Otvoriť hlavné menu

Zoznam vrcholov vo Vtáčniku

zoznamový článok projektov Wikimedia
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Výhľad z Vtáčnika (1 346 m)
Jarabá skala (1 169 m)
Orlí kameň (1 126 m)
Tlstý diel (1 016 m)

Zoznam vrcholov vo Vtáčniku zahŕňa pomenované vrcholy v danom pohorí s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholovUpraviť

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Vtáčnik 1 345,8 48°37′29″S 18°38′06″V / 48,62472°S 18,63500°V / 48.62472; 18.63500 (Vtáčnik)      
2. Malá Homôľka 1 298 48°36′01″S 18°38′36″V / 48,60028°S 18,64333°V / 48.60028; 18.64333 (Malá Homôľka)    
3. Kláštorská skala 1 278,7 48°36′46″S 18°37′29″V / 48,61278°S 18,62472°V / 48.61278; 18.62472 (Kláštorská skala)    
4. Veľká Homôľka 1 274,4 48°37′57″S 18°39′14″V / 48,63250°S 18,65389°V / 48.63250; 18.65389 (Veľká Homôľka) neznačkovaný
5. Zraz 1 233,5 48°37′36″S 18°37′32″V / 48,62667°S 18,62556°V / 48.62667; 18.62556 (Zraz)  
6. Jarabá skala 1 169 48°39′27″S 18°39′50″V / 48,65750°S 18,66389°V / 48.65750; 18.66389 (Jarabá skala)    
7. Tri chotáre 1 144 48°38′24″S 18°39′23″V / 48,64000°S 18,65639°V / 48.64000; 18.65639 (Tri chotáre)    
8. Biely kameň 1 136 48°41′13″S 18°41′08″V / 48,68694°S 18,68556°V / 48.68694; 18.68556 (Biely kameň) neznačkovaný
9. Magurka 1 129 48°37′32″S 18°39′37″V / 48,62556°S 18,66028°V / 48.62556; 18.66028 (Magurka) neznačkovaný
10. Orlí kameň 1 126,1 48°39′58″S 18°40′19″V / 48,66611°S 18,67194°V / 48.66611; 18.67194 (Orlí kameň)  
11. Kuní vrch 1 111,7 48°38′53″S 18°37′38″V / 48,64806°S 18,62722°V / 48.64806; 18.62722 (Kuní vrch) neznačkovaný
12. Rúbaný vrch 1 097 48°35′36″S 18°36′08″V / 48,59333°S 18,60222°V / 48.59333; 18.60222 (Rúbaný vrch)    
13. Hrebienky 1 086,9 48°38′50″S 18°39′29″V / 48,64722°S 18,65806°V / 48.64722; 18.65806 (Hrebienky)  
14. Balatom 1 086,3 48°35′56″S 18°35′31″V / 48,59889°S 18,59194°V / 48.59889; 18.59194 (Balatom)  
15. Plešina 1 061,3 48°35′18″S 18°35′52″V / 48,58833°S 18,59778°V / 48.58833; 18.59778 (Plešina)  
16. Buchlov 1 040,5 48°36′33″S 18°34′24″V / 48,60917°S 18,57333°V / 48.60917; 18.57333 (Buchlov)  
17. Brána 1 036,3 48°37′39″S 18°36′10″V / 48,62750°S 18,60278°V / 48.62750; 18.60278 (Brána)  
18. Krivá breza 1 033 48°37′04″S 18°36′31″V / 48,61778°S 18,60861°V / 48.61778; 18.60861 (Krivá breza)  
19. Tlstý diel 1 016 48°41′47″S 18°40′40″V / 48,69639°S 18,67778°V / 48.69639; 18.67778 (Tlstý diel) neznačkovaný
20. Tatra 1 014,6 48°34′57″S 18°36′06″V / 48,58250°S 18,60167°V / 48.58250; 18.60167 (Tatra)    

Pozri ajUpraviť

ReferencieUpraviť

ZdrojUpraviť