Zoznam víťazov zmiešanej štvorhry na Wimbledone

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam víťazov zmiešanej štvorhry na turnaji Wimbledon, ktorá sa po prvýkrát objavila na turnaji v roku 1913.

Zoznam finálových zápasovUpraviť

 
Suzanne Lenglenová vyhrala zmiešanú štvorhru trikrát
Rok Víťazi Porazení Výsledok
1913   Hope Crisp
  Agnes Tuckeyová
  James Cecil Parke
  Ethel Thomsonová Larcombeová
3:6, 5:3 skreč
1914   James Cecil Parke
  Ethel Thomsonová Larcombeová
  Tony Wilding
  Marguerite Broquedisová
4:6, 6:4, 6:2
1915 prvá svetová vojna
1916
1917
1918
1919   Randolph Lycett
  Elizabeth Ryanová
  Albert Prebble
  Dorothea Lambertová Chambersová
6:0, 6:0
1920   Gerald Patterson
  Suzanne Lenglenová
  Randolph Lycett
  Elizabeth Ryanová
7:5, 6:3
1921   Randolph Lycett
  Elizabeth Ryanová
  Max Woosnam
  Phyllis Howkinsová
6:3, 6:1
1922   Pat O'Hara Wood
  Suzanne Lenglenová
  Randolph Lycett
  Elizabeth Ryanová
6:4, 6:3
1923   Randolph Lycett
  Elizabeth Ryanová
  Lewis Deane
  Dorothy Shepherdová-Barronová
6:4, 7:5
1924   John Gilbert
  Kathleen McKaneová
  Leslie Godfree
  Dorothy Shepherdová-Barronová
6:3, 3:6, 6:3
1925   Jean Borotra
  Suzanne Lenglenová
  Umberto De Morpurgo
  Elizabeth Ryanová
6:3, 6:3
1926   Leslie Godfree
  Kathleen McKaneová Godfreeová
  Howard Kinsey
  Mary Browneová
6:3, 6:4
1927   Francis Hunter
  Elizabeth Ryanová
  Leslie Godfree
  Kathleen McKaneová Godfreeová
8:6, 6:0
1928   Patrick Spence
  Elizabeth Ryanová
  Jack Crawford
  Daphne Akhurstová Cozensová
7:5, 6:4
1929   Francis Hunter
  Helen Willsová Moodyová
  Ian Collins
  Joan Fryová Lakemanová
6:1, 6:4
1930   Jack Crawford
  Elizabeth Ryanová
  Daniel Prenn
  Hilde Krahwinkelová Sperlingová
6:1, 6:3
1931   George Lott
  Anna McCune Harper
  Ian Collins
  Joan Ridley
6:3, 1:6, 6:1
1932   Enrique Maier
  Elizabeth Ryanová
  Harry Hopman
  Josane Sigartová
7:5, 6:2
1933   Gottfried von Cramm
  Hilde Krahwinkelová Sperlingová
  Norman Farquharson
  Mary Heeley
7:5, 8:6
1934   Ryuki Miki
  Dorothy Roundová Littleová
  Henry Austin
  Dorothy Shepherdová-Barronová
3:6, 6:4, 6:0
1935   Fred Perry
  Dorothy Roundová Littleová
  Harry Hopman
  Eleanor Hallová Hopmanová
7:5, 4:6, 6:2
1936   Fred Perry
  Dorothy Roundová Littleová
  Don Budge
  Sarah Palfreyová Cookeová
7:9, 7:5, 6:4
1937   Don Budge
  Alice Marbleová
  Yvon Petra
  Simone Mathieuová
6:4, 6:1
1938   Don Budge
  Alice Marbleová
  Henner Henkel
  Sarah Palfreyová Cookeová
6:1, 6:4
1939   Bobby Riggs
  Alice Marbleová
  Frank Wilde
  Nancy Brownová
9:7, 6:1
1940 druhá svetová vojna
1941
1942
1943
1944
1945
1946   Tom Brown
  Louise Broughová
  Geoff Brown
  Dorothy Cheneyová
6:4, 6:4
1947   John Bromwich
  Louise Broughová Clappová
  Colin Long
  Nancye Wynneová Boltonová
1:6, 6:4, 6:2
1948   John Bromwich
  Louise Broughová Clappová
  Frank Sedgman
  Doris Hartová
6:2, 3:6, 6:3
1949   Eric Sturgess
  Sheila Summersová
  John Bromwich
  Louise Broughová Clappová
9:7, 9:11, 7:5
1950   Eric Sturgess
  Louise Broughová Clappová
  Geoff Brown
  Patricia Canningová Toddová
11:9, 1:6, 6:4
1951   Frank Sedgman
  Doris Hartová
  Mervyn Rose
  Nancye Wynneová Boltonová
7:5, 6:2
1952   Frank Sedgman
  Doris Hartová
  Enrique Morea
  Thelma Coyneová Longová
4:6, 6:3, 6:4
1953   Vic Seixas
  Doris Hartová
  Enrique Morea
  Shirley Fryová
9:7, 7:5
1954   Vic Seixas
  Doris Hartová
  Ken Rosewall
  Margaret Osborneová duPontová
5:7, 6:4, 6:3
1955   Vic Seixas
  Doris Hartová
  Enrique Morea
  Louise Broughová Clappová
8:6, 2:6, 6:3
1956   Vic Seixas
  Shirley Fryová
  Gardnar Mulloy
  Althea Gibsonová
2:6, 6:2, 7:5
1957   Mervyn Rose
  Darlene Hardová
  Neale Fraser
  Althea Gibsonová
6:4, 7:5
1958   Bob Howe
  Lorraine Coghlanová Robinsonová
  Kurt Nielsen
  Althea Gibsonová
6:3, 13:11
1959   Rod Laver
  Darlene Hardová
  Neale Fraser
  Maria Buenová
6:4, 6:3
1960   Rod Laver
  Darlene Hardová
  Bob Howe
  Maria Buenová
13:11, 3:6, 8:6
1961   Fred Stolle
  Lesley Turnerová Bowreyová
  Bob Howe
  Edda Budingová
11:9, 6:2
1962   Neale Fraser
  Margaret Osborneová duPontová
  Dennis Ralston
  Ann Haydonová-Jonesová
2:6, 6:3, 13:11
1963   Ken Fletcher
  Margaret Courtová
  Bob Hewitt
  Darlene Hardová
11:9, 6:4
1964   Fred Stolle
  Lesley Turnerová Bowreyová
  Ken Fletcher
  Margaret Courtová
6:4, 6:4
1965   Ken Fletcher
  Margaret Courtová
  Tony Roche
  Judy Tegartová Daltonová
12:10, 6:3
1966   Ken Fletcher
  Margaret Courtová
  Dennis Ralston
  Billie Jean Kingová
4:6, 6:3, 6:3
1967   Owen Davidson
  Billie Jean Kingová
  Ken Fletcher
  Maria Buenová
7:5, 6:2
Otvorená éra
1968   Ken Fletcher
  Margaret Courtová
  Alexandr Metreveli
  Oľga Morozovová
6:1, 14:12
1969   Fred Stolle
  Ann Haydonová-Jonesová
  Tony Roche
  Judy Tegartová Daltonová
6:2, 6:3
1970   Ilie Năstase
  Rosemary Casalsová
  Alexandr Metreveli
  Oľga Morozovová
6:3, 4:6, 9:7
1971   Owen Davidson
  Billie Jean Kingová
  Marty Riessen
  Margaret Courtová
3:6, 6:2, 15:13
1972   Ilie Năstase
  Rosemary Casals
  Kim Warwick
  Evonne Goolagongová
6:4, 6:4
1973   Owen Davidson
  Billie Jean Kingová
  Raúl Ramírez
  Janet Newberryová
6:3, 6:2
1974   Owen Davidson
  Billie Jean Kingová
  Mark Farrell
  Lesley Charlesová
6:3, 9:7
1975   Marty Riessen
  Margaret Courtová
  Allan Stone
  Betty Stoveová
6:4, 7:5
1976   Tony Roche
  Françoise Durrová
  Dick Stockton
  Rosemary Casalsová
6:3, 2:6, 7:5
1977   Bob Hewitt
  Greer Stevensová
  Frew McMillan
  Betty Stoveová
3:6, 7:5, 6:4
1978   Frew McMillan
  Betty Stoveová
  Ray Ruffels
  Billie Jean Kingová
6:2, 6:2
1979   Bob Hewitt
  Greer Stevensová
  Frew McMillan
  Betty Stoveová
7:5, 7:6(9:7)
1980   ohn Austin
  Tracy Austinová
  Mark Edmondson
  Dianne Fromholtzová Balestratová
4:6, 7:6(8:6), 6:3
1981   Frew McMillan
  Betty Stoveová
  John Austin
  Tracy Austinová
4:6, 7:6(7:2), 6:3
1982   Kevin Curren
  Anne Smithová
  John Lloyd
  Wendy Turnbullová
2:6, 6:3, 7:5
1983   John Lloyd
  Wendy Turnbullová
  Steve Denton
  Billie Jean Kingová
6:7(5:7), 7:6(7:5), 7:5
1984   John Lloyd
  Wendy Turnbullová
  Steve Denton
  Kathy Jordanová
6:3, 6:3
1985   Paul McNamee
  Martina Navrátilová
  John Fitzgerald
  Elizabeth Smylieová
7:5, 4:6, 6:2
1986   Ken Flach
  Kathy Jordanová
  Heinz Günthardt
  Martina Navrátilová
6:3, 7:6(9:7)
1987   Jeremy Bates
  Jo Durieová
  Darren Cahill
  Nicole Provisová
7:6(12:10), 6:3
1988   Sherwood Stewart
  Zina Garrisonová
  Kelly Jones
  Gretchen Magersová
6:1, 7:6(7:3)
1989   Jim Pugh
  Jana Novotná
  Mark Kratzmann
  Jenny Byrneová
6:4, 5:7, 6:4
1990   Rick Leach
  Zina Garrisonová
  John Fitzgerald
  Elizabeth Smylieová
7:5, 6:2
1991   John Fitzgerald
  Elizabeth Smylieová
  Jim Pugh
  Nataša Zverevová
7:6(7:4), 6:2
1992   Cyril Suk
  Larisa Savčenková Neilandová
  Jacco Eltingh
  Miriam Oremansová
7:6(7:2), 6:2
1993   Mark Woodforde
  Martina Navrátilová
  Tom Nijssen
  Manon Bollegrafová
6:3, 6:4
1994   Todd Woodbridge
  Helena Suková
  T.J. Middleton
  Lori McNeilová
3:6, 7:5, 6:3
1995   Jonathan Stark
  Martina Navrátilová
  Cyril Suk
  Gigi Fernándezová
6:4, 6:4
1996   Cyril Suk
  Helena Suková
  Mark Woodforde
  Larisa Savčenková Neilandová
1:6, 6:3, 6:2
1997   Cyril Suk
  Helena Suková
  Andrej Oľchovskij
  Larisa Savčenková Neilandová
4:6, 6:3, 6:4
1998   Max Mirnyj
  Serena Williamsová
  Mahesh Bhupathi
  Mirjana Lučićová-Baroniová
6:4, 6:4
1999   Leander Paes
  Lisa Raymondová
  Jonas Björkman
  Anna Kurnikovová
6:4, 3:6, 6:3
2000   Donald Johnson
  Kimberly Poová
  Lleyton Hewitt
  Kim Clijstersová
6:4, 7:6(7:3)
2001   Leoš Friedl
  Daniela Hantuchová
  Mike Bryan
  Anke Huberová
4:6, 6:3, 6:2
2002   Mahesh Bhupathi
  Jelena Lichovcevová
  Kevin Ullyett
  Daniela Hantuchová
6:2, 1:6, 6:1
2003   Leander Paes
  Martina Navrátilová
  Andy Ram
  Anastasija Rodionovová
6:3, 6:3
2004   Wayne Black
  Cara Blacková
  Todd Woodbridge
  Alicia Moliková
3:6, 7:6(10:8), 6:4
2005   Mahesh Bhupathi
  Mary Pierceová
  Paul Hanley
  Tatiana Perebijnisová
6:4, 6:2
2006   Andy Ram
  Vera Zvonariovová
  Bob Bryan
  Venus Williamsová
6:3, 6:2
2007   Jamie Murray
  Jelena Jankovićová
  Jonas Björkman
  Alicia Moliková
6:4, 3:6, 6:1
2008   Bob Bryan
  Samantha Stosurová
  Mike Bryan
  Katarina Srebotniková
7:5, 6:4
2009   Mark Knowles
  Anna-Lena Grönefeldová
  Leander Paes
  Cara Blacková
7:5, 6:3
2010   Leander Paes
  Cara Blacková
  Wesley Moodie
  Lisa Raymondová
6:4, 7:6(7:5)
2011   Jürgen Melzer
  Iveta Benešová
  Mahesh Bhupathi
  Jelena Vesninová
6:3, 6:2
2012   Mike Bryan
  Lisa Raymondová
  Leander Paes
  Jelena Vesninová
3:6, 7:5, 4:6
2013   Daniel Nestor
  Kristina Mladenovicová
  Bruno Soares
  Lisa Raymondová
5:7, 6:2, 8:6
2014   Nenad Zimonjić
  Samantha Stosurová
  Max Mirnyj
  Chan Hao-ching
6:4, 6:2
2015   Leander Paes
  Martina Hingisová
  Alexander Peya
  Tímea Babosová
6:1, 6:1