Zoznam sediel vo Veľkej Fatre

zoznamový článok projektov Wikimedia
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (OOjs UI icon download-progressive.svgKML)

Zoznam sediel vo Veľkej Fatre zahŕňa pomenované veľkofatranské sedlá.[1]

Malý Šturec (890 m)
Sedlo Ploskej (1390 m)

Zoznam sedielUpraviť

# Sedlo Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Brestová 720 49°09′04″S 19°17′08″V / 49,15111°S 19,28556°V / 49.15111; 19.28556 (Sedlo Brestová) Šípska Fatra cesta I/59
2. Donovaly 950 48°52′41″S 19°13′26″V / 48,87806°S 19,22389°V / 48.87806; 19.22389 (Sedlo Donovaly) Zvolen cesta I/59,  ,  
3. Južné Rakytovské sedlo 1295 48°57′20″S 19°10′17″V / 48,95556°S 19,17139°V / 48.95556; 19.17139 (Sedlo Rakytovské (južné)) Hôľna Fatra  ,  
4. Ľubochnianske sedlo 701 49°06′42″S 19°07′17″V / 49,11167°S 19,12139°V / 49.11167; 19.12139 (Ľubochnianske sedlo) Šípska Fatra  ,  
5. Malý Šturec 890 48°50′19″S 18°59′55″V / 48,83861°S 18,99861°V / 48.83861; 18.99861 (Malý Šturec) Bralná Fatra  ,  
6. Nižné Šiprúnske sedlo 1327 49°01′51″S 19°13′14″V / 49,03083°S 19,22056°V / 49.03083; 19.22056 (Nižné Šiprúnske sedlo) Šiprúň  ,  
7. Poľana 935 49°05′28″S 19°11′27″V / 49,09111°S 19,19083°V / 49.09111; 19.19083 (Sedlo Poľana) Šípska Fatra  
8. Prašnické sedlo 1037 48°52′46″S 19°07′38″V / 48,87944°S 19,12722°V / 48.87944; 19.12722 (Prašnické sedlo) Hôľna Fatra  
9. Prípor 1231 48°53′21″S 19°12′29″V / 48,88917°S 19,20806°V / 48.88917; 19.20806 (Prípor) Zvolen  
10. Príslop 935 49°04′12″S 19°07′05″V / 49,07000°S 19,11806°V / 49.07000; 19.11806 (Príslop) Lysec  ,  
11. Rybovské sedlo 1317 48°52′38″S 19°05′23″V / 48,87722°S 19,08972°V / 48.87722; 19.08972 (Rybovské sedlo) Hôľna Fatra  ,  
12. Sedlo Ploskej 1390 48°55′50″S 19°07′51″V / 48,93056°S 19,13083°V / 48.93056; 19.13083 (Sedlo Ploskej) Hôľna Fatra  ,  
13. Sedlo pod Červeným grúňom 990 49°04′58″S 19°11′31″V / 49,08278°S 19,19194°V / 49.08278; 19.19194 (Sedlo pod Červeným grúňom) Šípska Fatra  ,  
14. Sedlo pod Čiernym kameňom 1266 48°56′27″S 19°08′54″V / 48,94083°S 19,14833°V / 48.94083; 19.14833 (Sedlo pod Čiernym kameňom) Hôľna Fatra  ,  
15. Sedlo pod Drieňkom 1003 48°53′07″S 18°58′00″V / 48,88528°S 18,96667°V / 48.88528; 18.96667 (Sedlo pod Drieňkom) Bralná Fatra  
16. Sedlo pod Kečkou 1000 49°00′37″S 19°05′44″V / 49,01028°S 19,09556°V / 49.01028; 19.09556 (Sedlo pod Kečkou) Šípska Fatra  ,  
17. Sedlo pod Ostrým 890 49°08′20″S 19°12′17″V / 49,13889°S 19,20472°V / 49.13889; 19.20472 (Sedlo pod Ostrým) Šípska Fatra  ,  
18. Sedlo pod Radičinou 1050 49°07′25″S 19°15′22″V / 49,12361°S 19,25611°V / 49.12361; 19.25611 (Sedlo pod Radičinou) Šípska Fatra  ,  
19. Sedlo pod Smrekovom 1390 48°53′02″S 19°01′26″V / 48,88389°S 19,02389°V / 48.88389; 19.02389 (Sedlo pod Smrekovom) Bralná Fatra  
20. Severné Rakytovské sedlo 1400 48°57′53″S 19°10′59″V / 48,96472°S 19,18306°V / 48.96472; 19.18306 (Severné Rakytovské sedlo) Hôľna Fatra  ,  
21. Veľký Šturec 1010 48°53′03″S 19°10′01″V / 48,88417°S 19,16694°V / 48.88417; 19.16694 (Veľký Šturec) Hôľna Fatra  
22. Východné Prašnické sedlo 920 48°52′55″S 19°08′32″V / 48,88194°S 19,14222°V / 48.88194; 19.14222 (Východné Prašnické sedlo) Hôľna Fatra  ,  
23. Vyšné Šiprúnske sedlo 1385 49°01′40″S 19°13′29″V / 49,02778°S 19,22472°V / 49.02778; 19.22472 (Vyšné Šiprúnske sedlo) Šiprúň  
24. Žaškovské sedlo 723 49°09′17″S 19°12′03″V / 49,15472°S 19,20083°V / 49.15472; 19.20083 (Žaškovské sedlo) Šípska Fatra  ,  

ReferencieUpraviť

  1. Mapový portál na Hiking.sk

Pozri ajUpraviť

ZdrojUpraviť