Zoznam predsedov Senátu Parlamentu Českej republiky

Toto je zoznam predsedov Senátu Parlamentu Českej republiky od roku 1996, kedy prebehli prvé voľby do Senátu, po ktorých bolo zvolené prvé vedenie.

Politika v Česku

Coat of arms of the Czech Republic.svg

Ústava Českej republiky
Ústavní činitelia

Prezident republiky: Miloš Zeman
Predseda Senátu: Miloš Vystrčil
Predseda PS: Radek Vondráček
Predseda vlády: Andrej Babiš


Parlament:
Senát  · Poslanecká snemovňa


Vláda Českej republiky

Politické strany v Parlamente
Politické strany v Senáte
Koalícia:
ANO · ČSSD

Opozícia:
ODS · STAN · TOP 09 · Ostravak
Občania patrioti · Starostovia pre Liberecký kraj
MHS · KDU-ČSL · Zelení · SEN 21
Piráti · S.cz · „OSN“

Politické strany v Poslaneckej snemovni
Koalícia:
ANO · ČSSD

Podporovaná:
KSČM
Opozícia:
ODS · Piráti · SPD · KDU-ČSL · TOP 09 · STAN

Zahraničná politika

Európska únia · NATO · OSN · WTO
OECD · OBSE · Vyšehradská skupina

Zoznamové články
Zoznam prezidentov Česka
Zoznam predsedov Senátu
Zoznam predsedov Poslaneckej snemovne
Zoznam predsedov vlád Česka
Zoznam politických strán v Česku
# Meno Portrét V úrade od V úrade do Subjekt Prezident Podpredsedovia senátu
1. Petr Pithart Petr Pithart (2016).jpg 18. december 1996 16. december 1998 KDU-ČSL Václav Havel Ivan HavlíčekJaroslava MoserováVladimír ZemanPřemysl Sobotka
2. Libuše Benešová Czech politic personality icon.svg 16. december 1998 23. november 2000 ODS Václav Havel Ivan HavlíčekPřemysl SobotkaJaroslav MusialPetr Pithart
3. Petr Pithart Petr Pithart (2016).jpg 19. december 2000 15. december 2004 KDU-ČSL Václav Havel

Václav Klaus

20002002

Jan RumlPřemysl SobotkaZdeněk Vojíř

20002004

Ladislav SvobodaJan RumlPřemysl SobotkaMirek Topolánek

4. Přemysl Sobotka Přemysl Sobotka 2014.JPG 15. december 2004 23. október 2010 ODS Václav Klaus 20042006

Petr PithartJiří LiškaEdvard OutrataPetr Smutný

20062008

Petr PithartJiří LiškaJiří ŠnebergerJan Rakušan

20082010

Alena GajdůškováJiří LiškaPetr PithartJiří ŠnebergerMilan Štěch

5. Milan Štěch Milan Stech in 2012.JPG 24. november 2010 14. november 2018 ČSSD Václav Klaus

Miloš Zeman

20102012

Přemysl SobotkaAlena GajdůškováAlena PalečkováPetr PithartZdeněk Škromach

20122014

Alena GajdůškováMiluše HorskáPřemysl SobotkaZdeněk Škromach

20142016

Ivo BárekMiluše HorskáPřemysl SobotkaZdeněk Škromach

20162018

Miluše HorskáIvo BárekJaroslav KuberaJiří Šesták

6. Jaroslav Kubera Jaroslav Kubera in 2019.jpg 14. november 2018 20. január 2020 ODS Miloš Zeman Jiří RůžičkaMilan ŠtěchJan HorníkMiluše HorskáJiří Oberfalzer
- Jiří Růžička
(poverený riadením)
Jiří Růžička in 2016.jpg 20. január 2020 19. február 2020 nestraník za TOP 09 a STAN Miloš Zeman Milan ŠtěchJan HorníkMiluše HorskáJiří Oberfalzer
7. Miloš Vystrčil MilosVystrcil.jpg 19. február 2020 ODS Miloš Zeman Jiří RůžičkaMilan ŠtěchJan HorníkMiluše HorskáJiří Oberfalzer

Pozri ajUpraviť