Zoznam bankových konštantných symbolov na Slovensku

zoznamový článok projektov Wikimedia

Trieda 0 (platby za tovar a služby)Upraviť

  • 000X - platby za tovar (okrem platieb pod symbolmi 010X)
  • 010X - platby za poľnohospodárske výrobky
  • 030X - platby za služby
  • 0508 - platba šekom za predaný tovar a poskytnuté služby
  • 0608 - platba platobnou kartou za predaný tovar a poskytnuté služby

Trieda 1 (vzťahy k štátnemu rozpočtu a rozpočtom ostatných zložiek verejného rozpočtu)Upraviť

  • 101X - príjmy z podnikania a vlastníctva majetku
  • 111X - administratívne a iné poplatky a platby
  • 121X - kapitálové príjmy
  • 131X - príjmy zo splácania úverov a pôžičiek poskytnutých zo štátneho rozpočtu a z predaja majetkových účastí štátu
  • 201X - ostatné príjmy
  • 301X - mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
  • 311X - poistné a príspevok zamestnávateľa do poisťovní a Národného úradu práce
  • 321X - cestovné výdavky
  • 331X - energie, voda a komunikácie
  • 341X - materiál a služby
  • 351X - dopravné
  • 361X - rutinná a štandardná údržba
  • 371X - nájomné za prenájom
  • 381X - ostatné tovary a služby
  • 391X - bežné transfery na rovnakej úrovni
  • 401X - dávky sociálneho zabezpečenia
  • 411X - dávky sociálnej pomoci
  • 421X - štátne sociálne dávky
  • 431X - ostatné bežné transfery jednotlivcom a neziskovým právnickým osobám
  • 441X - dávky štátnym zamestnancom
  • 451X - dotácie nefinančným subjektom
  • 461X - náklady na likvidáciu štátnych podnikov a akciových spoločností
  • 471X - náklady spojené s ručením Fondu národného majetku Slovenskej Republiky za sprivatizovaný majetok
  • 481X - bežné transfery do tuzemských finančných inštitúcií
  • 491X - bežné transfery na rôznej úrovni
  • 501X - bežné transfery do zahraničia
  • 511X - splácanie úrokov a ostatné platby súvisiace s úvermi
  • 521X - obstarávanie kapitálových aktív
  • 531X - kapitálové transfery na rovnakej úrovni
  • 541X - kapitálové transfery jednotlivcom a neziskovým právnickým osobám
  • 551X - kapitálové transfery nefinančným subjektom
  • 561X - kapitálové transfery na rôznej úrovni
  • 571X - kapitálové transfery do zahraničia
  • 581X - poskytovanie úverov a pôžičiek, účasť na majetku
  • 591X - splácanie domácej istiny, splácanie výnosov z cenných papierov
  • 601X - splácanie istiny do zahraničia
  • 611X - prevod bežných výdavkov
  • 621X - prevod kapitálových výdavkov

Trieda 2 (platby za dodávky investičnej povahy)Upraviť

  • 002X - platby za dodávky investičnej povahy
  • 072X - príspevky na združenú výstavbu

Trieda 3 (mzdové a ostatné osobné náklady)Upraviť

  • 003X - prostriedky na mzdy
  • 013X - zrážky z miezd
  • 093X - dávky sociálneho zabezpečenia

Trieda 4 (príjmy štátneho rozpočtu a rozpočtov ostatných zložiek verejného rozpočtu z daní a poplatkov)Upraviť

  • 114X - bežná záloha
  • 134X - doúčtovanie daní za predchádzajúce zdaňovacie obdobie
  • 154X - dodatočné daňové priznanie
  • 174X - vyúčtovanie dane za posledné zdaňovacie obdobie (daň z príjmu fyzických osôb, daň z príjmu právnických osôb)
  • 194X - zúčtovanie rozdielov preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti a funkčné pôžitky, zrážky daní a zabezpečenie dane
  • 214X - dodatočne vyrubená daň
  • 234X - zníženie oslobodenia
  • 254X - neoprávnený nárok spotrebnej dane z motorovej nafty u poľnohospodárov z kontroly
  • 274X - odvod neoprávnene použitých prostriedkov štátneho rozpočtu vyrubených iným orgánmi štátnej správy
  • 294X - paušálna daň podľa § 15 zákona č. 366/1999 Z. z. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov
  • 314X - penále z kontroly
  • 334X - penále zo správy
  • 354X - penále vyrubené daňovými orgánmi z kontroly
  • 374X - penále vyrubené daňovými orgánmi zo správy
  • 394X - penále neoprávneného nároku spotrebnej dane z motorovej nafty poľnohospodárom
  • 494X - vrátenie dane - nepriame dane
  • 514X - zvýšenie dane
  • 534X - nárok na odpočet dane
  • 574X - dodatočné daňové priznanie
  • 594X - zvýšenie dane - daňová inšpekcia
  • 614X - dodatočná platba z daňovej inšpekcie
  • 634X - pokuta z kontroly
  • 654X - pokuta zo správy
  • 674X - pokuty vyrubené daňovou inšpekciou
  • 694X - pokuty vyrubené daňovým orgánom, ktoré nie sú príjmom osobitného účtu štátneho rozpočtu
  • 714X - penále z daňovej inšpekcie
  • 734X - úrok pri odklade platenia
  • 754X - exekučné náklady
  • 774X - úrok platený daňovému subjektu za oneskorenie vrátenie preplatku
  • 794X - blokové pokuty vyrubené daňovým úradom
  • 814X - platba (účtovaná súčasne s predpisom)
  • 854X - vratky Ministerstva obrany Slovenskej republiky
  • 874X - platba na vyrovnanie preplatku

Trieda 5 (ostatné finančné platby)Upraviť

  • 0051 - platby na základe právoplatného a vykonateľného rozhodnutia príslušného orgánu 1) s označením „B"
  • 005X - penále, poplatky z omeškania a iné majetkové sankcie, náhrady škôd (okrem platieb pod symbolom 0051)
  • 205X - nákup cenných papierov (akcie, dlhopisy, zmenky)
  • 305X - predaj cenných papierov
  • 405X - vyplácanie výnosov z cenných papierov, splatnosť menovitej hodnoty (istiny)
  • 505X - ostatné obchody s cennými papiermi
  • 015X - hospodárstvo operatívne výdavky
  • 025X - platby v Sk určené na úhrady do zahraničia
  • 035X - platby určené na výplaty v hotovosti prostredníctvom pôšt
  • 055X - finančné platby ostatné
  • 1559 - výplaty z vkladov obyvateľstva
  • 255X - úhrady poistných plnení poisťovňami
  • 355X - platby poistného poisťovniam
  • 4559 - výplaty z vkladov obyvateľstva prostredníctvom platobnej karty
  • 085X - prechodne poskytnuté pôžičky
  • 0959 - výplaty hotovosti poštám „B"
  • 1959 - výplaty hotovosti bankám „B"

Trieda 6 (prevody medzi účtami toho istého klienta)Upraviť

  • 006X - prevody prostriedkov na mzdy a ostatné osobné náklady
  • 016X - splátky úverov a pôžičiek
  • 0468 - prevod prostriedkov z platobného systému SIPS do platobného systému RTGS
  • 0568 - prevod prostriedkov z platobného systému RTGS do platobného systému SIPS
  • 096X - ostatné prevody

Trieda 7 (pokladničné príjmy)Upraviť

  • 007X - tržby za predaný tovar a poskytnuté stravovanie
  • 017X - tržby za poskytnuté služby
  • 0379 - ostatné príjmy
  • 1379 - vklady obyvateľstva (vrátane depozitných certifikátov a vkladových certifikátov a vkladových listov)
  • 0479 - vrátené mzdy
  • 0579 - vrátené hotovosti na nákup
  • 1979 - vklady v hotovosti na účty pôšt "B"
  • 2979 - vklady v hotovosti na účty bánk "B"

Trieda 8Upraviť

(rezerva)

Trieda 9 (vzťahy bánk ku klientom "B")Upraviť

  • 0098 - automatické prevody zostatkov
  • 1098 - prevody zostatkov zrušených účtov
  • 209X - nákup cenných papierov
  • 309X - predaj cenných papierov
  • 409X - vyplácanie výnosov z cenných papierov
  • 0198 - regulácia zostatkov účtov
  • 0298 - ostatné prevody
  • 0398 - poskytnuté úvery
  • 0498 - splátky úverov a pôžičiek
  • 0598 - zúčtovanie úrokov
  • 269X - devízové operácie nákup
  • 369X - devízové operácie predaj
  • 0898 - zúčtovanie ceny za peňažné služby
  • 189X - zúčtovanie náhrad skutočných výdavkov účtovaných inou bankou
  • 0998 - zúčtovanie súpisiek poštových poukážok

Pozri ajUpraviť