12′ 44″ 12h 57m 33,2s -22° 45′ 14″ 304,78 40,10 6,31 +1,07 G5 -0,052 -0,029 +003 V
HR 4919 BD+46°1833 112570 44398 12h 52m 33,8s +46° 43′ 09″ 12h 57m 07,7s +46° 10′ 37″ 119,92 70,92 6,12 +1,01 +0,80 K0III-IV -0,022 -0,047 +007 V
HR 4920 36 Com BD+18°2682 112769 100357 3036 I 6046 12h 53m 58,7s +17° 56′ 54″ 12h 58m 55,4s +17° 24′ 34″ 313,41 80,13 4,78 +1,56 +1,96 +0,95 M1-IIIb -0,039 +0,034 -002
HR 4921 44 Vir BD-03°3384 112846 139086 1336 8727 12h 54m 30,3s -03° 16′ 21″ 12h 59m 39,5s -03° 48′ 43″ 306,92 59,00 5,79 +0,18 +0,08 A3V -0,037 +0,008 -018 4,9 20,9 3 *
HR 4922 CD-32°9083 112935 204029 3038 12h 55m 04,0s -32° 57′ 50″ 13h 00m 32,6s -33° 30′ 19″ 305,11 29,33 6,02 +0,38 F0V -0,078 -0,079 -023 V?
HR 4923 Del Mus CP-70°1548 112985 257000 487 12h 55m 23,3s -71° 00′ 34″ 13h 02m 16,2s -71° 32′ 56″ 303,80 -08,69 3,62 +1,18 +1,26 +0,59 K2III +0,256 -0,021 +0,030 +037 SBO *
HR 4924 37 Com BD+31°2434 112989 63288 3039 I 8731 Var? 12h 55m 29,3s +31° 19′ 28″ 13h 00m 16,5s +30° 47′ 06″ 95,60 85,86 4,90 +1,17 +1,05 +0,58 G9IIICH-2Fe1Ca1 -0,018 -0,013 +0,016 -013 V? < 19 : 7,8 5,5 *
HR 4925 46 Vir BD-02°3609 112992 139096 8732 6053 12h 55m 26,9s -02° 49′ 51″ 13h 00m 35,9s -03° 22′ 07″ 307,43 59,42 5,99 +1,12 +1,10 K2III -0,025 +0,050 +023 V? 3,9 1,1 AB 3 *
HR 4926 BD+19°2622 113022 100366 8735 12h 55m 44,3s +18° 54′ 37″ 13h 00m 38,8s +18° 22′ 23″ 317,04 80,99 6,20 +0,42 +0,02 F6V s -0,226 +0,060 +0,020 +001 V? 20 2,8 149,2 AxBC 3 *
HR 4927 BD+76°473 113049 7714 3037 12h 55m 49,8s +76° 00′ 42″ 12h 58m 47,3s +75° 28′ 21″ 122,32 41,65 6,01 +0,99 +0,75 K0III +0,008 +0,010 -015
HR 4928 9 Dra BD+67°773 113092 15960 I 12h 56m 08,4s +67° 08′ 12″ 12h 59m 55,1s +66° 35′ 50″ 121,60 50,51 5,32 +1,29 +1,29 K2III -0,139 -0,013 +0,005 -030 V? < 17
HR 4929 38 Com BD+17°2573 113095 100374 12h 56m 12,9s +17° 39′ 45″ 13h 01m 09,6s +17° 07′ 23″ 316,09 79,75 5,96 +0,96 K0III -0,005 -0,025 -006
HR 4930 CP-70°1553 113120 257003 6063 12h 56m 17,1s -70° 56′ 15″ 13h 03m 05,2s -71° 28′ 34″ 303,87 -08,63 6,03 +0,05 -0,87 B1,5IIIne v -0,023 -0,014 -005 V 300 *
HR 4931 78 UMa BD+57°1408 113139 28601 8739 6058 12h 56m 26,4s +56° 54′ 19″ 13h 00m 43,8s +56° 21′ 59″ 120,30 60,71 4,93 +0,36 +0,01 +0,21 F2V +0,114 -0,009 +0,034 -010 V? 92 2,5 1,3 *
HR 4932 47Eps Vir BD+11°2529 113226 100384 488 I W 6064 12h 57m 11,9s +11° 29′ 48″ 13h 02m 10,6s +10° 57′ 33″ 312,34 73,63 2,83 +0,94 +0,73 +0,45 G8IIIab -0,273 +0,020 +0,043 -014 V? < 17 8,9 248,7 *
HR 4933 Xi 1Cen CD-48°7887 113314 223870 12h 57m 45,8s -48° 59′ 22″ 13h 03m 33,2s -49° 31′ 38″ 304,95 13,30 4,85 +0,02 +0,03 A0V -0,059 -0,014 +0,012 +000 V 185 *
HR 4934 BD+64°927 113337 15962 W 12h 57m 52,5s +64° 08′ 51″ 13h 01m 46,8s +63° 36′ 37″ 121,00 53,48 6,00 +0,41 +0,02 F6V -0,180 +0,029 +0,033 -011 V? 6 9,4 119,
HR 4935 BD-19°3629 113415 181357 8757 12h 58m 24,6s -20° 02′ 47″ 13h 03m 46,1s -20° 34′ 59″ 306,83 42,20 5,58 +0,56 +0,07 F7V +0,142 +0,018 D +0,003 +034 V? 0,1 0,4 *
HR 4936 BD+60°1439 113436 28613 3041 12h 58m 33,9s +60° 15′ 14″ 13h 02m 40,4s +59° 42′ 58″ 120,31 57,35 6,53 +0,05 +0,06 +0,03 A3Vn -0,029 -0,016 -023 SB? 200
HR 4937 48 Vir BD-02°3622 113459 139131 8759 12h 58m 45,2s -03° 07′ 31″ 13h 03m 54,4s -03° 39′ 48″ 308,99 59,06 6,59 +0,29 +0,11 F0V -0,035 -0,036 D +0,005 +003 V 109 0,3 0,6
HR 4938 CD-40°7662 113523 223881 V789 Cen 12h 59m 10,0s -40° 39′ 33″ 13h 04m 48,1s -41° 11′ 48″ 305,64 21,61 6,26 +1,68 +1,83 M3-4III -0,028 -0,034 -033 *
HR 4939 CD-51°7248 113602 240535 6084 12h 59m 38,0s -51° 34′ 46″ 13h 05m 30,8s -52° 06′ 54″ 305,13 10,70 6,43 +1,70 +1,99 M1III -0,048 +0,032 -031 V? *
HR 4940 CD-47°8088 113703 223900 W 13h 00m 28,8s -47° 55′ 38″ 13h 06m 16,7s -48° 27′ 49″ 305,47 14,34 4,71 -0,14 -0,58 -0,14 B5V -0,030 -0,023 +006 189 6,5 11,4 *
HR 4941 CD-40°7682 113778 223905 3044 6092 13h 00m 55,0s -41° 03′ 09″ 13h 06m 35,1s -41° 35′ 19″ 305,97 21,19 5,59 +1,05 K0II-III +0,046 -0,017 +002
HR 4942 Xi 2Cen CD-49°7644 113791 223909 489 W 13h 01m 04,2s -49° 22′ 14″ 13h 06m 54,6s -49° 54′ 22″ 305,49 12,89 4,27 -0,19 -0,79 -0,20 B1,5V -0,026 -0,012 +014 SB1O 51 5,1 25,1 *
HR 4943 14 CVn BD+36°2337 113797 63338 1337 6089 13h 01m 03,9s +36° 20′ 02″ 13h 05m 44,5s +35° 47′ 56″ 104,46 80,81 5,25 -0,08 -0,20 B9V -0,030 +0,021 +0,011 -013 V 175 *
HR 4944 CP-59°4740 113823 240566 W 13h 01m 14,0s -59° 19′ 30″ 13h 07m 24,2s -59° 51′ 38″ 304,94 2,95 5,99 +0,48 +0,12 F8-G2+B9IV -0,027 -0,012 +004 0,2 0,9
HR 4945 BD+46°1847 113847 44465 1338 I 8775 13h 01m 22,3s +45° 48′ 12″ 13h 05m 52,3s +45° 16′ 07″ 114,85 71,63 5,63 +1,13 K1III -0,012 +0,028 D +0,012 -020 V 5,4 2,9
HR 4946 39 Com BD+21°2487 113848 82650 1339 W 13h 01m 28,8s +21° 41′ 24″ 13h 06m 21,2s +21° 09′ 12″ 333,39 83,13 5,99 +0,39 0,00 F4V -0,069 -0,046 +0,030 +001 30 3,0 1,2 *
HR 4947 CD-35°8441 113852 204132 13h 01m 20,1s -35° 19′ 28″ 13h 06m 54,3s -35° 51′ 43″ 306,44 26,91 6,54 -0,02 -0,02 A0IV-III +0,041 -0,078 +016 49
HR 4948 BD+29°2365 113865 82648 8777 13h 01m 23,9s +29° 33′ 54″ 13h 06m 10,2s +29° 01′ 46″ 64,11 86,23 6,54 +0,05 +0,09 A3IV -0,069 +0,001 +005 V 6,4 6,3 AxBC 4 *
HR 4949 40 Com BD+23°2538 113866 82651 I FS Com 13h 01m 30,5s +23° 09′ 10″ 13h 06m 22,6s +22° 36′ 58″ 340,64 84,36 5,60 +1,59 +1,63 +1,81 M5III +0,025 -0,049 +0,045 -005 V? *
HR 4950 BD+73°583 113889 7741 8772 13h 01m 44,2s +73° 33′ 37″ 13h 04m 49,7s +73° 01′ 31″ 121,57 44,07 6,31 R F0V -0,019 +0,020 D +0,007 -016 90 2,0 1,3 AB 3
HR 4951 CP-52°6194 113902 240573 1340 13h 01m 41,6s -52° 55′ 27″ 13h 07m 38,3s -53° 27′ 35″ 305,37 9,34 5,71 -0,07 -0,27 B8V -0,039 -0,024 +022
HR 4952 The Mus CP-64°2183 113904 252162 W The Mus 13h 01m 39,6s -64° 46′ 17″ 13h 08m 07,0s -65° 18′ 23″ 304,67 -02,49 5,51 -0,02 -0,87 B0Ia+WC5: v -0,016 -0,009 -028 SBO 106 : 1,7 5,3 *
HR 4953 BD+62°1275 113994 15985 13h 02m 25,9s +62° 34′ 41″ 13h 06m 22,7s +62° 02′ 31″ 119,88 55,00 6,14 +0,99 +0,65 G7III +0,005 -0,037 +015 V
HR 4954 41 Com BD+28°2185 113996 82659 3045 I 13h 02m 22,8s +28° 09′ 41″ 13h 07m 10,7s +27° 37′ 29″ 41,94 86,47 4,80 +1,48 +1,85 +0,81 K5III +0,031 -0,070 +0,008 -016 V? < 17
HR 4955 49 Vir BD-09°3628 114038 157739 I 13h 02m 39,4s -10° 12′ 21″ 13h 07m 53,8s -10° 44′ 25″ 309,50 51,92 5,19 +1,14 +1,12 +0,58 K2III +0,017 -0,006 +0,025 -009 < 19 : *
HR 4956 BD+28°2187 114092 82665 13h 03m 06,4s +28° 05′ 31″ 13h 07m 53,6s +27° 33′ 21″ 40,56 86,32 6,19 +1,36 +1,64 +0,48 E K4III -0,041 -0,064 -009
HR 4957 BD-08°3491 114113 139175 3046 I D 13h 03m 19,5s -08° 26′ 55″ 13h 08m 32,5s -08° 59′ 04″ 310,07 53,65 5,55 +1,18 +1,18 K3III -0,032 -0,062 +016 V? 0,0 0,1
HR 4958 45Psi Hya BD-22°3515 114149 181410 3048 I 13h 03m 40,0s -22° 35′ 00″ 13h 09m 03,3s -23° 07′ 05″ 308,19 39,57 4,95 +1,05 +0,93 K1III -0,024 -0,036 +0,012 -019 V
HR 4959 BD-08°3495 114203 139183 13h 04m 00,9s -09° 00′ 16″ 13h 09m 14,4s -09° 32′ 18″ 310,25 53,08 6,32 +1,02 +0,79 K0 -0,033 -0,009 +000 V?
HR 4960 BD+10°2516 114256 100436 13h 04m 11,9s +10° 33′ 21″ 13h 09m 12,4s +10° 01′ 20″ 317,53 72,39 5,78 +1,00 K0III +0,017 -0,003 -000
HR 4961 50 Vir BD-09°3636 114287 157760 I 6114 13h 04m 31,1s -09° 47′ 45″ 13h 09m 45,3s -10° 19′ 46″ 310,31 52,28 5,94 +1,49 +1,69 K5III -0,008 -0,012 -007 V?
HR 4962 BD+17°2595 114326 100439 3049 I 13h 04m 52,8s +17° 22′ 55″ 13h 09m 47,8s +16° 50′ 55″ 326,33 78,88 5,91 +1,45 +1,65 K5III -0,069 -0,012 -017
HR 4963 51The Vir BD-04°3430 114330 139189 490 8801 13h 04m 46,2s -05° 00′ 18″ 13h 09m 57,0s -05° 32′ 20″ 311,42 57,03 4,38 -0,01 -0,01 0,00 A1IV s+Am -0,032 -0,033 +0,026 -003 SB 15 1,0 0,5 4 *
HR 4964 BD+38°2407 114357 63372 13h 05m 02,0s +37° 57′ 21″ 13h 09m 38,7s +37° 25′ 23″ 103,61 79,01 6,02 +1,15 K3III -0,103 +0,005 -019
HR 4965 CD-51°7329 114365 240627 V824 Cen 13h 05m 00,9s -52° 02′ 02″ 13h 10m 58,4s -52° 34′ 01″ 305,95 10,19 6,06 -0,09 -0,38 ApSi -0,041 -0,017 +026 V 76 *
HR 4966 CP-69°1772 114371 252185 W 13h 04m 57,3s -69° 24′ 35″ 13h 11m 51,6s -69° 56′ 31″ 304,69 -07,14 5,91 +0,42 -0,03 F3IV-V +0,036 +0,006 +007 SB2 5,9 30,7 *
HR 4967 15 CVn BD+39°2611 114376 63374 8805 BC 13h 05m 05,9s +39° 04′ 00″ 13h 09m 42,0s +38° 32′ 02″ 105,55 77,97 6,28 -0,12 -0,48 B7III -0,016 +0,003 -006 V 125 0,3 284,4 AC 3 *
HR 4968 42Alp Com BD+18°2697 114378 100443 8804 A 6116 13h 05m 07,4s +18° 03′ 30″ 13h 09m 59,3s +17° 31′ 46″ 327,96 79,49 5,22 H +0,45 -0,06 F5V -0,431 +0,136 +0,054 -018 V? 28 0,1 0,2 AB 3 *
HR 4969 42Alp Com BD+18°2697 114379 100443 8804 B 6116 13h 05m 07,4s +18° 03′ 30″ 13h 09m 59,3s +17° 31′ 46″ 327,96 79,49 5,22 H F5V -0,430 +0,136 +0,054 -018 V? 0,1 0,2 AB 3 *
HR 4970 CD-41°7648 114435 223960 13h 05m 26,9s -41° 42′ 00″ 13h 11m 08,8s -42° 13′ 59″ 306,83 20,49 5,79 +0,52 F7IV -0,080 -0,024 -011
HR 4971 17 CVn BD+39°2614 114447 63380 491 8805 A 13h 05m 27,7s +39° 01′ 49″ 13h 10m 03,2s +38° 29′ 56″ 105,17 77,98 5,91 +0,29 A9III-IV -0,070 +0,044 +000 SB2? 77 : 0,3 284,4 AC 3 *
HR 4972 CP-62°3046 114461 252187 13h 05m 28,2s -62° 46′ 15″ 13h 11m 53,1s -63° 18′ 10″ 305,23 -00,52 6,33 +0,44 +0,35 A8II-III -0,006 +0,003 -003 V
HR 4973 CD-42°8175 114474 223966 13h 05m 40,0s -42° 50′ 09″ 13h 11m 23,2s -43° 22′ 08″ 306,77 19,35 5,25 +1,05 +0,92 +0,36 E K1-2III -0,117 -0,027 +0,011 -009 *
HR 4974 BD+63°1056 114504 15999 3050 W 13h 05m 58,2s +62° 45′ 43″ 13h 09m 50,2s +62° 13′ 45″ 119,22 54,77 6,54 -0,02 -0,02 A1V -0,030 -0,008 -017 68 3,2 107,8
HR 4975 CP-59°4815 114529 240645 W V831 Cen 13h 06m 02,8s -59° 23′ 18″ 13h 12m 17,4s -59° 55′ 15″ 305,55 2,85 4,60 -0,08 -0,38 -0,09 B8V -0,049 -0,024 D +0,014 +012 SB 216 : 0,4 0,1 AB 4 *
HR 4976 CP-77°890 114533 257019 3054 13h 05m 57,9s -77° 54′ 59″ 13h 14m 17,2s -78° 26′ 50″ 304,12 -15,63 5,85 +1,07 +0,72 F8Ib -0,018 +0,004 -018
HR 4977 CP-65°2201 114570 252196 13h 06m 11,6s -65° 41′ 44″ 13h 12m 48,9s -66° 13′ 37″ 305,09 -03,44 5,90 +0,06 +0,04 A0Vm: +0,024 +0,006 +009
HR 4978 CD-25°9653 114576 181446 1341 W 13h 06m 12,8s -26° 01′ 12″ 13h 11m 39,2s -26° 33′ 06″ 308,53 36,10 6,50 +0,19 A5Vn -0,068 +0,004 -021 177 0,1 0,2 *
HR 4979 CD-37°8437 114613 204227 3051 13h 06m 28,4s -37° 16′ 22″ 13h 12m 03,2s -37° 48′ 11″ 307,43 24,89 4,85 +0,70 +0,31 +0,36 G3V -0,385 +0,047 +0,053 -015 V?
HR 4980 CP-59°4827 114630 240653 W 13h 06m 40,2s -59° 16′ 57″ 13h 12m 56,0s -59° 49′ 00″ 305,63 2,94 6,16 +0,60 +0,08 G0V +0,014 -0,107 +016 SB2 3,2 25,3 *
HR 4981 53 Vir BD-15°3613 114642 157788 W 6136 13h 06m 44,1s -15° 39′ 33″ 13h 12m 03,5s -16° 11′ 55″ 310,12 46,39 5,04 +0,46 +0,02 F5III-IV +0,098 -0,286 +0,040 -014 15 5,0 235,0 AD 4 *
HR 4982 CD-42°8196 114707 223980 13h 07m 06,9s -42° 10′ 07″ 13h 12m 50,9s -42° 41′ 59″ 307,12 20,00 6,22 +1,06 K0III -0,020 +0,003 -001
HR 4983 43Bet Com BD+28°2193 114710 82706 492 I W 13h 07m 12,4s +28° 23′ 06″ 13h 11m 52,4s +27° 52′ 41″ 43,33 85,40 4,26 +0,57 +0,07 +0,30 F9,5V -0,801 +0,882 +0,120 +006 SB? 6 5,8 90,8 *
HR 4984 BD+25°2610 114724 82708 3052 13h 07m 19,4s +24° 47′ 25″ 13h 12m 08,4s +24° 15′ 29″ 2,47 84,52 6,33 +0,98 K1III -0,008 -0,041 -024
HR 4985 CD-50°7589 114772 240655 W 13h 07m 27,3s -50° 10′ 07″ 13h 13m 23,5s -50° 42′ 00″ 306,48 12,02 5,89 -0,02 B9V -0,019 -0,027 -001 0,3 0,3
HR 4986 BD+12°2565 114780 100460 3053 I 13h 07m 34,3s +12° 05′ 17″ 13h 12m 32,9s +11° 33′ 22″ 321,61 73,66 5,77 +1,51 M0III -0,050 -0,033 +025
HR 4987 BD+19°2648 114793 100461 13h 07m 42,9s +19° 16′ 57″ 13h 12m 35,9s +18° 45′ 06″ 334,19 80,31 6,53 +0,88 G8III -0,065 -0,003 -020
HR 4988 CP-58°4738 114835 240663 3055 13h 07m 59,0s -58° 09′ 12″ 13h 14m 12,1s -58° 41′ 02″ 305,89 4,06 5,89 +1,08 K0-1III -0,051 -0,012 -002
HR 4989 CP-58°4740 114837 240666 W 13h 08m 03,3s -58° 34′ 07″ 13h 14m 14,8s -59° 06′ 12″ 305,87 3,64 4,92 +0,48 +0,27 F7IV -0,265 -0,157 +0,053 -065 0 5,3 2,7
HR 4990 54 Vir BD-18°3562 114846 157798 8824 A 13h 08m 05,9s -18° 17′ 44″ 13h 13m 26,8s -18° 49′ 36″ 310,15 43,74 6,28 +0,09 +0,01 B9III -0,020 -0,017 D +0,011 -041 SB 0,4 5,4 *
HR 4991 CD-42°8213 114873 223989 13h 08m 13,8s -42° 36′ 34″ 13h 13m 57,5s -43° 08′ 20″ 307,29 19,54 6,16 +1,38 +1,62 K4III -0,170 +0,028 +030
HR 4992 BD+19°2649 114889 100467 13h 08m 20,5s +19° 15′ 32″ 13h 13m 12,4s +18° 43′ 37″ 334,87 80,22 6,11 +1,20 G8III -0,215 -0,049 -024 *
HR 4993 Eta Mus CP-67°2224 114911 252224 493 W Eta Mus 13h 08m 28,0s -67° 21′ 52″ 13h 15m 14,9s -67° 53′ 40″ 305,18 -05,13 4,80 -0,08 -0,35 -0,08 B8V -0,041 -0,008 -008 SBO 268 3,2 60, *
HR 4994 CP-69°1784 114912 252225 13h 08m 30,3s -69° 08′ 55″ 13h 15m 25,7s -69° 40′ 47″ 305,03 -06,90 6,37 +1,21 +1,33 K2-3III -0,101 -0,048 -011
HR 4995 55 Vir BD-19°3651 114946 157806 13h 08m 49,7s -19° 24′ 20″ 13h 14m 10,9s -19° 55′ 51″ 310,21 42,62 5,33 +0,87 +0,44 G6V -0,122 +0,167 +0,010 -045 V?
HR 4996 CD-48°8050 114971 224000 13h 08m 50,2s -48° 25′ 29″ 13h 14m 43,1s -48° 57′ 24″ 306,86 13,74 5,89 +1,06 +0,93 K1III -0,129 -0,081 +056 *
HR 4997 BD+40°2633 115004 44519 I 13h 09m 10,9s +40° 40′ 57″ 13h 13m 43,0s +40° 09′ 10″ 104,83 76,18 4,92 +1,06 +0,93 +0,49 G8IIIaCN0,5 -0,048 +0,015 +0,004 -021 V? < 19 :
HR 4998 BD+12°2572 115046 100473 I 8832 13h 09m 31,9s +11° 51′ 46″ 13h 14m 31,3s +11° 19′ 54″ 322,99 73,30 5,67 +1,50 +1,86 +0,90 M0III +0,074 -0,052 +012 V 6,7 49,1 *
HR 4999 CD-35°8547 115050 204282 13h 09m 32,2s -35° 50′ 29″ 13h 15m 09,7s -36° 22′ 16″ 308,26 26,26 6,19 +0,97 K1III -0,012 -0,015 -004
HR 5000 CP-64°2316 115149 252236 13h 10m 09,3s -64° 36′ 29″ 13h 16m 44,8s -65° 08′ 18″ 305,59 -02,40 6,07 +0,44 -0,02 F5V -0,103 -0,052 +018 V

LegendaUpraviť

IRflag:

  • prázdne: NASA merged Infrared Catalogue, Schmitz et al., 1978
  • ' Engles et al. 1982
  • : neistá identifikácia

Viacnásobná hviezda:

  • A = Astrometrická dvojhviezda
  • D = Duplicita objavená zákrytom
  • I = Innes, Southern Double Star Catalogue (1927)
  • R = Rossiter, Michigan Publ. 9, 1955
  • S = Duplicita objavená bodovou interferometriou
  • W = Worley (1978) aktualizácia IDS

n_Vmag:

  • prázdne = V na UBV Johnsonovom systéme
  • R = HR magnitúdy redukované na UBV systém
  • H = pôvodná HR magnitúda

pmRA:

  • vlastný pohyb v RA sa premieta ako (cos(DE).d(RA)/dt), teda celkový vlastný pohyb je sqrt(pmRA^2^+pmDE^2^)

n_RadVel:

  • V = premenná radiálna rýchlosť
  • V? = možná premenná radiálna rýchlosť
  • SB, SB1, SB2, SB3 = spektroskopické dvojhviezdy, jednoduché, dvojité alebo trojité čiarové spektrá
  • O = orbitálne údaje nedostupné

ZdrojUpraviť